Collecte aankondiging

intro collecte diaconieDe diaconie vraagt op 28 oktober 2018  in de eerste collecte uw bijdrage  voor het Nederlands Bijbel Genootschap.(NBG) Honderden kerken in Nederland houden op 28 oktober - Nationale Bijbelzondag - een feestelijke dienst waarin ze stilstaan bij de Bijbel. Nationale Bijbelzondag is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een dag waarop zo’n 500 kerken stilstaan bij hun inspiratiebron: de Bijbel. De kerken wordt gevraagd om wereldwijd mensen toegang te geven tot een Bijbel in de eigen taal. Dat kan door projecten in onder andere Ethiopië, Tsjernobyl en Cuba financieel te steunen.

Belijdeniscatechisatie

intro belijdenis catecheseNogmaals een oproep voor mensen die meer van het geloof willen weten en overwegen om belijdenis te doen: meld je zo snel mogelijk aan bij ds. Baggerman, ook voor meer informatie. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  , tel: 0180-761661

Reformatie-herdenking

reformatiedag 2018Op zaterdag 27 oktober is de jaarlijkse reformatie-herdenking van de Protestantse Gemeente Krimpen. Dit jaar in de IJsseldijkkerk, om 19.00 uur, met medewerking van ds. Verhoeven en ds. Baggerman en diverse musici. Het thema is: ‘Met hart en ziel – het verlangen van ons hart’. Iedereen welkom! Aansluitend is er gelegenheid elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie of thee.

Overlijden

Op woensdag 17 oktober 2018 is, op de leeftijd van 95 jaar, overleden mevr. P. van der Jagt-Kooman.
Gelegenheid tot condoleren is er op dinsdag 23 oktober van 13:00-13:30 uur in uitvaartcentrum De Olm. Aansluitend worden woorden van afscheid gesproken.
De begrafenis zal plaatsvinden op de begraafplaats aan de IJsseldijk rond 14:45 uur.

Overlijden

Op zondag 14 oktober 2018 is overleden mevr. E. Ritskes-Groenendijk, op de leeftijd van 72 jaar.
Er is gelegenheid tot condoleren donderdag 18 oktober van 19:30-20:15 uur in uitvaartcentrum De Olm.
De begrafenis vindt plaats in familiekring.

Reuring - wandelplezier

intro reuring wandelenOp donderdag 8 november willen we weer een wandeldag houden. We maken een wandeling vanuit Amersfoort naar Maarn van ongeveer 18 km. We lopen Amersfoort uit richting Leusden, waar we de bossen in gaan van landgoed Den Treek en Woudenberg. Via het Henschotermeer komen we uiteindelijk bij station Maarn, vanwaar we de trein terug nemen. Heeft u zin om mee te gaan, geef het dan door aan: Edith van der Ham, tel. 472456, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of Annemieke Ringoir, tel. 590019, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Nadere informatie volgt via de email, en via de website en nieuwsbrief van de IJsseldijkkerk, maar uiteraard is iedereen welkom om mee te doen!

Kerst-projectkoor De IJsselzangers

Kerstprojectkoor IJsselzangers 2018We nodigen je van harte uit om mee te zingen in het kerstprojectkoor van Christelijk Mannenkoor 'De IJsselzangers'. We starten op vrijdag 26 oktober 2018. Onder leiding van Everhard Zwart studeren we gedurende acht weken kerstliederen in voor 'Kerstzang aan de IJssel' op zaterdag 15 december 2018. De repetities zijn op vrijdagavond vanaf 19.30 uur in De Ark, Burg. Aalberslaan 41 te Krimpen aan den IJssel.Voor deelname vragen we een bedrag van 25,00 Euro. We zullen het zeer op prijs stellen je te mogen begroeten. Graag zien we je reactie tegemoet. Dit kan via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op telefoonnummer 06-42657996 ( Johan van der Niet). Wij zorgen ervoor dat je muziekmap klaar ligt. Of kom op vrijdag 26 oktober naar de Ark.

Samen aan tafel: gewijzigde datum

intro samen aan tafelEindelijk is het weer zover om “samen aan tafel” te gaan . Dit willen we doen op 16 november 2018. (In het kerkblad staat een verkeerde datum.)  U bent vanaf 17.30 uur van harte welkom in de achterzaal van de IJsseldijkkerk voor een avond met een lekkere maaltijd, gelegenheid voor een praatje en gezellig samen zijn.
Let op: opgeven dit keer bij: Willemien Moolenaar, tel:0180-521720. Er is ruimte voor 30 personen, wees er op tijd bij want helaas, vol is vol.

Seniorenreis 2019

intro seniorenreisDe voorbereidingen voor de reis in 2019 zijn gestart. We waren op bezoek in Ootmarsum en hebben afgesproken om van 27 – 31 mei 2018 naar Ootmarsum af te reizen. Denkt u ik zou ook wel mee willen, neem dan contact op met Ciska de Ligt, tel. 523948.

OPROEP!

intro koffie vrijwilligersWie wil de diaconie assisteren bij het Avondmaal in kleine kring? Vier keer per jaar vieren wij in onze gemeente het Heilig Avondmaal. Voor hen die niet meer in de reguliere dienst kunnen komen is er die betreffende zondag in de middag vanaf half 2 het ´avondmaal in kleine kring´. Deze bijeenkomst starten we met een kopje koffie/thee en wat lekkers en daarna een korte viering in de kerk. Onze trouwe hulpen  hebben aangeven hiermee te willen stoppen en dus is de diaconie op zoek naar mensen die het zetten van de koffie, verzorgen van wat lekkers en daarna het doen van de afwas op zich willen nemen. Mocht u meer willen weten of geïnteresseerd zijn dan horen we dit graag!
Uw wijkdiaconie.