Vacatures kerkenraad

In de dienst van 21 januari nemen we afscheid van twee kerkenraadsleden: ouderling Han Karels en diaken Josien Loef. Ook van deze plaats danken we jullie voor jullie trouw en inzet voor de gemeente. Een achttal kerkenraadsleden zal hun ambtswerk voortzetten voor een nieuwe termijn: ouderling Joop de Heer, ouderling Els de Heer, ouderling Anita Lissenberg, jeugdouderling Cindy Slappendel, jeugdouderling Corina van Wijnen, diaken Teus Hoogerwaard, ouderling-kerkrentmeester Leo van der Schelling en ouderling-kerkrentmeester Henk Slappendel. We zijn heel dankbaar dat zij zo hun taak willen voortzetten. De kerkenraad is gelukkig en dankbaar dat er ook drie nieuwe ambtsdragers bevestigd zullen worden: als diaken: Judith van der Heijden en Dick de Klerk, en als ouderling-kerkrentmeester Karel Neleman. Zij hebben gehoor gegeven aan de roeping die vanuit de gemeente is gekomen en we wensen hen een goede tijd toe in het geheel van de kerkenraad.

In Memoriam

Op 3 januari overleed Adrianus Wulfse op de leeftijd van 75 jaar. Een man van weinig woorden, een lieve, zorgzame vader en opa. Bij velen bekend als fietsenmaker, want hij stond altijd voor de mensen klaar om ze te helpen. In het bijzonder voor zijn kinderen was hij er altijd.

Kerstfoto's 2017

intro kerstBij het terugkijken naar Kerst 2017 heeft u misschien foto's gemist. Er waren veel en vooral ook mooie kerstvieringen en bijeenkomsten: van zingen in Crimpenersteijn tot kerstwandeling, eethuiscatechese- kerstdiner, kerstmarkt en seniorenkerstfeest en de verschillende kerkdiensten: overal klonk het lied van de nieuwgeboren Heer! Nog even fijn nagenieten?  Hier ziet u foto's van IN DE AANLOOP NAAR KERST en deze link bengt u naar foto's van het KERSTSPEL van de KindernevenDienst. De  foto's kunt u groter bekijken door erop te klikken. Foto's van het diner met de eethuiscatechese vindt u op de IJsseldijkerkpagina van Facebook.

Week gebed voor eenheid

rvk kleinDe Raad van Kerken organiseert in de Week van Gebed voor de Eenheid, van zondag 21 januari – zaterdag 27 januari 2018 ook weer in Krimpen aan den IJssel een dagelijks gebed, elke dag in een andere kerk. Het thema is dit jaar: “Recht door zee”. In Krimpen begint de week met een oecumenische avonddienst in de Immanuëlkerk, Estafette 1, op zondag 21 januari. Deze dienst begint om 19.00 uur, en zal ongeveer een uur duren. Vervolgens zullen op de doordeweekse avonden korte avondgebeden worden gehouden, afwisselend in één van de bij de Raad aangesloten kerken. Elke bijeenkomst wordt voorbereid door de ontvangende kerk, waarbij op eigen wijze gebruik wordt gemaakt van het aangeboden materiaal, behorend bij het voor die avond gekozen thema.

Geboren

Op 8 december is bij Tijmen en Daniëlle van den Berg, aan de Abelenlaan in Ouderkerk aan den IJssel een dochter geboren. Haar naam is Roos. Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochtertje. We wensen en bidden dat zij mag opgroeien in vrede en vrolijkheid als een kind van de Vader in de hemel: ‘Weet je dat de Vader je kent, weet je dat je een parel bent, een parel in Gods hand’.

In Memoriam

Op 5 januari is overleden Teubina van der Giessen – Prak. Binie, zoals we haar kenden, werd 87 jaar oud. Ze is geboren in Wedde, Groningen en kwam in de jaren ’50 naar het westen toe. Dat was een hele onderneming en dat zegt wel ook iets over haar karakter en positieve wilskracht.

Diner Oegandaproject

intro diner oeganda 3Samen Kerken voor Oeganda organiseert op zaterdagavond 27 januari 2018 om 18.30 uur een gezellige dineravond waarbij een Afrikaans driegangenmenu in de Rank zal worden geserveerd. Om van dit heerlijke diner te kunnen genieten zijn er dinerbonnen te koop. Deze kunt u zelf gebruiken of cadeau geven. De dinerbonnen kosten 15 euro. (kindermenu € 8,-) De laatste kaarten worden centraal verkocht via Bas Hagoort. Bestellen kan via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Tot 27 januari!

Vergeten leed

Afgelopen zomer werden India en Bangladesh getroffen door overstromingen waarbij zeker 1500 mensen stierven. Hoewel deze ramp niet meer in de media komt is hulp nog hard nodig. Een cluster van christelijke hulporganisaties zijn een gezamenlijke hulpactie gestart om de getroffen gebieden bij te staan. De diaconie van de PKN Krimpen wil hieraan bijdragen met behulp van een extra collecte op zondag 21 januari 2018. Van harte bij u aanbevolen.

Opbrengst uitgangscollecte

Het afgelopen jaar heeft de diaconie uw hulp gevraagd voor de Leprazending.
Als wijkdiaconie kunnen wij u melden dat er een bedrag van € 2.110,07 is overgemaakt.
Het nieuwe jaardoel is Adopt a Granny van Dorcas hulp.
intro collectedoel 2018

Binnenkort meer informatie over dit mooie project.

In Memoriam

Op 13 december overleed Reinier Brussé, op de leeftijd van 81 jaar. De laatste jaren werd het steeds moeilijker voor hem en ging zijn gezondheid steeds meer achteruit. De laatste weken verbleef hij in Crimpenersteyn, waar hij ook overleden is. Reinier Brussé werd geboren op 1 augustus 1936 in Krimpen.