In Memoriam

Op zondag 27 augustus 2017 is overleden Cornelis van Dijk in de leeftijd van 92 jaar. Hij was op 16 augustus weer thuis na een val, toen hij geopereerd moest worden. We lazen psalm 23. Bij het afscheid op Waalhoven lazen we dezelfde psalm. We nemen in dankbaarheid afscheid van een bijzonder mens. En leven mee met zijn vrouw, de dochters Yvonne met Ronald en Evelyn met Ruud. 

Cor werd op 30 maart 1925 in ’s Gravesande geboren en werd dus 92 jaar. Hij groeide op in Delft waar zijn vader werkte voor de Gistfabriek. Later ging hij daar ook zelf werken. Hij ontmoette daar zijn vrouw. Later stond hij aan de wieg van de vestiging in Felixstowe. Maar eerst werd hij uitgezonden naar Nederlands Indië voor de politionele acties. In 1946 ging hij voor een opleiding van een half jaar naar Schotland. Daarna was hij 3 jaar gelegerd in Indië. Een heftige tijd, die hij goed doorkwam en waarover hij in het gezin kon vertellen.
Tijdens zijn verlovingstijd deed hij samen met zijn vrouw belijdenis in Den Haag. Ds. Schoneveld zegende ook hun huwelijk in. Ze woonden verder in Rijswijk, waar de beide dochters geboren werden.
Vier jaar geleden verhuisden ze naar het Facet. Ze raakten snel thuis, ook in onze gemeente. In die tijd kwamen we in contact. Een raakpunt was de liefde voor schaatsen, hij was evenals ik lid van de elfstedenvereniging en reed de tocht drie keer. Hij had tenslotte startnummer 1 verkregen. ‘Dat zeg ik nooit op’ zei hij.
De laatste keer dat we elkaar ontmoetten was op 16 augustus. Hij was weer thuis na zijn val, toen hij geopereerd moest worden. We lazen psalm 23.
Bij het afscheid op Waalhoven lazen we dezelfde psalm. We nemen in dankbaarheid afscheid van een bijzonder mens.
En leven mee met zijn vrouw, de dochters Yvonne met Ronald en Evelyn met Ruud. Moge de Here God ook de kleinkinderen zegenen: Chantal en Peter, die hun eerste kindje verwachten, Anouk en Jason en Tim.
Ds. W.P. van der Hoeven

Social Media