Brand in de pastorie

In de pastorie aan de IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel heeft zaterdagochtend  17-06-17 een brand gewoed. Het vuur ontstond in de keuken op de begane grond van het pand naast de IJsseldijkkerk. De pastorie werd net gerenoveerd. Er waren geen mensen binnen. Omstanders zagen rond 06.00 uur rook uit het pand komen en belden de brandweer. Na een uur was de brand onder controle. De pastorie heeft rook- en waterschade. Ook moeten de steunbalken in de keuken worden vervangen.
Bron RTV Rijnmond

Jaarmarkt 9- 9- 2017

Ook dit jaar wordt op Open Monumentendag onze Jaarmarkt georganiseerd. De markt begint om 10.00 uur en duurt tot ca. 15.00 uur. Op de markt zijn leuke spulletjes te koop. We zorgen ook voor de inwendige mens en u kunt bij het Rad van Avontuur leuke prijzen winnen. Het exacte programma wordt nog uitgewerkt.
Wilt u spullen beschikbaar stellen dan kunt u deze inleveren op zaterdag 26 augustus en op zaterdag 2 september van 10.00 – 12.00 uur in de achterzaal van de kerk.
De kerkenraad heeft besloten dat de opbrengst van de markt voor 50% bestemd wordt voor het project Oeganda (waarover meer in het artikel "Project Oeganda" verderop op onze website) en 50% voor de kleuterschool in Roemenië.
Noteert u alvast deze data in uw agenda! Nadere informatie volgt.

Samen bidden

Goed nieuws! De gebedskring PKN Krimpen en de gebedskring van de IJsseldijk zijn samengevoegd. Het gebed is een geweldig geschenk dat God ons gegeven heeft en is niet begrensd door kerkmuren. We bidden daarom samen verder onder de naam gebedskring Krimpen. We bidden voor mensen, de kerk en de wereld. U bent van harte welkom om met ons mee te bidden. Ook als u maar eenmalig of onregelmatig in de gelegenheid bent om te komen, bent u welkom. Stuur gerust een email met gebedspunten of vragen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
We komen elke eerste en derde donderdag van de maand om 19.00u bij elkaar in de IJsseldijkkerk. De eerstvolgende keer is D.V. 15 juni. We bidden verder in het nieuwe seizoen op 7 september 2017. Contactpersoon is Annemieke Ringoir 0180-590019
Wat: Gebedskring Krimpen
Wie: voor iedereen
Waar: IJsseldijkkerk
Wanneer: elke eerste en derde donderdag van de maand om 19.00u

Samen aan tafel

23 juni a.s. hopen we weer “samen aan tafel” te gaan. Eet u altijd alleen en bent u nog nooit geweest en toch benieuwd hoe het is, meldt u zich dan gerust aan. Er is plaats voor 30 personen. We kijken uit naar uw komst. U kunt zich opgeven bij Anita Lissenberg, tel.: 06-40400343. Per e-mail kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een nieuwe predikant!

We hebben een nieuwe predikant!
Met dankbaarheid en blijdschap deelt de kerkenraad mee dat ds. C. Baggerman uit Yerseke het op hem uitgebrachte beroep heeft aangenomen. 
Wij kijken terug op een mooie dienst op zondag 14 mei waarin ds. Baggerman voorging. Tijdens het koffiedrinken hebben veel gemeenteleden kennis gemaakt met hem en zijn vrouw. Wij danken Hem, die ons als beroepingscommissie heeft geleid en het gebed van de gemeente heeft verhoord en zien uit naar de komst van ds. Baggerman en zijn gezin. Wij zijn ook dankbaar voor het feit dat ds. van der Hoeven vanaf 1 oktober 2014 tot heden en sinds 1 januari 2017 ook Joke van der Hout, onze wijkgemeente bijstaan in het pastoraat. Mede daardoor is onze wijkgemeente een warme gemeenschap waar we omzien naar elkaar.
Namens de kerkenraad, Ciska de Ligt, scriba

Project Oeganda

In juli 2018 gaan Richard en Josien Loef en hun drie kinderen met een groep uit vier Krimpense kerken naar Oeganda. Ze gaan drie weken een werkvakantie houden in Mukono, bij een project voor verstoten kinderen. De reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening, maar de bijkomende kosten voor het project worden met acties aangevuld. Enkele weken geleden zijn de eerste acties gestart. Zo heeft Thomas de vergoeding voor het begeleiden op trompet tijdens de paasdienst gedoneerd aan het project. Er volgen nog verschillende algemene acties, zoals kaarten en kaarsen verkopen en een wandeltocht langs verschillende kerken.

Overleden

Overleden op 7 juni 2017 is de heer Ad Burger in de leeftijd van 66 jaar. Op woensdag 14 juni is er een dankdienst in de IJsseldijkkerk om 13.30 uur waarin voorgaat ds. W.P. v.d. Hoeven. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden omsteeks 15.00 uur op de begraafplaats aan de Lageweg 39b, 2935 CD in Ouderkerk aan den IJssel. Er is gelegenheid tot condoleren op dinsdag 13 juni 2017 van 19.00 - 20.30 uur en ook na afloop van de begrafenis; beide gelegenheden in de aula van de begraafplaats aan de Lageweg 39b in Ouderkerk aan den IJssel.

De beroepingscommissie vertelde....

....nog niet alles in de uitzending van de Lokale Omroep Krimpen die te horen was op 1e Pinksterdag 2017 over het beroep op ds. Baggerman. De tijd hiervoor was niet toereikend. Daarom kunt u door het klikken op de foto hieronder een uitgebreider gesprek met Judith v.d. Heijden en Leo v.d. Schelling horen met nog veel meer over het zoeken, de uitdagingen en het vinden van ds. Baggerman en natuurlijk ook over de komst van onze nieuwe dominee en zijn gezin.  Vergeet niet het geluid aan te zetten!

Gemeenteraadpleging

Al ten tijde van de fusie is gesproken over een nieuwe naam voor de wijkgemeenten van de Protestantse Gemeente Krimpen aan den IJssel. Ook de wijkgrenzen zouden worden aangepast. Volgens de kerkorde moet een wijkgemeente hierover worden geraadpleegd en daar is het destijds mis gegaan. Om nu definitief een besluit te kunnen nemen is door de Algemene Kerkenraad aan alle wijkgemeenten gevraagd hun leden te raadplegen en een standpunt te bepalen. Omdat we, in verband met het beroepingswerk, recent een gemeenteavond hebben gehouden is besloten om uw mening hierover te vragen na de ochtenddienst op 21 mei. U wordt kort geïnformeerd over deze onderwerpen en we hopen dat u aansluitend uw mening wilt geven. Bedankt namens de kerkenraad. Ciska de Ligt

Senioren in Vierhouten

Van 1 tot en 5 mei waren we met een groep senioren in hotel ‘t Vierhouterbosch in Vierhouten. Hoewel het weer ons een beetje in de steek liet (het was behalve op maandag, de reisdag, droog maar wel behoorlijk koud) hebben we daar weinig last van gehad. In het hotel was het heerlijk warm. We hebben een fijne week gehad en we zijn dankbaar dat alles goed is gegaan. De kamers waren prima en het eten was heerlijk.

Social Media