Van start in seizoen 2018-2019

intro open bijbelWat mogen we verwachten in het nieuwe seizoen 2018-2019? Gaan de bestaande kringen verder? Komt er misschien iets nieuws? In ieder geval worden het vast weer fijne samenkomsten waar je geloof kan groeien, waar je blij van wordt en misschien wel nieuwe inzichten krijgt in de woorden uit het Oude Boek. Op dit moment is er al het één en ander bedacht en wordt er nog druk gepland wanneer dat allemaal in de agenda past. Een tipje van de sluier kunnen we vast al oplichten, en er komt nog veel meer: we houden u op de hoogte!

Bijbelkring: Elia – een profetenleven
1 Kon 17 Elia en de raven gevelsteen kleinDe Bijbelkring gaat weer van start op dinsdagavond 18 september, om 20.00 uur.
Dit jaar over de profeet Elia. Wie was hij? Was hij een rechtschapen vroom verdediger van het ware geloof of een fanatieke scherpslijper? Een ‘mensenmens’ die het goede deed, die het leven aan het kind van een arme weduwe teruggaf (1 Koningen 17) of een godsdienstwaanzinnige massamoordenaar (1 Koningen 18)? In de bijbelkring, op de dinsdagavond, 20.00 uur in de IJsseldijkkerk, lezen we verschillende gedeelten over het leven van deze profeet, die een fervent verdediger van de HEER was, in een tijd dat veel mensen, de koning voorop, andere goden vereerden. En wat heeft deze figuur ons te zeggen, in deze tijd?

Je hoeft niet van tevoren al ‘veel van de bijbel te weten’ om op de Bijbelkring te komen, je moet er juist ‘veel van willen leren’. Juist door samen te lezen en erover te praten kom je dieper in de betekenis van de bijbel – en dus dichter bij God.

De Bijbelkring komt bijeen op dinsdagavond, om te beginnen om dinsdagavond 18 september van 20.00 – 21.45 uur onder leiding van ds. Baggerman. Opgave bij hem: tel. 0180-761661, email:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De kring Geloven is… gaat dit seizoen verder.
intro geloven isEen groep mensen, jong en ouder, die ongeveer eens in de drie weken samenkomt om met elkaar verschillende onderwerpen van het christelijk geloof te bespreken. Dat kan aan de hand van een bijbelboek of een bepaald thema.
De gesprekken zijn open en persoonlijk, er is alle ruimte voor je eigen vragen en gespreksonderwerpen. Deze groep is ook bedoeld voor mensen die nog niet zo lang geleden belijdenis hebben gedaan en graag willen door-leren en door-praten.
De leiding is in handen van Annemieke Ringoir, Els de Heer en ds. Baggerman.
Met elkaar maken we afspraken over onderwerpen die we willen bespreken.

Bijbeluur is er ook in het nieuwe seizoen weer op de ochtenden.
afsluiting bijbeluur 2016 2017 kleinVoor wie liever niet op de avond naar de bijbelkring gaat, of voor wie gewoon liever op de ochtend komt, of voor wie allebei wil, is er eens in de twee weken op woensdagochtend het bijbeluur, een groep die bij elkaar komt van 10.00 – 11.00 uur in de IJsseldijkkerk om met elkaar de bijbel te lezen en erover te praten, dit onder leiding van ds. Baggerman.
Vorig jaar hebben we het verhaal van Abraham gelezen, uit Genesis, en daar gaan we in het najaar weer mee verder.
Van harte welkom, ook om eens vrijblijvend een keer te komen kijken!
U hoeft niets voor te bereiden, er is koffie, en deelname is gratis.

U kunt zich aanmelden bij ds. Baggerman, 0180-761661; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.