Soms is het tijd voor een goed gesprek

intro loket levensvragenSoms weet je niet waar je het zoeken moet. Tijdens de zomerperiode komen vragen soms extra op je af. Je wilt een goed gesprek, je zoekt iemand die naar je luistert of iemand die je steunt in een lastig proces dat je doormaakt. Die je helpt te zoeken naar wat jou leven zin, betekenis en kracht geeft. Zodat je weer hoop krijgt voor het nieuwe jaar.
Daarvoor is het Loket Levensvragen in het leven geroepen door de Krimpense kerken. Achter het loket zitten geestelijke begeleiders (humanistisch en islamitisch), pastores en predikanten uit Krimpen aan den IJssel. Het Loket Levensvragen is ontstaan na een gesprek met één van de huisartsen, die merkte dat veel patiënten behoefte hebben om eens goed door te praten, waar niet altijd tijd voor is. Ook medewerkers van het Sociaal Team, die dit initiatief van harte ondersteunen, geven aan dat in onze individualistische tijd mensen behoefte hebben aan een goed gesprek. Om zaken op een rijtje te zetten, of om nieuwe zin in je leven te vinden.

Vanouds bieden kerken mensen een luisterend oor of pastoraat. Met dit initiatief wordt het voor elke Krimpenaar mogelijk om makkelijk een gesprekspartner te vinden die ook de deskundigheid heeft naar je te luisteren en weet van zingeving of geloof. De unieke samenwerking van predikanten en geestelijk begeleiders van allerlei kleur en snit maakt dit mogelijk.

Aan het Loket Levensvragen wordt medewerking verleend door: Dr G. (Gert) den Hartogh (PKN De Ark), Ds M.D. (Machiel) van der Giessen (PKN De Rank), Mw W. (Willemieke Schippers-Kuijl) (PKN De Rank), Ds C. R. (Corinne) Groenendijk (PKN De Wingerd), Ds C. (Kees) Baggerman (PKN IJsseldijkkerk), Ds J. (Jan) Verhoeven (PKN Sionskerk/Rehobothkerk), Pastoraal werker Mw R. (Rita) Schoolenberg-Kolk (RK De Bron), Ds J.B. (Jan Bert) de Rijke (GKV Immanuelkerk), Ds A. (Ton) Kort (OGGiN), Mw S. (Shirley) Verschuren (humanistisch geestelijk begeleider).

ZOEK JE CONTACT?
Op www.zininkrimpen.nl  vind je meer informatie en kun je iemand kiezen om contact mee op te nemen.
Je kunt ook bellen met tel. 06 – 30 29 99 90, waar je geholpen wordt met het zoeken naar een passende gesprekspartner.

We zijn u graag van dienst.