2e Thema avond Raad van Kerken

Logo 75 jaar vrijheid Krimpen 480In dit jaar van gedenken en vieren van 75 jaar bevrijding geeft de Raad van Kerken Krimpen vorm aan haar 2e thema avond met muziektheater en ontmoeting  in samenwerking met het vocal ensemble Onomatopee  onder de titel: "In Vrijheid". De avond is geïnspireerd door de theoloog Dietrich Bonhoeffer. Hij zat 75 jaar geleden  in de cel vanwege zijn aandeel in een beraamde aanslag tegen Hitler. Zijn verzet had alles te maken met wie hij was als mens, als gelovige en als denker. De vragen ‘Hoe blijf ik trouw aan mijn inspiratie?’ en ‘Hoe komen we 75 jaren later op voor vrijheid?’ komen in deze multimedia-voorstelling aan de orde.  In de cel schreef Bonhoeffer aan zijn verloofde en aan een vriend openhartige brieven met daarin tien persoonlijke gedichten.
Over zijn herinneringen, wie je overdag bent en wie je ’s nachts bent en hoe je in verzet komt.

Op verzoek van de Raad van Kerken heeft Vocal Ensemble Onomatopee een programma gemaakt, waarin een aantal van deze gedichten centraal staan.
Na de voorstelling willen we elkaar graag ontmoeten om te spreken over deze vragen.

Vocal Ensemble Onomatopee vindt zijn oorsprong in een groep enthousiaste amateur- zangers en beschikt over een zeer gevarieerd repertoire (o.a. Gospel, Jazz, Nederlandstalig cabaret en kleinkunst, Keltische muziek, licht klassiek- en een breed Kerst-repertoire; voornamelijk close harmony en a capella) en maakt prachtige voorstellingen met decor, kostuums en multimedia.

Speciaal voor deze voorstelling zijn een aantal gedichten van Dietrich Bonhoeffer op muziek gezet door dirigent Stephen B. Rothman.

intro RvK  KrimpenMeer informatie: Ds Machiel van der Giessen, tel. 0180 – 471117,
Datum: donderdag 23 april 2020
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Plaats: Theaterzaal en hal van Ontmoetingscentrum De Tuyter