• Home
  • Adopt a granny

Adopt a granny

Dorcas 2Iedere gift die u in de ‘zendingsbakjes’  aan de uitgang van het kerkgebouw doet komt ten goede aan het project:  "Adopt a Granny’" van de organisatie Dorcas.
Deze week ontving de diaconie een bericht van opa Buka Losif, één van de ouderen die met uw gift worden ondersteund.
Meestal is opa Buka Losif thuis, want het is moeilijk voor hem om naar buiten te gaan. Hij is dankbaar wanneer zijn buren hem bezoeken. Hij wordt wekelijks bezocht door zijn nicht die in de stad woont, daar hij is dankbaar voor, want dan voelt hij zich minder alleen.

Zijn gezondheid is niet zo goed, door een ongeluk wat hij 25 jaar geleden heeft gehad. Iedere 3 maanden moet opa Buka Losif naar het ziekenhuis voor verschillende onderzoeken en behandelingen.
De klusjes in en om het huis probeert opa Buka Losif nog zo goed mogelijk zelf te doen. 
Hij heeft duiven en kippen waar hij goed voor probeert te zorgen. Hij vindt het geweldig om de dieren groot te zien worden. Ook maakt hij zelf schoon en kookt hij voor zichzelf.
Dorcas zorgt voor eten, kleding, sociale activiteiten, thuisbezoek, geld voor medicatie en ondersteuning voor zijn geestelijk welzijn. Ook is er ieder jaar een Kerstgeschenk.
Zijn heupprothese zou vernieuwd moeten worden, maar dit kost veel geld, wat moeilijk voor hem is.
Opa Buka Losif is een vriendelijke man, die nooit klaagt, ook al heeft hij veel pijn. Hij heeft geen makkelijk leven, vooral door zijn ziek zijn.
Hierbij dan ook nog een persoonlijke groet van opa Buka Losif:

“Dear sponsor! I’m very thankful for the help and for all what you do for me. 
It makes me feel, that I’m not alone, because someone even I don’t know, is thinking about me from so far. 
I really appreciate all your effort. 
God bless you and give you all what you need.”

Dorcas 2