• Home
  • Terugblik seniorenreis 2019

Terugblik seniorenreis 2019

intro seniorenreis 2019De seniorenreis 2019, bestemming Ootmarsum!
Een mooi verslag met foto's om nog even lekker (na) te genieten:
Hoewel de weersverwachting twijfelachtig was vertrokken we maandag 27 mei om 9 uur met een zonnetje vanaf de parkeerplaats bij de kerk. De bestemming was het Stadshotel in Ootmarsum.Na een voorspoedige reis, met een tussenstop voor koffie met gebak, arriveerden we rond half 1 in Ootmarsum. De lunch stond klaar en we konden gelijk aan tafel. De middag was vrij en ’s avond na het diner luisterden we naar een lezing van een vrijwilliger van de Heemkundekring Ootmarsum. 

De ochtend van dinsdag 28 mei was vrij. Een aantal bleef in het hotel en deed een spelletje, maakte een puzzel of las de krant, anderen maakten de stad ‘onveilig’. De lunch was om 12 uur en om 13 uur stond de bus klaar om ons naar de Shiitake paddenstoelen kwekerij in Tilligte te brengen. De kweker vertelde hoe hij de overstap had gemaakt van kippenboer naar shiitake kweker. Aansluitend leidde hij ons rond over het bedrijf en vertelde over de verschillende stadia in het groeiproces.  Tot slot kregen we een kop Shiitake soep, mmmmm…. ’s Avonds stond er bingo op het programma. De spanning was af en toe te snijden!!

Woensdag 29 mei stond er een dagexcursie op het programma. Na het ontbijt vertrokken we om 9 uur richting landgoed Singraven waar we bij de watermolen een koffiestop hadden. Na de koffie was er gelegenheid om te wandelen en te genieten van de natuur en het mooie weer. Daarna vervolgden we de rit voor een pannenkoekenlunch bij de Stroper in de Lutte. We werden verwend met heerlijke dunne pannenkoeken en allerlei soorten beleg, zoet, hartig, keuze genoeg. Na de lunch vertrokken we naar een bosbessenkwekerij in Mander. Het kweken van bessen was begonnen als hobby maar inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met circa 18.000 struiken! In augustus is het mogelijk om zelf bessen te plukken. Een deel van de bessen wordt verwerkt tot sap, jam of wijn.Na het diner gingen we een avondje uit. We bezochten een folkloristische boerendansavond waar de Ootmarsumse Boerendansers optraden. Maar …. ook een aantal gasten was actief op de dansvloer en genoot er zichtbaar van. Weer een dag voorbij.

Op donderdag 30 mei vertrokken we na de lunch naar het Arboretum Poort Bulten in De Lutte. Een prachtig natuurgebied met meer dan 2500 bomen en struiken en mooie wandelroutes. Na het diner, alweer het laatste, was er een gezellige avond met allerlei (oud-hollandse) spelletjes.  De sjoelbak was wel erg populair. NB. Voor de deelnemers: tijdens de Zoete Inval, op de laatste woensdag van de maand, is er ook een sjoelbak beschikbaar! Kom eens aan!

En dan is het al weer vrijdag, de 31e. De koffers moeten weer gepakt worden.  Laatste kans om de stad in te gaan Het zonnetje schijnt dus tijd voor een ijsje of ….?Om 12.00 uur wordt ons galgenmaal geserveerd. Een heerlijke ‘warme’ lunch, zodat we thuis niet meer hoeven te koken, met een drankje van de diaconie! Waarvoor dank!Om 13.00 uur staat de bus klaar om ons naar huis te brengen. De tussenstop was in Voorthuizen en om ca. 16.15 uur waren we weer veilig terug in Krimpen waar we werden opgewacht door …….Ook nu scheen de zon. We kijken terug op een mooie week. Het weer viel reuze mee. We hadden een SUPER chauffeur en een fijn hotel met heerlijk eten. Wat wil een mens nog meer? Een paar foto's natuurlijk!
Klikt u hier op het woord: LINK   
( door op de foto's te klikken, worden deze groter zichtbaar)

Ciska de Ligt