Verslag Wijkgemeenteavond

Op dinsdag 17 januari 2017 was een zaal vol betrokken gemeenteleden bij elkaar gekomen om over het concept beleidsplan ‘Zicht op overmorgen’ van de Algemene kerkenraad in gesprek te gaan met de wijkkerkenraad. Voorzitter Leo v.d. Schelling opende met het lezen van een gedeelte uit het Johannes evangelie en een gebed om bekering, omkering en het volgen van Jezus, zodat er aandacht is voor de zwakken. Hierna kwamen het conceptbeleidsplan en de verwachte toekomst van de predikantenplaatsen aan de orde. Het conceptbeleidsplan leidde tot een levendige discussie over de verschillende mogelijkheden in dit plan. De meeste aanwezigen hadden zich daar duidelijk goed in verdiept. De kerkenraad gaat verder met de mening van de gemeente en zal de Algemene Kerkenraad de gevraagde reactie doen toekomen. Bij de afsluiting kreeg de kerkenraad een compliment voor het leiden van onze wijkgemeente in zo een lange periode zonder voorganger en herder.