Bijbelkring Elia

1 Kon 17 Elia en de raven gevelsteen kleinDe Bijbelkring gaat weer van start op dinsdagavond 18 september 2018, om 20.00 uur: Elia – een profetenleven. Dit jaar over de profeet Elia. Wie was hij? Was hij een rechtschapen vroom verdediger van het ware geloof of een fanatieke scherpslijper? Een ‘mensenmens’ die het goede deed, die het leven aan het kind van een arme weduwe teruggaf (1 Koningen 17) of een godsdienstwaanzinnige massamoordenaar (1Koningen 18)? In de bijbelkring, op de dinsdagavond, 20.00 uur in de IJsseldijkkerk, lezen we verschillende gedeelten over het leven van deze profeet, die een fervent verdediger van de HEER was, in een tijd dat veel mensen, de koning voorop, andere goden vereerden. En wat heeft deze figuur ons te zeggen, in deze tijd?
Je hoeft niet van tevoren al ‘veel van de bijbel te weten’ om op de Bijbelkring te komen, je moet er juist ‘veel van willen leren’. Juist door samen te lezen en erover te praten kom je dieper in de betekenis van de bijbel – en dus dichter bij God.
De Bijbelkring komt bijeen op dinsdagavond, om te beginnen om dinsdagavond 18 september van 20.00 – 21.45 uur onder leiding van ds. Baggerman. Volgende datums zijn te vinden in de agenda van deze website.
Opgave bij ds Baggerman: tel. 0180-761661, email:   of .