AED IJsseldijkkerk

AED 2In het kader van het project Hartveiligwonen zijn er in Krimpen a/d IJssel de laatste weken 18 AED’s bijgeplaatst. Samen met de reeds aanwezige AED’s is Krimpen nu een gemeente met een 6-minutenzone. Dit betekent dat waar u in Krimpen ook woont er is altijd een AED binnen 6 minuten beschikbaar. De diaconie van onze IJsseldijkkerkgemeente heeft besloten de aanschaf van dit apparaat te bekostigen, de buitenkast om de AED is gesponsord door de hartstichting. De Kast hangt aan de buitenmuur nabij de zij-ingang van de kerk.

Krimpen nog vóór 2018 een 6-minutenzone door extra AED'S

Op dinsdag 3 oktober heeft burgemeester Martijn Vroom AED buitenkasten in ontvangst genomen. De gemeente Krimpen aan den IJssel en EHBO-vereniging Krimpen aan den IJssel hebben van de Hartstichting in totaal 21 buitenkasten ontvangen. Burgemeester Martijn Vroom: “Via een sponsoringsactie hebben we het benodigde bedrag voor de benodigde AED’s bij elkaar verzameld, de buitenkasten krijgen we van de Hartstichting. Mooi om te zien dat inwoners, stichtingen en ondernemers het belang van voldoende beschikbare AED’s inzien. Met de huidige AED’s binnenin gebouwen én de nieuwe AED’s voor buiten, hangen er straks genoeg apparaten verspreid over Krimpen aan den IJssel om iedereen die hier een hartstilstand krijgt binnen 6 minuten te kunnen helpen. In het najaar gaan we de AED’s ophangen in de beveiligde buitenkasten. Ook hebben we genoeg mensen die de AED’s kunnen bedienen. Sinds de oproep tijdens de Nieuwjaarsreceptie begin dit jaar hebben 300 inwoners de gratis reanimatiecursus gevolgd en gehaald. Door de benodigde AED’s en vrijwilligers heeft Krimpen nog voor het eind van het jaar een genoemde ‘6-minutenzone’.”
aed 1

Meer AED’s buiten.
Het is belangrijk dat er voldoende AED’s buiten gebouwen bereikbaar zijn, die snel naar de locatie kunnen worden gebracht waar iemand een hartstilstand heeft gekregen. Een hartstilstand komt vaak onverwacht.  Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Veel AED’s in Nederland hangen binnen in gebouwen en die zijn niet 24/7 bereikbaar. Maar veel hartstilstanden gebeuren op straat, vooral in woonwijken. AED’s in de buitenruimte kunnen daarom nog meer levens redden.
Bij een hartstilstand moet voor de grootste overlevingskans binnen 6 minuten een AED worden ingezet. Krimpen aan den IJssel heeft vóór 2018 een 6-minutenzone. Er hangen AED’s bijvoorbeeld bij het raadhuis  en op de gemeentelijke locatie aan de Stormsweg, in de sporthallen De Boog en De Populier, bij de brandweerkazerne, op de begraafplaatsen Waalhoven en IJsseldijk en in De Tuyter. Kijk voor de locaties van de (huidige) AED’s op www.krimpenaandenijssel.nl/AED