Van Pasen naar Pinksteren

Samen met het Christelijk Gemengd Koor “Deo Cantemus” op weg met als thema: “Van Pasen naar Pinksteren” Het concert wordt gehouden op zaterdag 13 mei 2017 in de OPEN HOF, Hesseplaats 441, 3069 EA te Rotterdam-Ommoord. Aanvang 19.30 uur. De toegang is vrij. Er wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de kosten. “Deo Cantemus” staat onder leiding van Hans van Blijderveen en wordt begeleid door André de Jager op het orgel. Voor verdere informatie over “Deo Cantemus”: www.deocantemus.nl

Gebedskring

Heel veel jaren al wordt er in de IJsseldijkkerk een gebedskring gehouden. Iedere eerste en derde donderdag van de maand, van 19:00 tot 20:00 uur, in de consistorie van de kerk, komt een groepje gemeenteleden bij elkaar om de noden, zorgen en vreugden van de gemeente en de wereld, voor het aangezicht van God te brengen. Omdat deze groep er al zoveel jaren is, zou je verwachten dat dit bij iedereen bekend is. Het tegendeel is waar. Nu de groep wat klein begint te worden, brengen we het weer eens onder de aandacht. Een gemeente kan niet zonder gebedssteun. Natuurlijk doen we iedere zondag voorbeden, maar er is meer. Graag zouden we de groep uitgebreid zien met wat nieuwe gezichten. Komt u gerust een keer kijken hoe zo’n avond is, en voelt u vrij om aan te sluiten. Van harte welkom! Heeft u vragen? Stel ze gerust aan één van de leden van de kring: Ria en Jan van der Ent, Toos Bor, Marro van Wichen, Annemieke Ringoir en Co Koorneef

WMIJ en DWR gezellig samen

Enkele weken geleden, op 2 maart 2017, hadden de Wijk Medewerkers IJsseldijkkerk een gezellige middag samen met de Diaconale Wijkmedewerkers Rank in de achterzalen van de IJsselijkkerk. Allemaal vrijwilligers dus die hetzelfde soort werk doen in de beide wijkgemeenten. Onder het genot van koffie/thee en wat lekkers erbij werd er heel wat afgepraat. De dames van de WMIJ hadden een spreekwoordenpuzzel uitgedeeld en er was een vloerrebus om op te lossen. Ook werd er een sketchje opgevoerd over een schortje, wat voor iedereen herkenbaar was. Dit alles werd afgesloten met een hapje en een drankje. We hebben op deze manier elkaar wat beter leren kennen. Het was heel gezellig. Bij LEES MEER kunt u dat aan de foto's wel zien.

Vakanties met aandacht

intro vakantieburoHet vakantiebureau van de PKN heeft weer een nieuwe gids uitgebracht met unieke vakanties voor senioren, met en zonder zorg, bijv. Vakantiehotel De Werelt in Lunteren; Nieuw Hydepark in Doorn; De Imminkhoeve in Lemele; IJsselvliedt in Wezep; De Heerenhof in Mechelen (L.). Maar ook vaarvakanties met de Pr. Willem Alexander behoren tot de mogelijkheden. Vragen aan het Vakantiebureau kunt u stellen via tel.nr (0318)486610 of viaeen  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; via dezelfde website kunt u een vakantiegids aanvragen of een reserveringsformulier downloaden."Gezellige uitstapjes, nieuwe mensen ontmoeten, genieten van heerlijk eten. Hier voel ik me thuis."

Samensprekingen

Laat in dit voorjaar werd er door de Algemene Kerkenraad een serie van 4 "Samensprekingen" gehouden. Zoals het woord al aangeeft: met de bedoeling om samen als leden van PKN-Krimpen kerken te spreken over groeiend samen geloven en groeiende samenwerking.
Peter Straatsma, scriba van wijkgemeente de Wingerd, was aanwezig bij de eerste en de laatste Samenspreking van deze eerste serie en heeft een persoonlijke impressie van beide avonden opgetekend.
Als u nog niet aan een Samenspreking heeft meegedaan kunt u zich hiermee misschien een indruk vormen over hoe een Samenspreking in de praktijk kan gaan. Het ligt in de bedoeling in de toekomst met deze Samensprekingen verder te gaan en zo ook u de gelegenheid te geven om samen te bouwen aan de toekomst van de PKN in Krimpen aan den IJssel.

3e Thema avond Raad van Kerken

Thema-avond met gevangenispredikant Johan Bosboom. De laatste thema-avond die de Raad van kerken Krimpen aan den IJssel organiseert dit seizoen in het kader van het thema: Hoe gaan we om met grenzen ? is een interactieve avond. Met 500 jaar reformatie in ons achterhoofd, gaan we kijken hoe we nu als geloofsgroepen met elkaar omgaan, binnen en buiten het Christendom. In P.I. de IJssel zijn ze niet anders gewend, ze vormen er een bijzondere gemeenschap met vele verschillende mensen afkomstig uit allerlei milieus, kerkelijke achtergronden en landen. Op deze avond gaat Johan Bosboom, zelf Rooms-Katholiek, met ons in gesprek over de vraag: hoe ga je in en buiten je geloofsgemeenschap op een goede manier om met de verschillen in traditie ? Iedereen is van harte welkom!
Datum: 9 mei 2017
Tijd: 20.00-22.00 uur
Plaats: RK kerk de Bron, Memlinghof 2 Aanmelden: Hilda Pleysier Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schilderen met Ria 't Hart

We gaan weer schilderen onder leiding van Ria ’t Hart. 
Wanneer: op 17, 24 en 31 mei 2017. 
Waar: in de bovenzaal van de kerk.
Tijd: van 19.00 tot ca. 21.30 uur
Het wordt deze keer vrij schilderen met als thema ‘Pinksteren’.
Wilt u ‘mee’schilderen geef u dan op bij Ria ’t Hart (tel. 516778) of bij Ciska de Ligt (tel. 523948).

Bejaarden soos "De Rank"

Op 18 november 2015 vierden wij, als soos voor ouderen voor alle wijkgemeenten, het 50 jarig jubileum. Een mooi moment aan wij nog met vreugde aan terug denken. Maar de vreugde was van korte duur, binnen het bestuur kwamen de problemen van de ouderdom geleidelijk in beeld. De gezondheid van een aantal bestuursleden is nu zo dat we ons nu zorgen gaan maken, met het gevolg dat het niet meer zo verder kan gaan. Wij vragen een aantal enthousiaste gemeenteleden die ons komen versterken. Mensen die het hart op de goede plek hebben om voor de ouderen in de Soos iets te betekenen.

Verslag Wijkgemeenteavond

Op dinsdag 17 januari 2017 was een zaal vol betrokken gemeenteleden bij elkaar gekomen om over het concept beleidsplan ‘Zicht op overmorgen’ van de Algemene kerkenraad in gesprek te gaan met de wijkkerkenraad. Voorzitter Leo v.d. Schelling opende met het lezen van een gedeelte uit het Johannes evangelie en een gebed om bekering, omkering en het volgen van Jezus, zodat er aandacht is voor de zwakken. Hierna kwamen het conceptbeleidsplan en de verwachte toekomst van de predikantenplaatsen aan de orde. Het conceptbeleidsplan leidde tot een levendige discussie over de verschillende mogelijkheden in dit plan. De meeste aanwezigen hadden zich daar duidelijk goed in verdiept. De kerkenraad gaat verder met de mening van de gemeente en zal de Algemene Kerkenraad de gevraagde reactie doen toekomen. Bij de afsluiting kreeg de kerkenraad een compliment voor het leiden van onze wijkgemeente in zo een lange periode zonder voorganger en herder.

Opbrengst zendingsbussen 2016

Voor dit jaar heeft de diaconie besloten waar de opbrengsten naar toe gaan, zodat u ook weet waarvoor u geeft. Onze hulp is dit jaar bestemd voor een aantal websites die ieder in zijn eigen taal laat  kennismaken met God.intro jesus net

Stel je eens voor.....Een wereld waarin ieder persoon toegang heeft tot het evangelie van Jezus Christus in zijn eigen taal. Een online manier om: God te leren kennen, Te groeien in geloof, Te delen in vertrouwen en Elkaar te bemoedigen. Dat is het doel van www.Jesus.net. Geeft u ook voor dit mooie werk
Gedurende het jaar houden wij u middels website, beamer en kerkblad op de hoogte.

Social Media