Kerkenpad 2017

intro kerkenpad2017Met een aantal ervaren vertellers waren we er op 10 mei om 8.45uur helemaal klaar voor om de leerlingen van drie verschillende scholen te ontvangen tijdens het Kerkenpad 2017. Er waren ook een paar belangstellende kerkenraadsleden en in de loop van de ochtend bovendien bezoek van leden van de Raad van Kerken, de organisatie die ook dit jaar weer het Kerkenpad mogelijk maakt. De leerlingen waren ook dit jaar weer best benieuwd wat er allemaal te horen en te zien is in en om ons mooie oude kerkgebouw. Hieronder een verslag en een link: HIER voor een beeldverslag

Bij elke groep ging er een kreet van verrassing op als aan het eind van onze presentatie het volume van het prachtige Proper orgel hoorbaar werd, waar dan ook nog eens een lied op gespeeld werd dat iedereen uit volle borst kon meezingen. De tijd is altijd weer te kort om alles te vertellen over de oude ‘kerkenzakken’, de Paaskaars, het zilverwerk en de preekstoel. Buiten ging het over de toren, het wapen, de ijsselsteentjes en nog veel meer. Dat de kerk ook doordeweeks volop gebruikt wordt was in de achterzalen te horen en te zien. Onze tweede groep was door de afstand tussen de kerken iets later dan gepland, maar omdat zij ook bij ons bleven pauzeren, was er toch tijd genoeg om veel te vertellen en te laten zien. De laatste groep was tot onze verrassing 60 leerlingen groot, maar gelukkig verliep de presentatie ook voor deze groep heel goed. We kijken terug op een mooi 10e Kerkenpad in Krimpen aan den IJssel onder een lekker voorjaarszonnetje!

Kijk HIER voor een beeldverslag. U kunt de foto's die verschijnen in de link vergroten door er op te klikken.

Komt u ook eens zelf beleven hoe leuk het Kerkenpad is?
Dan bent u van harte uitgenodigd om volgend jaar bij de 11e editie te zijn.
Om mee te vertellen of eerst eens te kijken hoe het allemaal in zijn werk gaat.
De vrijwilligers van het Kerkenpad IJsseldijkkerk