Een schone kerk!

intro kerk schoonmakenWe zien graag een schone kerk, maar… snoeppapiertjes vallen tijdens de preek, vingers komen op deuren en ramen, in de achterzalen komen onze (klein)kinderen, drinken we na afloop van een dienst iets, met koekjes die kruimelen, wordt er vergaderd, is er eethuis en reuring, de bovenzalen worden ook gebruikt door onze (klein)kinderen, enz. enz... Hoe houd je dan de kerk nog schoon?  Door een groep enthousiaste vrijwilligers! Nu wordt die groep (door ziekte en hoge leeftijden) steeds kleiner. Maar als ik om mij heen vraag, heeft iedereen het daar "te druk" voor.
Nu heb ik een klein rekensommetje: als schoonmaakvrijwilliger kom je 5 à 6 keer per jaar op het rooster, dus dat kost je ongeveer 1,5 uur per keer dus maar ongeveer 7½  tot 10 uur in een jaar! Je mag in de week zelf bepalen wanneer je gaat / het jou uitkomt als je op de lijst staat. Wie heeft het daar nu nog te druk voor?
Voor meer info of aanmelden: Anja Speksnijder, 06- 45190124