Actie Kerkbalans 2019: Geef voor je kerk

intro kerkbalans 2018Op 19 januari 2019 gaat de jaarlijkse actie Kerkbalans van start. Het thema is dit jaar: ‘Geef voor je kerk’. Wist u dat dit de grootste inzamelingsactie van het land is? Overal vragen plaatselijke kerken en parochies aan hun leden om een financiële bijdrage over te maken. Vanaf 19 januari valt ook bij u de brief voor Kerkbalans op de mat. Dit jaar hebben wij de actie in Krimpen aan den IJssel een speciaal motto gegeven: Één euro per dag voor de kerk. Doet u mee?
Durven wij te geven? Wat je er ook van vindt: de boodschap in de bijbel is: God is niet krenterig maar royaal en God heeft er alles (‘zijn eniggeboren Zoon’) voor over dat wij het leven vinden in overvloed. Dit alles brengt ons zelf bij de vraag: als God zoveel over heeft voor de goede zaak, hoeveel hebben wij daar dan voor over? In de week van 28 januari 2019 komt een vrijwilliger het formulier bij u ophalen. Tijdens de kerkdiensten op 3 februari 2019 maken wij de voorlopige resultaten bekend.

Durven wij royaal te zijn in onze bijdrage aan de kerk, als die elke zondag het feest viert van Gods verbond met mensen? Met Jezus als de Messias in het middelpunt, de scharnier waarop Gods toewijding tot ons mensen en zijn wereld draait, aldus het Johannesevangelie.

De situatie in Krimpen aan den IJssel

Ook de Protestantse Kerken in Krimpen aan den IJssel zijn voor velen een belangrijk baken in tijden van onzekerheid. De kerk is een plek voor iedereen. Om te vieren en te rouwen. Om rust te vinden en te gedenken. Om elkaar te ontmoeten en gezien te worden. Daarom organiseren we het hele jaar door veel activiteiten zoals:

* kerkdiensten en jeugddiensten;

* speciale diensten zoals zangdiensten en diensten in Crimpenersteyn;

* het dopen van kinderen;

* kinderclubs;

* catechese;

* ontmoetingsmomenten zoals De Open Ark en Reuring-activiteiten;

* bijbelstudies;

* gebedskringen;

* de Kliederkerk;

* enzovoorts.

Een belangrijk onderdeel van onze activiteiten vormt vanzelfsprekend ook de pastorale zorg. Veel gemeenteleden worden door onze predikanten, kerkelijk werker, ouderlingen en andere vrijwilligers regelmatig bezocht. Speciale aandacht geven we aan de ouderen onder ons (o.a. met het project Zin in

ouderdom) en mensen die het moeilijk hebben. In elke editie van ons Krimpens Kerkblad kunt u veel van dit soort activiteiten terugvinden maar ook achter de schermen wordt vanuit onze kerken veel gedaan.

De kerk kost geld!

Ook in 2019 willen we er voor iedereen zijn en al deze activiteiten voortzetten. Dat kost geld: zo’n 600.000 euro per jaar. Op onze website www.pknkrimpen.nl kunt u de begroting voor 2019 vinden. Daaruit blijkt dat we ook in 2019 verwachten dat we een tekort hebben van circa € 36.000 (excl. aanvullende kosten voor het traject van samengaan). Met elkaar zetten we stappen naar samenwerking en samengaan; hiermee hopen we op termijn de kosten en inkomsten in evenwicht te krijgen. Maar uw financiële bijdrage is daarbij erg belangrijk!

Uw bijdrage

Omdat het aantal leden van onze kerk slinkt moeten we de kosten met steeds minder mensen dragen. Misschien weet u niet goed wat nodig is of wat gebruikelijk is om te geven. Een goede richtlijn is één euro per dag voor de kerk. 365 euro per jaar. Belangrijk is in ieder geval dat u geeft naar draagkracht: u kunt niet geven wat u niet heeft. Denk eens na wat u kunt missen om bij te dragen aan een bloeiende kerk in Krimpen aan den IJssel!

Kunnen we op u rekenen?

Doet u mee om de begroting dit jaar sluitend te krijgen? Uw gift zorgt ervoor dat er ook in de toekomst kerken in Krimpen aan den IJssel zijn waar mensen terecht kunnen!

Tenslotte

Namens de kerkrentmeesters,