De wijkgemeenteavond van 21-11-2017

De achterzaal was te klein voor alle belangstellenden die waren gekomen om op informele manier wat uitgebreider kennis te maken met ds. C. Baggerman en zijn vrouw Eline. Door de al van tevoren geanimeerde gesprekken bij een kopje koffie of thee duurde het wel tot 20.15uur voor iedereen een plaatsje had gezocht in de kerkzaal. Daar opende Co Koorneef de avond met gebed en een door Corrie ten Boom opgetekend verhaal over de oneindige liefde van God. Na aansluitend nog het toepasselijke Efeziërs 3 vers 14-19 gelezen te hebben was het woord voor ds. Baggerman en mevr. Baggerman.

Onze dominee vertelde over zijn levensloop vanaf zijn geboorte in Werkendam, zijn scholing in Gorinchem, zijn studententijd in Utrecht en gebruikte daarbij foto’s uit eigen bron die zichtbaar waren op de beamer.
Aangekomen bij zijn ontmoeting met zijn vrouw, was het de beurt aan mevr. Baggerman om te vertellen over haar levensloop.
Over haar geboorteplaats Purmerend als 3e kind in een domineesgezin, de verschillende woonplaatsen, haar studie waarvan het sluitstuk lag in Utrecht haar keuze voor het beroep van predikant.
Ds. C. Baggerman vertelde over zijn stage in Noordwijkerhout en het schoonmaakwerk dat hij deed in afwachting van een beroep na het afstuderen. Werk dat hij als heel waardevol heeft ervaren omdat het hem in contact bracht met mensen buiten zijn studentenkring.
Het eerste beroep kwam uit Geesteren, waar mevr Baggerman haar studie voltooide en hun beide dochters Anna en Lineke werden geboren.
Vandaar vertrok het gezin in 2009 naar Yerseke waar hun zonen August en Lieven werden geboren en ds. E. Baggerman ervaring opdeed als dominee in de gemeente van Kattendijke en waar zij de gemeente van Wemeldinge ondersteunde.
Het was voor onze gemeente heel goed om te horen dat de familie Baggerman aan het einde van deze kennismakingsavond  konden besluiten met de verzekering dat zij bevestigd waren in de stap die zij hebben genomen om het beroep van de IJsseldijkgemeente te aanvaarden vanuit Yerseke, waar zij zich zo prettig hadden gevestigd.
Op enkele vragen over de motivatie van onze dominee voor zijn beroep als predikant, noemde hij o.a.: door vol te vertrouwen op Gods Geest en door het mooie van werkzaam te mogen zijn in kerken die al eeuwenlang voorbestaan door Gods bescherming.
Mevr. Baggerman gaat op zondag voor in diensten in de regio en de kinderen voelen zich thuis op school.
Co Koorneef dankte de fam. Baggerman voor hun openheid en besloot de avond met de opmerking dat zij nog nooit zo’n leuke wijkgemeenteavond had meegemaakt. Daarna nodigde zij de aanwezigen uit om nog even na te praten met een drankje en een hapje in de achterzaal.

wijkgemeenteavond 21 11 17wijkgemeenteavond 21 11 17 2