Overleden

Overleden is op zaterdag 22 juli  Govert Tukker. Hij woonde de laatste periode van zijn leven in De Rozenburcht in Capelle aan den IJssel en hij werd 94 jaar. Er is gelegenheid tot condoleren op woensdag 26 juli van 19.00 – 20.00 uur in uitvaartcentrum De Olm, Olm 8a te Krimpen aan den IJssel. De herdenkingsdienst zal worden gehouden op donderdag 27 juli om 10.30 uur in de Hervormde Kerk, Dorpsstraat 20 te Berkenwoude, waarna aansluitend, omstreeks 11.30 uur, de begrafenis zal plaatsvinden op de algemene begraafplaats, Westeinde 3a te Berkenwoude. Na de begrafenis is er een informeel samenzijn waarbij er tevens gelegenheid is tot condoleren in De Zwaan, Kerkweg 2 te Berkenwoude.

Voortgang pastorie

Afgelopen week is er veel werk verzet in de pastorie. Er is door een groot aantal vrijwilligers heel veel behang verwijderd, geschuurd, geverfd enz. Door aannemer Spek zijn er in de keuken, gang en badkamer nieuwe vloeren gestort en wanden gezet. Mathijs heeft de elektra vernieuwd. Steven heeft het installatiewerk verzorgd. Rob zorgt voor nieuwe internetaansluitingen. Mark heeft een nieuwe buitendeur en raamkozijn geplaatst welke door de brand beschadigd waren. André en Corina zorgen voor alle verf en behang. Kortom, de gang zit er goed in en we rekenen er nog steeds op om op tijd gereed te zijn. Het wordt steeds leuker nu we met het ‘opbouwende’ werk beginnen. Als u tijd hebt en bijvoorbeeld goed kunt behangen of verven, meldt het bij Theo de Jong of Henk Slappendel, want er is nog best veel te doen en de vakanties beginnen ook voor onze vrijwilligers en aannemers. Foto's van de vorderingen kunt u hieronder zien.
De bouwcommissie

Wie verdeelt het Kerkblad

voor wijken Langeland en Ouderkerk? Na 7 jaar het kerkblad gedistribueerd te hebben, heeft Tineke Neven aangegeven dat zij het stokje wil overdragen aan een opvolger. Wie pakt het stokje op? Wat de taak van distributeur inhoudt kan Tineke vertellen als geen ander. Je hoeft er de deur niet voor uit. Denk je dat is wel wat voor mij en wil je meer informatie neem dan contact op met Tineke, tel. 795497.

Project Oeganda

In juli 2018 gaan Richard en Josien Loef en hun drie kinderen met een groep uit vier Krimpense kerken naar Oeganda. Ze gaan drie weken een werkvakantie houden in Mukono, bij een project voor verstoten kinderen. De reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening, maar de bijkomende kosten voor het project worden met acties aangevuld. Enkele weken geleden zijn de eerste acties gestart. Zo heeft Thomas de vergoeding voor het begeleiden op trompet tijdens de paasdienst gedoneerd aan het project. Er volgen nog verschillende algemene acties, zoals kaarten en kaarsen verkopen en een wandeltocht langs verschillende kerken.

De beroepingscommissie vertelde....

....nog niet alles in de uitzending van de Lokale Omroep Krimpen die te horen was op 1e Pinksterdag 2017 over het beroep op ds. Baggerman. De tijd hiervoor was niet toereikend. Daarom kunt u door het klikken op de foto hieronder een uitgebreider gesprek met Judith v.d. Heijden en Leo v.d. Schelling horen met nog veel meer over het zoeken, de uitdagingen en het vinden van ds. Baggerman en natuurlijk ook over de komst van onze nieuwe dominee en zijn gezin.  Vergeet niet het geluid aan te zetten!

Zomerconcert

Op vrijdag 11 augustus 2017 is er een instrumentaal zomerconcert in de IJsseldijkkerk (IJsseldijk 232) te Krimpen aan den IJssel. Dit concert wordt verzorgd door Wilbert Magré op de vleugel, Wim Magré op het orgel en Carina Bossenbroek op de panfluit. Tevens hoopt het muzikale trio deze avond hun nieuwe CD ‘Amicaal’ te presenteren die in Bolsward is opgenomen. Het belooft een prachtige avond uit te worden voor het hele gezin! De aanvang is: 20.00 uur.

Jaarmarkt 9 september 2017

Ook dit jaar wordt op Open Monumentendag de jaarmarkt georganiseerd. De markt begint om 10.00 uur en duurt tot ca. 15.00 uur. De kerkenraad heeft besloten dat de opbrengst van de markt voor 50% bestemd wordt voor het project Oeganda (zie hieronder) en 50% voor de kleuterschool in Roemenië. Op de markt zijn leuke spulletjes te koop. We zorgen ook voor de inwendige mens en u kunt bij het Rad van Avontuur leuke prijzen winnen. Het exacte programma wordt nog uitgewerkt. Wilt u spullen beschikbaar stellen dan kunt u deze inleveren op zaterdag 26 augustus en op zaterdag 2 september van 10.00 – 12.00 uur in de achterzaal van de kerk. Noteert u alvast deze data in uw agenda. Wilt u meehelpen op de markt? Geef dat dan door aan Ciska de Ligt, tel. 523948 of via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In Memoriam

Op 7 juni 2017 is AD BURGER op de leeftijd van 66 jaar overleden. De zondag voor zijn overlijden vierde hij in het ziekenhuis zijn 66e verjaardag samen met kleinzoon Casper die ook op die dag jarig is. En toen mocht hij thuiskomen in het Vaderhuis met de vele ruimte, waar alle pijn van hem is afgenomen. Op 14 juni hebben we afscheid van hem genomen in een dienst in de IJsseldijkkerk die hijzelf betitelde als: ‘UITNODIGINGSDIENST’. In de dienst was de centrale tekst ‘Mijn genade is u genoeg, want de kracht openbaart zich eerst ten volle in zwakheid’. Een tekst uit de tweede brief van de apostel Paulus aan de gemeente van Korinthe. 

Samen bidden

Goed nieuws! De gebedskring PKN Krimpen en de gebedskring van de IJsseldijk zijn samengevoegd. Het gebed is een geweldig geschenk dat God ons gegeven heeft en is niet begrensd door kerkmuren. We bidden daarom samen verder onder de naam gebedskring Krimpen. We bidden voor mensen, de kerk en de wereld. U bent van harte welkom om met ons mee te bidden. Ook als u maar eenmalig of onregelmatig in de gelegenheid bent om te komen, bent u welkom. Stuur gerust een email met gebedspunten of vragen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
We komen elke eerste en derde donderdag van de maand om 19.00u bij elkaar in de IJsseldijkkerk. De eerstvolgende keer is D.V. 15 juni. We bidden verder in het nieuwe seizoen op 7 september 2017. Contactpersoon is Annemieke Ringoir 0180-590019
Wat: Gebedskring Krimpen
Wie: voor iedereen
Waar: IJsseldijkkerk
Wanneer: elke eerste en derde donderdag van de maand om 19.00u

De pastorie

De afgelopen week is er veel gebeurd in de pastorie. Er is overeenstemming bereikt met de brandverzekering. Gevolg is dat een aantal zaken zoals de badkamervloer, wanden in keuken, badkamer en een slaapkamer, grondiger worden aangepakt dan we van plan waren. Door vrijwilligers is er hard gewerkt om wanden plafonds en vloeren te slopen en op te ruimen. De aannemer heeft inmiddels weer een vloer en wand gemaakt zodat de installaties weer aangebracht kunnen worden. Komende week worden 2 kozijnen die door de brandweer doorgezaagd zijn om binnen te komen vervangen. De komende week gaat een gespecialiseerd bedrijf de rook en roetschade verwijderen. Daarna kan er begonnen worden met verf en behangwerk in de slaapkamers waar verder niets gebeurt. De deuren worden inmiddels buitenshuis geverfd. De bouwcommissie is bijzonder dankbaar voor de geweldige inzet van zoveel mensen en overtuigd dat alles netjes op tijd gereed gaat komen. We houden u op de hoogte.
De bouwcommissie

Voor foto's:

Social Media