Ouderen contactmiddag

Op donderdag 6 april  2017  was er weer een Ouderen Contactmiddag in de Rank. Ds. M. van der Giessen verzorgde op deze goedbezochte middag de meditatie over Simon van Cyrene. Daarna gaf de heer Huib Neven een boeiende en leerzame lezing over de kruiswegstaties, aan de hand van voorbeelden op de beamer en met een boekentafel met vele foto's. Een kruiswegstatie is een schilderij of reliëf dat een scène uit de lijdensweg van Jezus uitbeeldt. Na de pauze was er een verloting met leuke prijzen en de middag werd afgesloten met een broodmaaltijd. Het was een mooie middag samen, waarin weer vele contacten werden gelegd.

Zo was de Ouderen-contactmiddag in de Rank

Het was op 15 september 2016 weer een gezellige ontmoeting in de Rank voor ouderen van IJsseldijkkerk en Rank, met deze keer als gastspreker ds. Jan Eerbeek uit Den Haag. Hij werkte als justitiepredikant in gevangenissen. Met bijzondere praktijkverhalen over zijn werk onder gedetineerden en ex-gedetineerden gaf hij een kijkje achter de muren van de gevangenis. Hij stond aan de wieg van de organisatie Exodus Nederland en schreef verschillende boeken, waaronder recent het boek "Gaan in het licht van de hoop". Zie ook zijn website De meditatie werd verzorgd door Willemieke Schippers, pastoraal medewerkster van de Rank.

Kerstzangdienst voor senioren

Op woensdag 21 december werd er een Kerstzangdienst gehouden voor de senioren van de IJsseldijkkerk.Het was een mooie en gezellige middag met een goede opkomst. De zaal was goed gevuld met zo'n zeventig senioren. We begonnen met een gezellige ontmoeting in de achterzaal met koffie en wat lekkers. Rond drie uur gingen we naar de kerk voor de Kerstviering, waarin dhr. Wim van der Lee uit Ouderkerk de meditatie verzorgde. Muzikale medewerking werd verleend door het Vocaal Ensemble Onomatopee uit Krimpen o.l.v. Stephan B. Rothman. onomatopee
Ze zongen erg mooi kerstliederen voor én samen met ons. Het kerkorgel werd bespeeld door dhr. Jaap Bremmer. Na de dienst gingen we weer naar de achterzaal voor een gezellig samenzijn met een hapje en drankje. Rond half zes ging iedereen voldaan weer naar huis. Hier onder kunt u zien hoe er is genoten!

Afscheidsmiddag ds en mw. v.d. Hoeven

Op 10 okt. j.l. mochten wij met 60 senioren een bezoek brengen aan de kaasboerderij van Teus Hoogerwaard aan de Lageweg in Ouderkerk a.d. IJssel.
Deze middag was georganiseerd t.g.v het afscheid van onze dominee en zijn vrouw.
Hen werd een originele engelse High Tea aangeboden ( waar de senioren uiteraard ook van meegenoten) -  al met al een zeer geslaagde middag.