Eethuis catechisatie

Voor jongeren van 12 tot 17 jaar wordt er eethuiscatechese georganiseerd. Deze eethuiscatechese wordt gehouden in de achterzalen van de IJsseldijkkerk op maandagavond om de veertien dagen. Een vast team van enthousiaste leiders verzorgt de inhoud van deze avonden.

Eethuiscathechese en Follow Me Next worden op dezelfde avond gegeven.

Eethuiscatechese begingt om 18.00uur met een gezamenlijke  maaltijd.

Follow Me Next begint op de Eethuiscatechese avonden om 19.00 uur, en als de jongeren mee willen eten dan zijn ze om 18.00 uur al welkom.

Eén keer in 14 dagen komen we op maandagavond in de kerk bij elkaar om samen te eten en daarna een uur serieus met het woord van God, de Bijbel en alles wat er mee te maken heeft, bezig te zijn. Tussen 18.00 en 19.00 zitten we gezellig aan tafel waar heerlijk met elkaar gekletst kan worden over van alles en nog wat. Deze maaltijd zorgt voor een grote bindende factor bij de jeugd: samen eten verbroedert immers!

Er wordt gekookt door ouders van de deelnemers en door gemeenteleden. Deze zeer gewaardeerde koks krijgen een schema met wat en wanneer zij mogen koken en zorgen er dan voor dat het eten om 18.00 uur warm in de kerk is. Na afloop van de maaltijd komt een “afwasploeg” om de rommel op te ruimen terwijl de catecheseteams aan het werk gaan in kleinere groepen. Er zijn altijd kokers en afwassers nodig dus schroom niet u zelf op te geven voor dit dankbare werk!

Voor de jongeren die vanwege sport of school niet op maandag naar de catechisatie kunnen komen is er op donderdagavond nog een kans. Deze keer zonder maaltijd en van 19.00 tot 20.00 uur.

Eethuis volgens de jongeren...

Elke maandag om de twee weken gaan we naar de kerk, nu niet voor een dienst maar om gezellig met de jongeren te eten en daarna over God te praten. Eerst beginnen we in de kerk met een filmpje over het onderwerp van die week. Een van de leiding geeft een korte inleiding en bidt met ons voor het eten. Dan gaan we met zijn allen eten. Elke keer eten we wat anders. Met dank aan de lieve ouders die voor ons koken. Tijdens het eten wordt er heel wat afgelachen. Daarna gaan we naar onze eigen groep. Waar we het nog eens over het filmpje hebben en over het onderwerp. We proberen serieuzer te zijn, maar dat lukt niet altijd. Na een uur gaan we naar huis met een opdracht zodat we er nog even over na kunnen denken. Het is een avond met heel veel lol en waar we meer leren over het geloof.
Sarah, Claudia en Alina

Volgende Eethuis

17:00 20:00

ruimte: achterzaal

hierboven zie je informatie over de eerstkomende keer eethuis. Alle volgende keren zijn in de agenda te vinden.