Oud papier inzameling stopgezet

oud papier webJarenlang stond elke laatste vrijdag van de maand een grote papiercontainer geparkeerd bij de IJsseldijkkerk.
Helaas zal dat op vrijdag 23 en zaterdag 24  februari 2018 voor het laatst zijn. Jarenlang reden gemeenteleden af en aan om hun ijverig verzamelde papiervoorraad af te leveren. Vrijwilligers zorgden ervoor dat het papier zorgvuldig in de container werd opgestapeld. Het was een stuk onopvallend kerkenwerk dat jarenlang een mooie bijdrage heeft geleverd aan de financiële situatie van de protestantse gemeente Krimpen aan den IJssel. Voor de mensen die bij de gemeente indertijd geen papiercontainer hebben afgenomen, is er nu wel een gratis beschikbaar. Aanvragen kunnen worden gedaan bij NV MAK (0180-530730).

Jammergenoeg, met ingang van 1 januari jl. heeft de betreffende firma de tarieven voor transport en containerhuur zodanig moeten verhogen dat de papierinzameling niet meer rendabel is.

Gemiddeld werd 3,5 ton papier ingeleverd, à € 40,- = € 140,-. De transportkosten en de huur van de container gaan ook € 140,- bedragen. De cijfers zijn duidelijk.

Met spijt heeft het college van kerkrentmeesters nu moeten besluiten de papierinzameling te stoppen.

Wij zijn niet alleen de vrijwilligers en de coördinator Cor Kraak erg dankbaar voor hun jarenlange, trouwe inzet, maar willen ook graag al die gemeenteleden bedanken die steeds stapels papier een maand lang in hun schuurtje bewaarden om het vervolgens naar de container te brengen. Het is tot nu toe niet voor niets geweest.

Aanvragen kunnen worden gedaan bij NV MAK (0180-530730).

Contactpersoon: C. Kraak
Burg Lepelaarssingel 60
2925 ES Krimpen aan den IJssel
tel: vast 0180 521 524
tel: mobiel 06 53 152 783

Helaas is de opbrengst vanaf 2018 niet meer rendabel.

Daarom is er op 23 en 24 februari de laatste inzameling.

De Protestantse kerken danken de organisator, de vrijwilligers bij de container en de brengers van papier voor hun hulp en bijdrage.