Kerkenpad

Elk jaar wordt in KrimpenKerkenpad scholen 2008 2 aan den IJssel een Kerkenpad georganiseerd.
Basisscholen en kerken geven op de jaarlijkse Kerkenpad-ochtend in het voorjaar aan de basisschooljeugd de gelegenheid eens over de drempel te stappen bij de verschillende kerken in Krimpen.
Hoe ziet dit gebouw er van binnen uit? Wat doen de mensen daar eigenlijk? Waarom zijn de kerkgebouwen zo verschillend en wat doen de
mensen met al die ruimtes die vaak bij het kerkgebouw horen?
De kerken geven, ieder op hun eigen manier, uitleg.
Onze IJsseldijkkerk is één van de deelnemers van het Kerkenpad.
Wij ontvangen op deze ochtend groep 7 en/of 8 van verschillende scholen.
Dat is altijd weer een vrolijke ontmoeting, waarbij we het voorrecht hebben de kinderen het oudste kerkgebouw in krimpen te laten beleven.
Het oude gebouw en het mooie orgel spreken hun eigen verhaal waar de kinderen van onder de  indruk zijn.
Vrijwilligers vertellen hoe bijvoorbeeld de preekstoel, het doopvont en de collectezak gebruikt worden. Zij laten het orgel horen en vertellen over de geschiedenis van het gebouw, over de wandkleden  en over wat er allemaal in de achterzalen te beleven is.

Kerkenpad in de IJsseldijkkerk is ieder jaar weer een feestje voor alle deelnemers!

Kerkenpad 2016

Met een stevige wind kwam de eerste groep schoolkinderen op 6 april om 8.45uur aangewaaid bij de IJsseldijkkerk. Een groep van 47 leerlingen. Best veel, maar ons prachtig oud kerkgebouw eiste zoals altijd meteen de aandacht op. Ook de rondleiders hadden weinig moeite om aandacht te krijgen voor hun enthousiaste verhalen over de geschiedenis van de kerk en over de manier waarop vandaag de dag het geloof binnen onze gemeente beleefd wordt:
In de kerkzaal werd verteld over het hoe en waarom van een kerkdienst aan de hand van dingen als de collectezakken, het doopvont, de beker en schaal van het Heilig Avondmaal en het orgel.
Buiten, bij de muur en de toren werd gewezen naar en verteld over de IJsselsteentjes, de toren die niet dezelfde eigenaar heeft als de kerk, het haantje en het wapen met de drie maantjes.
In de achterzalen kwam alles aan bod wat we als gemeente voor elkaar doen, zoals bijvoorbeeld het werk van de kerkenraad en de dominee, de eethuiscatechese en de KinderNevenDienst.
Na het uitzwaaien van de laatste van de drie groepen blije en nieuwsgierige kinderen van die ochtend zeiden we tegen elkaar: wat was het weer leuk om te doen!

Komt u ook eens zelf beleven hoe leuk het Kerkenpad is?
Dan bent u van harte uitgenodigd om volgend jaar bij de 10e editie te zijn.
Om mee te vertellen of eerst eens te kijken hoe het allemaal in zijn werk gaat.
De vrijwilligers van het Kerkenpad IJsseldijkkerk