Samen in de Ark

intro beroepingscommissieOp 24 februari jl. heeft de werkgroep Samen in De Ark haar advies aangeboden. U treft dat advies door hier te klikken. Op 13 maart jl. heeft de Algemene Kerkenraad besloten akkoord te gaan met de inhoud van dat advies. In het AK-besluit staat o.a. op welke wijze de actiepunten uit het advies worden ingevuld. U treft het AK-besluit door hier te klikken.Het advies van de werkgroep is om tijd te nemen voor een tussenstap: het overleg -onder leiding van een onafhankelijk voorzitter- tussen een vertegenwoordiging van de Rank-gemeente en van de Ark-gemeente over de inrichting van het gemeenschappelijke ‘confessionele profiel’ in het Arkgebouw. Parallel aan dit overleg wordt ook de Wingerd-gemeente uitgenodigd om een voorstel te ontwikkelen voor het ‘open profiel’. Voor het overleg tussen Rank-gemeente en Ark-gemeente is ds. H.J.J. Radstake, predikant te Schiebroek en oud-voorzitter van de classis Rotterdam, beschikbaar om als gespreksleider op te treden. De betreffende kerkenraden gaan de eigen wijkgemeente informeren.

Met vriendelijke groet, Ton Versteeg scriba Algemene Kerkenraad