Doet u mee?

intro jaarmarktOp 9 september is onze Jaarmarkt en tegelijk ook Open Monumentendag. Dat gaat natuurlijk niet van zelf. Wilt u iets bakken dat we kunnen verkopen? Wilt  u meehelpen op de Jaarmarkt achter een kraam- bij de catering- loten verkopen- helpen bij opbouw en/of opruimen- bent u overal inzetbaar? Laat het weten aan Co Koorneef, tel:0180-521259; mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en bij Ciska de Ligt, tel: 0180-523948;

Kerst-Doelenconcerten 2017

"Deo Cantemus" organiseert in 2017 voor het 50ste jaar een serie kerstconcerten in De Doelen te Rotterdam. Ter gelegenheid van dit jubileum willen we u uitnodigen om als "projectlid" met het Christelijk Gemengd Koor ‘ Deo Cantemus’ o.l.v. Hans van Blijderveen op deze kerstconcerten met ons mee te zingen.De concerten zijn op: zaterdag 16 december - 14.00 uur dinsdag 19 december - 20.00 uur woensdag 20 december - 20.00 uur zaterdag 23 december - 14.00 uurposter deo cantemus kerst

Kom helpen in nieuw hospice

nieuw hospice

Stichting VTZ, Vrijwilligers Terminale Zorg zoekt vrijwilligers voor een nieuw hospice in Capelle en Krimpen aan den IJssel. Zij starten daarom een introductiecursus voor belangstellen in juni en september 2017. Voor een nieuw op te zetten hospice in Capelle en Krimpen aan den IJssel zijn wij op zoek naar vrijwilligers. De vrijwilligers bieden mensen in de laatste levensfase en diens naasten hun tijd, aandacht en ondersteuning. Vrijwilligers in het hospice ondersteunen de gasten en hun naasten en zorgen daarnaast ook voor alle voorkomende huishoudelijke taken.

Verslag Wijkgemeenteavond

Op dinsdag 17 januari 2017 was een zaal vol betrokken gemeenteleden bij elkaar gekomen om over het concept beleidsplan ‘Zicht op overmorgen’ van de Algemene kerkenraad in gesprek te gaan met de wijkkerkenraad. Voorzitter Leo v.d. Schelling opende met het lezen van een gedeelte uit het Johannes evangelie en een gebed om bekering, omkering en het volgen van Jezus, zodat er aandacht is voor de zwakken. Hierna kwamen het conceptbeleidsplan en de verwachte toekomst van de predikantenplaatsen aan de orde. Het conceptbeleidsplan leidde tot een levendige discussie over de verschillende mogelijkheden in dit plan. De meeste aanwezigen hadden zich daar duidelijk goed in verdiept. De kerkenraad gaat verder met de mening van de gemeente en zal de Algemene Kerkenraad de gevraagde reactie doen toekomen. Bij de afsluiting kreeg de kerkenraad een compliment voor het leiden van onze wijkgemeente in zo een lange periode zonder voorganger en herder.

Fiscus en kerk

Het College van Kerkrentmeesters  heeft op de gezamelijke site van  PKN Krimpen een artikel geplaatst over periodieke giften. Het lijkt moeilijker dan het is en als u zich er even in verdiept, kan dit bijdragen aan het financieel gezond maken van de PKN in Krimpen aan den IJssel. U leest er alles over door te klikken op deze link en als u hulp nodig heeft kunt u contact zoeken met J.C. ( Hans ) van Lieburg, penningmeester van het College van Kerkrentmeesters: telefoon: 0180517409; e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beth Moore bijbelstudies

In september 2017 starten D.V. opnieuw een tweetal bijbelstudies van Beth Moore ‘God op Zijn Woord vertrouwen’ en 'David'. De bijbelstudies van Beth Moore zijn bedoeld voor groepen. Ze vormen een unieke combinatie van diepgaande studie voor thuis, bespreken in groepen en onderwijs op dvd. De studies zijn verfrissend, diepgaand en bijbels.Wie aan één of misschien wel beide studies wil deelnemen kan zich hiervoor opgeven vóór 1 september 2017. Meer informatie is hierna te vinden:

Reuring: boekenclub

Op 6 september starten we het nieuwe leesseizoen met het boek ‘Nachttrein naar Lissabon’ geschreven door Pascal Mercier. We bespreken het boek op woensdag 6 september om 10.00 uur in de achterzaal van de kerk . Vindt u het leuk om mee te praten? Van harte welkom!

WMIJ en DWR gezellig samen

Enkele weken geleden, op 2 maart 2017, hadden de Wijk Medewerkers IJsseldijkkerk een gezellige middag samen met de Diaconale Wijkmedewerkers Rank in de achterzalen van de IJsselijkkerk. Allemaal vrijwilligers dus die hetzelfde soort werk doen in de beide wijkgemeenten. Onder het genot van koffie/thee en wat lekkers erbij werd er heel wat afgepraat. De dames van de WMIJ hadden een spreekwoordenpuzzel uitgedeeld en er was een vloerrebus om op te lossen. Ook werd er een sketchje opgevoerd over een schortje, wat voor iedereen herkenbaar was. Dit alles werd afgesloten met een hapje en een drankje. We hebben op deze manier elkaar wat beter leren kennen. Het was heel gezellig. Bij LEES MEER kunt u dat aan de foto's wel zien.

Jeugdouderlingen vragen hulp bij activiteiten

Wij, Corina van Wijnen en Marja van Meijeren, zijn 2 jeugdouderlingen en we proberen veel leuke dingen voor de jongeren tussen de 12 en 16 jaar te organiseren. In samenwerking met de Rank, Ark en Wingerd gaat dat ook prima. Maar we kunnen wel wat hulp gebruiken. Wij hebben beide onze gezinnen en we hebben niet altijd de tijd om van alles te doen.