Wat kan de diaconie voor u betekenen?

Vervoer naar kerkdiensten

Kunt u niet meer op eigen gelegenheid naar de kerk? Het is mogelijk dat u wordt opgehaald.
Meer..

Kerkomroep

Alle diensten in de IJsseldijkkerk zijn ook te volgen via de kerkomroep (de vroegere kerktelefoon).
Meer..

Financiële hulp

De diaconie is er voor gemeenteleden die het - om welke reden dan ook - financieel bijzonder zwaar hebben en voor wie gemeentelijke en overheidsregelingen niet voldoende zijn.
Heeft u hulp nodig of kent u een gemeentelid dat (stille) hulp kan gebruiken bij bijvoorbeeld het betalen van een nieuwe wasmachine omdat de oude het heeft begeven? Of is er een bijdrage nodig voor nieuwe schoenen of voor een vakantiekamp voor een kind? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praktische hulp

Moeite met het invullen van formulieren, het aanvragen van een uitkering of het schrijven van een bezwaarschrift? De diaconie kan hierbij helpen. Ook financiële hulpvragen worden in behandeling genomen. Neem voor meer informatie contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat kunt u doen?

Elk gemeentelid kan bijdragen in de hulp aan mensen die kwetsbaar zijn of zorg nodig hebben.

Collecte voor diaconie

intro collectezakTijdens elke kerkdienst zijn er twee collectes. De opbrengst in de eerste collectezak gaat (meestal) naar een diaconale bestemming.

Bij de uitgangen hangen ook bussen waarin u een bijdrage kunt doen voor de zending.

Wijkmedewerker

Wilt u af en toe op bezoek bij een ziek gemeentelid of de bloemengroet bezorgen? Of vindt u het leuk om eens een visite brengen aan doopouders of aan senioren die jarig zijn of een jubileum vieren? Meld u aan als Wijk Medewerker IJsseldijkkerk.

Zendingsbussen

Bestemming zendingsbussen 2017
Dit jaar willen we de zendingsbussen bestemmen voor het mooie werk van de leprazending in India. Lepra maakt elk jaar meer dan 210.000 slachtoffers. Veel leprapatiënten raken blijvend gehandicapt omdat de ziekte pas laat wordt ontdekt. Dit is niet nodig! Met uw steun kunnen we handicaps bij leprapatiënten voorkomen. Lepra maakt elk jaar meer dan 210.000 slachtoffers. Veel leprapatiënten raken blijvend gehandicapt omdat de ziekte pas laat wordt ontdekt. Dit is niet nodig! Met uw steun kunnen we handicaps bij leprapatiënten voorkomen.intro leprazending