Kinderhoorspel in: De Kerken Spreken

Op zondag 16 april ( 1e Paasdag) was in het kinderhalfuurtje van De Kerken Spreken een nieuw hoorspelte beluisteren, wat ook dit jaar is gemaakt met medewerking van groep 5 van pcb Het Kompas. 15 Leerlingen hebben verschillende rollen gekregen in het verhaal van de opstanding van Jezus. Van vertellers, farizeeër of hogepriester. Of misschien wel de soldaten die de wacht hielden bij het graf. Maria (de moeder van Jakobus), Maria van Magdala en Salomé die het graf bezoeken om het lichaam van Jezus te verzorgen. De engel die tot hen spreekt, leerlingen van Jezus, Simon Petrus en de man van wie Maria denkt dat het de tuinman is. En, zoals het hoort bij een hoorspel, natuurlijk ook bijpassende achtergrondmuziek en geluidseffecten. Natuurlijk met mooie muziek over de opstanding van Jezus en ook nog een verhaal over Maarten. Ook is er een video versie beschikbaar van het hoorspel, dit jaar gemaakt met tekeningen van groep 5. Het hoorspel eerst op school beluisterd en bekeken worden. Vanaf zondag komt het hoorspel van Pasen online op Facebook en de website van pcb Het Kompas en wordt ook uitgezonden op de Lokale Omroep Krimpen (ook te beluisteren op een ander moment via de website van de LOK bij Uitzending gemist.

KND en Mercyships

De kinderen van de KND hebben de afgelopen maanden gespaard voor Mercy Ships.
Wij hebben in tot nu toe €291,95 opgehaald. Een prachtig bedrag!
geld 1

Kerstspel KinderNevenDienst

Ook dit jaar hebben de kinderen en leiding van de KinderNevenDienst een prachtig Kerstspel laten zien in de gezinsdienst op de eerste Kerstdag. Aan de foto's, HIER te zien hebben zij er deze keer veel werk van gemaakt! Door op een foto te klikken kunt u deze vergroot bekijken.

Het nieuwe seizoen in met Piewie en Kiewie

We kunnen terugkijken op een leuke startzondag! Tijdens het wachten op de voorstelling van Piewie en Kiewie hebben we met elkaar genoten van een drankje met een zakje chips. Met hernieuwde energie hebben we “Wie Ben Ik” met Bijbelse personen gespeeld wat voor de leiding nog een hele klus was! Gelukkig mocht de leiding bij het tweede spel vooral toekijken terwijl de kinderen van de ene plaats naar de andere moesten rennen. Als laatste spel nog even tikkertje doen en al de energie eruit rennen voordat we met elkaar naar de voorstelling konden gaan kijken. Vol spanning hebben we (ook de vaders, moeders, opa’s en oma’s en nog veel meer gemeenteleden) naar de voorstelling van Piewie en Kiewie gekeken. We hebben met elkaar gezongen, gezien dat het grote cadeau stiekem open gemaakt is terwijl dat niet mocht en nog veel meer om op te noemen. 

Wij zijn op zoek naar jou!

Word jij onze nieuwe leiding van de kindernevendienst? Heb je altijd al eens willen ontdekken wat wij allemaal doen op de KND, grijp dan nu je kans! Wij nodigen je van harte uit om een keer mee te draaien. Twee teamleden nemen met de zomervakantie afscheid dus wij hopen dat jij deze plaats wilt innemen. Heb je interesse? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tot snel! 
foto KND hulp gezocht

Filmochtend en koffiedrinken....

Het was weer een geslaagde filmochtend! Met bijna 50 kinderen en assistenten hebben wij naar de avonturen van Chi Rho gekeken. We hebben naar het verhaal van de Barmhartige Samaritaan gekeken en het spannende verhaal over Daniel in de Leeuwenkuil. We hebben een hele gezellige tijd met elkaar gehad en twee bijzondere verhalen uit de Bijbel gehoord. Lucas 10:37 Toen zei Jezus: ‘Doe dan voortaan net zoals de Samaritaan’. (Bijbel in de gewone taal) Na de film hebben we onder het genot van koffie/thee en frisdrank de ouders kunnen laten zien wat wij allemaal doen bij de Kindernevendienst. We hebben een goede en gezellig tijd met elkaar gehad! Tot de volgende keer en bekijk de foto's hieronder! 

De KND spaart voor Mercy Ships

Jasper en Danielle Ringoir werken sinds kort voor Mercy Ships. Jasper zal vooral gaan werken met computers en helpen met computerproblemen en Daniëlle gaat als verpleegkundige aan het werk voor kinderen en volwassenen die aan boord komen. Wij willen als KinderNevenDienst geld inzamelen zodat Jasper en Danielle hun werk bij Mercy Ships goed kunnen uitvoeren. Elke zondag zal de Mercy Ships spaarboot in de hal staan waar wij het geld in gaan zamelen. U mag als volwassenen natuurlijk ook meehelpen!

Social Media