Ouderen contactmiddag Rank en IJsseldijkkerk

intro ouderenmiddagDe zaal van de Rank was goed gevuld op deze eerste bijeenkomst op 14-09-17 ter gelegenheid van de Start van het Winterwerk. De meditatie werd verzorgd door mw. Willemieke Schippers en had als thema: 'doorrijden tot de streep'. Zij vertelde over haar hobby wielrennen, waarbij het er om gaat dat je gericht bent op je einddoel. Dat vraagt concentratie en doorzettingsvermogen. Ook in het leven van een christen gaat het om 'doorrijden tot de streep'. Daarbij is onderweg afhaken geen optie. Want het gaat er om dat je, met Gods hulp en samen met je 'ploeggenoten', de eindstreep bereikt. Gast was deze middag dhr. Jan van der Ent.

Ouderen contactmiddag

Op donderdag 6 april  2017  was er weer een Ouderen Contactmiddag in de Rank. Ds. M. van der Giessen verzorgde op deze goedbezochte middag de meditatie over Simon van Cyrene. Daarna gaf de heer Huib Neven een boeiende en leerzame lezing over de kruiswegstaties, aan de hand van voorbeelden op de beamer en met een boekentafel met vele foto's. Een kruiswegstatie is een schilderij of reliëf dat een scène uit de lijdensweg van Jezus uitbeeldt. Na de pauze was er een verloting met leuke prijzen en de middag werd afgesloten met een broodmaaltijd. Het was een mooie middag samen, waarin weer vele contacten werden gelegd.

Afscheidsmiddag ds en mw. v.d. Hoeven

Op 10 okt. j.l. mochten wij met 60 senioren een bezoek brengen aan de kaasboerderij van Teus Hoogerwaard aan de Lageweg in Ouderkerk a.d. IJssel.
Deze middag was georganiseerd t.g.v het afscheid van onze dominee en zijn vrouw.
Hen werd een originele engelse High Tea aangeboden ( waar de senioren uiteraard ook van meegenoten) -  al met al een zeer geslaagde middag.

Contactmiddag P.C.O.B.

De afdeling Krimpen aan den IJssel e.o. van de PCOB houdt op dinsdag 26 september a.s. een contactmiddag in “de Tuyter”, aanvang 14.00 uur. De heer K. van der Leer uit Voorburg komt naar Krimpen aan den IJssel om iets te vertellen over het onderwerp: “Het leven van Prinses Marianne”. Prinses Marianne werd in 1810 geboren als jongste dochter van de latere Koning Willem I. Aan de hand van dia’s wordt een beeld gegeven van haar leven en van haar bezittingen (onder andere een grote kunstverzameling) die zij in haar leven bijeenbrachtIedereen is van harte welkom.

Kerstzangdienst voor senioren

Op woensdag 21 december werd er een Kerstzangdienst gehouden voor de senioren van de IJsseldijkkerk.Het was een mooie en gezellige middag met een goede opkomst. De zaal was goed gevuld met zo'n zeventig senioren. We begonnen met een gezellige ontmoeting in de achterzaal met koffie en wat lekkers. Rond drie uur gingen we naar de kerk voor de Kerstviering, waarin dhr. Wim van der Lee uit Ouderkerk de meditatie verzorgde. Muzikale medewerking werd verleend door het Vocaal Ensemble Onomatopee uit Krimpen o.l.v. Stephan B. Rothman. onomatopee
Ze zongen erg mooi kerstliederen voor én samen met ons. Het kerkorgel werd bespeeld door dhr. Jaap Bremmer. Na de dienst gingen we weer naar de achterzaal voor een gezellig samenzijn met een hapje en drankje. Rond half zes ging iedereen voldaan weer naar huis. Hier onder kunt u zien hoe er is genoten!