Wandelplezier 24-05-18

intro rhoonDonderdag 24 mei 2018. Het leek aardig weer te worden, met aan het eind van de dag kans op onweer. Vol goede moed en zin gingen we met 8 mensen op stap. Deze keer liepen we een route door de Rhoonse Grienden. Zodra we de metro uitkwamen vielen de eerste spetters. Dat was niet beloofd! Maar wat nu valt, valt later niet. Eerst maakten we een klein uitstapje om het kasteel, om vervolgens richting de Grienden te gaan.

Door alle kronkelpaadjes wisten we niet goed meer of we wel het juiste pad hebben, maar uiteindelijk gaat het erom dat we lekker lopen. En dat lukte prima. Even moesten de regenjassen aan, maar dat was van korte duur. Prachtig hier, met al die bloemen en wilgen, en het vogelconcert dat ons steeds begeleidde. Af en toe hoorden we de roep van een koekoek. Die wilden we best eens zien, maar….nee, het is bij horen gebleven.
rhoonrhoon2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat de koffie riep veranderden we iets in de beschreven route en maakten een iets andere lus om, na een poosje rust, alsnog het gebied met de naam: Klein Profijt in te lopen. Weer van die prachtige dijkjes tussen kreken en wilgen, en jawel, we kwamen aan de Oude Maas. In alle rust genoten we van onze boterhammen en liepen het laatste gedeelte van de wandeling, tussen de aardappelvelden door, terug naar Rhoon.

Kriebelt het bij u nu ook?rhoon1

De volgende wandeldag is vrijdag 22 juni.
Opgeven kan bij:
 edith.vanderham@kpnplanet.nl en 
 (tel. 0180-590019)