Eethuis en Follow Me Next in de praktijk

Een paar weken geleden hadden we bij het eethuis en follow me next een les over: jouw rol in de kerk. In die les werd voorgesteld om iemand uit de kerk te vragen bij de les, zodat die wat meer kon vertellen over zijn of haar rol in de kerk. Wij hebben Jan en Ria vd Ent gevraagd en zij wilden graag vertellen wat ze doen in de kerk en het gevoel dat ze daarbij hebben. De jongeren werden allemaal bij de les betrokken door vragen , die vooraf al bedacht waren, voor te lezen. Ria en Jan hebben heel veel uitgelegd en ook de jongeren verteld dat zij ook een rol in de kerk kunnen spelen, door bijvoorbeeld te helpen bij de jaarmarkt of bijbel te lezen bij een jeugddienst of te komen collecteren. Na deze vragen te hebben gesteld aan Ria en Jan mochten de jongeren de laatste 10 minuten van de les nog in eigen groepjes gaan aangeven op een tekening van poppetjes die een kerk vormen op welke plaats zij in de kerk staan en waarom ze zo denken. Ze hoefden hun naam er niet op te zetten, waardoor iedereen wel iets heeft opgeschreven. Deze briefjes hebben we opgehangen in de achterzaal van de kerk, zodat andere kerkgangers ook kunnen zien hoe de jongeren werken aan een les en hoe ze over zaken denken. Het was een zeer leerzame les met veel afwisseling.
Jan en Ria 1eethuis praktijk2eethuis praktijk 3