NBG adventsleesrooster

digiaal adventsrooster 2017Leef en lees toe naar Kerst met het NederlandsBijbelGenootschap-adventsrooster. December:een feestelijke maand met eerst chocoladeletters, dan kerstkransjes en we sluiten af met oliebollen. Er valt heel wat te vieren en te gedenken!  Voor veel christenen is het ook een tijd van verwachting; de komst van Jezus op aarde. De eerste adventskaars brandt op zondag 3 december. Op 24 december branden ze alle vier en een dag later vieren we de geboorte van Jezus, het ‘Licht voor de wereld'. 

Kerst-Doelenconcerten 2017

Het Christelijk Gemengd Koor Deo Cantemus organiseert in 2017 opnieuw vier Kerst-Doelenconcerten. Onder het thema ‘Ongekende liefde` wordt hét verhaal van liefde, licht en leven gebracht in de ambiance en sfeer van Concertgebouw de Doelen in Rotterdam.

In memoriam

Op 7 oktober 2017 overleed Arie de Bruijn op 84 jarige leeftijd. De heer De Bruijn woonde aan de Gouden Regen met zijn vrouw Nees. Hij is geboren in Krimpen aan den IJssel uit een groot gezin. Zij trouwden op 11 april 1957 en uit hun huwelijk zijn twee zoons geboren. Dit jaar mochten zij nog hun 60 jarig huwelijk vieren.

Belijdenis-catechisatie

intro geloven isGraag wil ik beginnen met de belijdenis- catechisatie. Dat is iets heel belangrijks, in de opbouw van de gemeente, en ook in de opbouw van je eigen geloofsleven. Van harte nodig ik hiervoor mensen uit, jonger of ouder, die dieper over hun geloof willen nadenken. Het doel is om met elkaar in gesprek te raken. Als je op de belijdeniscatechisatie komt, ben je niet verplicht om belijdenis te doen. Maar natuurlijk hopen we wel zover te komen. Nog een misverstand: je hoeft niet van alles uit je hoofd te leren, of super-gelovig te zijn. Het gaat erom dat je wilt groeien in je geloof. Nog een derde misverstand: het is niet ontzettend saai. Tenminste, dat is niet mijn bedoeling…

Wijkgemeenteavond

Op dinsdag 21 november is er de speciale gemeente-avond waarin de kennismaking met ds. en mevr. Baggerman centraal zal staan. Dit keer geen begrotingen of beleidszaken, maar een informele en informatieve avond. Ds. en mevr. Baggerman zullen het een en ander over zichzelf vertellen, er is natuurlijk alle gelegenheid tot vragen stellen en ook hopen we elkaar op een gezellige manier te ontmoeten. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom op deze avond, om 20.00 uur in de kerk

Jaarthema Raad van Kerken

intro duurzaamheid RvKIn het kader van het jaarthema van de Raad van Kerken laten we mensen aan het woord die duurzaamheid handen en voeten geven. Misschien brengt het ons op ideeën. Dit seizoen denken we in onze kerken in Krimpen na over duurzaamheid.  In onze gemeentes zijn er veel mensen die hier concreet handen en voeten aan geven, zoals Jos de Nood, lid van de Wingerd en voortrekker van de Vrienden van het Zwaneneiland. Op hun facebookpagina lees ik zelfs dat ze hem gekscherend “de opperknotter” noemen. Niet voor niks denk ik, gezien het feit wat hij allemaal doet. Dit interview werd eerder gepubliceerd in het Krimpens Kerkblad.

In de aanloop naar Kerst

Op 15 december is de kerstmarkt. Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom. Binnenkort krijgt u hierover meer informatie

Pastoraat

intro ds.Baggerman LAls nieuwe dominee wil je graag bij de mensen op bezoek gaan, maar waar moet je beginnen? Gelukkig zijn er allerlei mensen die me daar raad bij kunnen geven. Maar als u als gemeentelid denkt: ik zou het fijn vinden als de dominee ook eens bij mij kwam kennismaken, laat u dat dan vooral alstublieft ook aan mij weten! Ik beloof niet dat ik meteen kom, maar allicht kunnen we dan een afspraak maken. Dus: voel u vrij om te vragen! tel: 0180-761661 
mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

In memoriam

Op 30 september 2017 is overleden Neeltje Goedbloed-Meijers op de leeftijd van 92 jaar. Het geloof was voor haar een vaste waarde en steun, waardoor zij sterk kon zijn. In de dankdienst voor haar leven, op zaterdag 7 oktober, lazen we de woorden van de trouwtekst uit Filippenzen 4: Doe het, en de God van de vrede zal met u zijn. Het is de vrede die alle verstand te boven gaat, de vrede van Christus, die het ons mogelijk maakt om te leven met elkaar, voor Gods aangezicht.

Social Media