Belijdenis doen

Belijdenis doen.
Dat is iets heel belangrijks, in de opbouw van de gemeente, en ook in de opbouw van je eigen geloofsleven.
Van harte nodig ik hiervoor mensen uit, jonger of ouder, die dieper over hun geloof willen nadenken. Het doel is om met elkaar in gesprek te raken.
Als je op de belijdeniscatechisatie komt, ben je niet verplicht om belijdenis te doen. Maar natuurlijk hopen we wel zover te komen.
Nog een misverstand: je hoeft niet van alles uit je hoofd te leren, of super-gelovig te zijn. Het gaat erom dat je wilt groeien in je geloof.
Nog een derde misverstand: het is niet ontzettend saai. Tenminste, dat is niet mijn bedoeling… 

Misschien hebt u / heb jij er al eens vaker over gedacht, misschien ook nog niet.
Er zijn veel redenen om belijdenis te gaan doen. Het belangrijkste is dit: je komt uit voor je geloof. Je gaat naar de kerk. Het geloof heeft zeker een betekenis in je leven. Maar nu wil je er verder mee. Je wilt je verantwoordelijkheid nemen. Laten blijken dat je God hebt leren kennen. Je wilt het aan God laten zien én aan de mensen om je heen. Als je van iemand houdt, dan wil je dat ook tegen diegene zeggen. Als je van God houdt, wil je dat ook tegen Hem zeggen. Misschien ben je als kind gedoopt? Dan is belijdenis doen het ja-zeggen op de doop, het voortzetten van wat lang geleden al begonnen.
 
Alle datums voor dit jaar staan  in de websiteagenda. Bij elke avond staat daarbij het onderwerp van gesprek.

Wil je je aanmelden, of eerst eens doorpraten? Kun je niet op de avonden die gepland zijn? Neem voor meer informatie gerust contact op met:

Ds. C. Baggerman tel: 0180-761661 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Annemieke Ringoir tel.0180-590019 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer

Social Media