Bijbelkring ‘Mensen van de weg’

intro mensen van de wegOp 10 oktober 2017 starten we met de Bijbelkring ‘Mensen van de weg’. De uitdrukking ‘Mensen van de weg’ is de naam die aan de eerste christenen gegeven werd (Handelingen 9:2, 24:14). In het boek Handelingen der Apostelen komen we veel van die eerste gelovigen tegen. In de bijbelkring willen we kijken naar een aantal gelovigen van het eerste uur, zoals Stefanus, Filippus, Cornelius en natuurlijk ook Paulus. Hoe is de ‘weg’ die zij gegaan zijn, en wat kunnen wij daarvan leren voor onszelf in deze tijd? Je hoeft niet van tevoren al ‘veel van de bijbel te weten’ om op de Bijbelkring te komen, je moet er juist ‘veel van willen leren’. Juist door samen te lezen en erover te praten kom je dieper in de betekenis van de bijbel – en dus dichter bij God. De eerste avond is op dinsdag 10 oktober, om 20.00 uur in de zalen bij de kerk. Graag even tevoren opgeven: 0180-761661 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jaarlijks uitje WMIJ

Op woensdag 6 september hielden de Wijk Medewerkers IJsseldijkkerk hun jaarlijkse uitje, deze keer naar het Natuurmuseum "De Wielewaal" in Willige Langerak. Dit museum geeft een blik op de mooie en gevarieerde natuur van Het Groene Hart. Na koffie met huisgemaakte koek en een korte inleiding kon iedereen het vele wat er binnen en buiten te zien is bekijken. Natuurgetrouw opgezette dieren, mooi neergezet in hun eigen habitat in grote vitrines met fraaie muurschilderingen. Er was ook van alles te koop in de bijgebouwen op het terrein, zoals fruit en bloemen uit eigen tuin en cadeau-artikelen. Om 13:00 uur genoten we van een heerlijke boerenlunch. Het was een gezellig en geslaagd uitje naar een mooie bestemming.

WMIJ en DWR gezellig samen

Enkele weken geleden, op 2 maart 2017, hadden de Wijk Medewerkers IJsseldijkkerk een gezellige middag samen met de Diaconale Wijkmedewerkers Rank in de achterzalen van de IJsselijkkerk. Allemaal vrijwilligers dus die hetzelfde soort werk doen in de beide wijkgemeenten. Onder het genot van koffie/thee en wat lekkers erbij werd er heel wat afgepraat. De dames van de WMIJ hadden een spreekwoordenpuzzel uitgedeeld en er was een vloerrebus om op te lossen. Ook werd er een sketchje opgevoerd over een schortje, wat voor iedereen herkenbaar was. Dit alles werd afgesloten met een hapje en een drankje. We hebben op deze manier elkaar wat beter leren kennen. Het was heel gezellig. Bij LEES MEER kunt u dat aan de foto's wel zien.

Jeugdouderlingen vragen hulp bij activiteiten

Wij, Corina van Wijnen en Marja van Meijeren, zijn 2 jeugdouderlingen en we proberen veel leuke dingen voor de jongeren tussen de 12 en 16 jaar te organiseren. In samenwerking met de Rank, Ark en Wingerd gaat dat ook prima. Maar we kunnen wel wat hulp gebruiken. Wij hebben beide onze gezinnen en we hebben niet altijd de tijd om van alles te doen.

Gebedskring Krimpen

intro GebedskringKrimpenHenri Nouwen schrijft in zijn boek De weg naar Vrede dat het grote geheim van het gebed is, dat het ons nu al binnenleidt in het huis van God. Dat bidden kan overal, alleen of samen met andere ‘huisgenoten’. Door samen te bidden, bemoedigen we elkaar om het gebed vol te houden. Als interkerkelijke gebedskring Krimpen brengen we door gebed alle vreugden, zorgen en gedachten bij God. We bidden voor mensen, de kerk en de wereld. U en jij zijn van harte welkom om met ons mee te bidden. Ook als u/jij maar eenmalig of onregelmatig in de gelegenheid bent om te komen, ben(t) u/je welkom. Stuur gerust een email met gebedspunten of vragen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Contactpersoon is Annemieke Ringoir 0180-590019

Startweekend 2017: Open Monumentendag

De hele dag was de kerk open. In de achterzaal zat Jan van der Ent met zijn computer om vragen van bezoekers, over doop/huwelijk etc., te beantwoorden. Mogelijk doordat een deel van de markt in de kerk was viel Jan minder in het oog dan in andere jaren. Jammer, kans voorbij! Jan bedankt.open monumentendag Jan
Ook de orgelliefhebbers kwamen aan hun trekken. Zij konden om half drie luisteren naar orgelspel van Gerrit van der Werf. Wat hebben we toch een prachtig orgel. Gerrit, hartelijk dank voor je bijdrage aan de open monumentendag.

Verslag Wijkgemeenteavond

Op dinsdag 17 januari 2017 was een zaal vol betrokken gemeenteleden bij elkaar gekomen om over het concept beleidsplan ‘Zicht op overmorgen’ van de Algemene kerkenraad in gesprek te gaan met de wijkkerkenraad. Voorzitter Leo v.d. Schelling opende met het lezen van een gedeelte uit het Johannes evangelie en een gebed om bekering, omkering en het volgen van Jezus, zodat er aandacht is voor de zwakken. Hierna kwamen het conceptbeleidsplan en de verwachte toekomst van de predikantenplaatsen aan de orde. Het conceptbeleidsplan leidde tot een levendige discussie over de verschillende mogelijkheden in dit plan. De meeste aanwezigen hadden zich daar duidelijk goed in verdiept. De kerkenraad gaat verder met de mening van de gemeente en zal de Algemene Kerkenraad de gevraagde reactie doen toekomen. Bij de afsluiting kreeg de kerkenraad een compliment voor het leiden van onze wijkgemeente in zo een lange periode zonder voorganger en herder.

Fiscus en kerk

Het College van Kerkrentmeesters  heeft op de gezamelijke site van  PKN Krimpen een artikel geplaatst over periodieke giften. Het lijkt moeilijker dan het is en als u zich er even in verdiept, kan dit bijdragen aan het financieel gezond maken van de PKN in Krimpen aan den IJssel. U leest er alles over door te klikken op deze link en als u hulp nodig heeft kunt u contact zoeken met J.C. ( Hans ) van Lieburg, penningmeester van het College van Kerkrentmeesters: telefoon: 0180517409; e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.