Opbrengst postzegels en ansichtkaarten zending in 2017

intro postzegelIn 2017 werd landelijk een totaalopbrengst bereikt van ongeveer € 31.533,-.  Zoals u ziet leveren de kaarten en postzegels een geweldig bedrag voor de zending op, blijf dus vooral de kaarten en zegels inleveren in de daarvoor bestemde bussen van de Ark, Rank, Wingerd en IJsseldijkkerk. Kerkinactie en de GZB zijn de vrijwilligers, die het veldwerk verrichten voor de postzegel- en kaarteninzameling, dan ook zeer erkentelijk voor hun werk en hier in Krimpen danken zij met name dhr. De Ruijter voor zijn inzet.

Wandelplezier!

intro reuring wandelenAfgelopen zaterdag, 14 april wandelden we met elkaar de NS wandeling van Woerden naar Breukelen. We liepen een tocht van zo’n 17 kilometer met een kleine groep, maar het was zeker geslaagd, zoals de foto's bij LEES MEER laten zien. Bent u/ben jij er de volgende keer ook bij? We wandelen de volgende keer op donderdag 24 mei 2018. Info bij: edith.vanderham@kpnplanetDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en
(tel. 0180-590019)

Noodkreet van de website-redactie

intro noodkreetDoor het stoppen van een redactielid is er sterk behoefte aan aanvulling. Hebt u/heb jij iets wat met computers en wilt u/wil jij een steentje bijdragen, meldt u/je dan aan bij de redactie via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Doen!!

Jaarthema Raad v. Kerken 3

intro jaaarthema RvK 2018Hierna volgt een bijdrage van de Raad van Kerken. Dit seizoen denken we in onze kerken in Krimpen na over duurzaamheid. In onze gemeentes zijn er veel mensen die hier concreet handen en voeten aan geven, zoals Arnold Spek, lid van De Rank en werkzaam als Manager Business Development Wind bij Eneco. Een interview van Jaqueline Snijders

Collecte aankondiging

intro collecte diaconieOp zondag 29 april 2018 vraagt de diaconie uw bijdrage voor het gevangenispastoraat.Het gevangenispastoraat dat plaats vindt in de Penitentiaire Inrichting ‘De IJssel’ wordt gedragen door alle kerken van de gemeente Krimpen aan den IJssel. Ook vanuit onze gemeente zijn er diverse mensen actief in het gevangenispastoraat. Mensen die hier verblijven hebben ieder hun eigen verhaal. Het is dankbaar en leerzaam werk om als vrijwilliger te doen. Dankbaar…. omdat gedetineerden het enorm waarderen dat er mensen zijn die hen helemaal niet kennen en hen toch op zoeken binnen de 4 muren van de gevangenis. Leerzaam….omdat je nu zelf een realistisch beeld krijgt van hoe ingrijpend het is voor iemand om in de gevangenis te zitten, in plaats van alle stereotypen die je door de media worden voorgehouden.

intro terugblik pasen 2018We kijken terug op mooie en feestelijke diensten rond Pasen. Eerst de Palmzondag, waarin vijf gemeenteleden belijdenis deden. Voor ieder van ons was dat een bemoediging. Denkt u / denk jij er ook over om belijdenis te gaan doen, of wil je er meer over weten, neem contact op met ds. Baggerman!

Collecten in maart

De diaconie heeft in maart 2018 uw bijdrage gevraagd voor verschillende doelen. Graag wil zij met u delen wat het resultaat van deze collecten is geworden: op 4 maart was dat voor Woord&Daad € 317.50; op 11 maart voor Schuldhulpmaatje € 390.30; op 18 maart voor de Dr Reintjes Dovenschool € 280.50; op 25 maart voor Bartimeus € 452.94; op 30 maart voor het noodfonds € 458.80 en tenslotte ook op 30 maart de opbrengst van de Avondmaalsbekers voor de Leprastichting €458.80. De diaconie dankt u allen voor uw gaven.

Het bezorgen van de bloemen uit de kerk

intro bloembezorgingIedere week wordt het boeket van de kerk door een vrijwilliger weggebracht. Op dit moment is er behoefte aan aanvulling van de pool bezorgers. Je bent ongeveer 1 x per 8 weken aan de beurt. Aanmelden kan bij Aaf van Lieburg (tel. 517409).

Vijf keer: JA!

Op zondag 25 maart 2018 klonk vijf keer het woord JA van de jonge mensen die op deze Palmzondag openbare belijdenis deden van hun geloof. Daarmee werden ook zij volwaardig lid van de algemene christelijke kerk en van de IJsseldijk wijkgemeente in het bijzonder. Na afloop van de feestelijke dienst wilden heel veel mensen daarom graag Anne en Gerard de Bruin, Coreline Geneugelijk, Gert de Jong en Gerjo Verhagen feliciteren en in hun vreugde delen.