Gebedskring

intro GebedskringKrimpenVanaf september komt de gebedskring weer iedere 1e en 3e donderdag van de maand, van 19:00 – 20:00 uur, bij elkaar in de consistorie van de IJsseldijkkerk. De datums ziet u op onze website in de rechterkolom van de startpagina.
U bent van harte welkom!

Startzondag 2019

intro samen kerkOp zondag 8 september 2019 vieren we met elkaar Startzondag met als jaarthema: "Een goed verhaal". We gaan er een mooie en feestelijke zondag van maken. U kunt zich opgeven voor de brunch en een workshop naar keuze bij Corina van Wijnen:  of 06-10625469. Lees de flyer voor alle informatie:

Lees verder

Wandeling voor de schepping op 31 augustus 2019

intro dauwtrappen……………….in gebed stilstaan bij de schepping. 
Een wandeling op een zaterdag met de hele familie! Iedereen (groot en klein) is van harte welkom!.
Paus Franciscus heeft 1 september bestemd tot speciale gebedsdag voor het milieu. De Wereldgebedsdag voor de Schepping is een moment waarop de kerk ons vraagt het wonder van de schepping te overwegen en na te denken hoe wij de schepping zo goed mogelijk kunnen beheren en bewaren (vgl. Genesis 2:15).
Zaterdag 31 augustus is er een meditatieve wandeling in het Kralingse bos. We beginnen om 11.00 uur met een inleiding en gebed in de Caeciliakerk Zocherstraat 90 Rotterdam.
Daarna wandelen we naar het bos en zullen op verschillende plekken stilstaan om te luisteren naar verhalen over zorg voor de schepping om te bidden en te reflecteren op dit onderwerp.
Op een mooie plek in het bos zullen we picknicken. Voor de kinderen is er een speciale speurtocht De wandeling duurt ongeveer 7 km. en om 14.30 uur zijn we weer terug.
Ook u en jij bent van harte uitgenodigd!
Informatie en opgeven per mail:

Oproep KND

oproep KNDOp de startzondag willen we met de kinderen een knutselwerk maken waar veel wol voor nodig is.
Heeft u thuis nog wat bolletjes liggen die u niet meer gebruikt? Neem ze mee naar de kerk. In de achterzaal staat een doos klaar om alles te verzamelen.

Van de scriba

kerk in de zomerNu we nog volop genieten van de zomer en veel mensen nog op vakantie zijn of gaan, kijken we ook voorzichtig vooruit naar wat komen gaat. Niet alleen op de startzondag maar ook daarna zullen we elkaar weer op allerlei plaatsen en momenten kunnen ontmoeten. En intussen blijven we naar elkaar omzien!
Met hartelijke groet, Annemieke Ringoir

Wij gedenken

Op 26 juli 2019 is overleden Wilhelmus Johanna Jozef (Willem) van den Berg in de leeftijd van 81 jaar. We hebben afscheid van hem genomen in rouwcentrum Schollevaar, waar kerkelijke werkster Willemieke Schippers de afscheidsdienst leidde. Zij sprak daar naar aanleiding van de prachtige en bemoedigende tekst uit Openbaringen 21: 1 t/m 5, waar Johannes ons een doorkijkje geeft naar wat er nog komen gaat en waar ook staat:”Zie Ik maak alles nieuw”.
Wij wensen de familie van den Berg heel veel sterkte en Gods onmisbare zegen toe, met de woorden die ook in het gelezen Bijbelgedeelte staan, namelijk:”Ik zal alle tranen uit hun ogen wissen". Wat een troost is dat!
Een uitgebreider Wij gedenken vindt u op de IJsseldijkkerk-pagina van het Krimpens Kerkblad nr. 10.


Wij gedenken

Op 26 juni 2019 is overleden mevrouw Maria Littel – Graafland. Zij woonde in de Breeje Hendrick in Lekkerkerk. Lange tijd was mevrouw Littel betrokken bij de kerk in Lekkerkerk, en in latere jaren maakte zij de overstap naar de IJsseldijkkerk. Omringd door de kinderen, klein- en achterkleinkinderen hebben we haar herdacht in de afscheidsdienst in de aula aan de Lageweg. We lazen hierbij uit Psalm 23: over de reis van het leven, langs het goede en door het donkere dal, een reis die een doel heeft: bij God te zijn. Wij wensen de familie Littel veel sterkte en Gods troostende nabijheid toe met diezelfde woorden: de Here is mijn Herder – mij ontbreekt niets. Een uitgebreider Wij gedenken vindt u op de IJsseldijkkerk-pagina van het Krimpens Kerkblad nr. 9
Ds. C. Baggerman

De Kerken Spreken op zondag 28-07-19

intro LOKZondag 28 juli wordt de radio-uitzending van 'De Kerken Spreken' weer verzorgd door het team van de IJsseldijkkerk. Vanwege vakantie is het niet mogelijk om kerkdienst van aanstaande zondag op de radio te laten horen. U hoort zondagochtend in de uitzending de kerkdienst van zondag 14 juli over de Barmhartige Samaritaan, in deze dienst ging voor onze wijkpredikant dominee C. Baggerman.
Na de kerkdienst volgt er een programma met muziek en gesproken woord, waarbij we vier interviews laten horen die zijn opgenomen tijdens de seizoensafsluiting van de kerkenraad. Het seizoen werd dit jaar afgesloten met een gezellige barbecue. De volgende onderwerpen komen in de interviews aan de orde: Hoe beleven de kerkenraadsleden hun vakantie? Wat zijn de favoriete vakantielanden? En welke plaats heeft het geloof tijdens de vakantie?

Lees verder

Tafels van Hoop 2019

tafels van hoop 2019Vorig jaar zijn de diakenen van verschillende PKN gemeenten in Krimpen aan den ijssel begonnen met het organiseren van ‘Tafels van Hoop’. Een gezellig initiatief om geld op te halen voor ‘Open Doors’ een organisatie ten behoeve van onderdrukte Christenen en tevens om andere Christenen van de andere PKN gemeenten te leren kennen. Het was vorig jaar een gezellige middag. Vanwege de regen moesten we vluchten naar de boerderij van de familie Hoogerwaard. Daarom willen we dit jaar Tafels van Hoop organiseren in ‘het Onderdak’.

Lees verder

Kerstdoelenconcerten 2019

concert D.C. 13 5 17Ook dit jaar kunt u meezingen in De Doelen te Rotterdam als projectlid met het Christelijk Gemengd Koor ‘Deo Cantemus’ o.l.v. Hans van Blijderveen. Wij nodigen belangstellende zangeressen en met name zangers (Tenoren en Bassen) uit om als projectlid mee te zingen. U dient lichamelijk wel in staat te zijn om staande met ons de concerten uit te kunnen voeren. In september gaan we weer aan de slag voor de komende kerstconcerten in de Doelen te Rotterdam. Deze concerten zijn op zaterdag 14 december en dinsdag 17 december.

Lees verder

Collecten in Juli

intro collecte diaconieDe diaconie wil u graag laten weten wat u samen bijeen heeft gebracht voor de diaconie collecten van de maand juli 2019. 
Op zondag 7 Juli collecteerden we voor Schuldhulpmaatje. U gaf voor dit doel €426.36. Op Zondag 14-7 collecteerden we voor het mooie werk van Youth for Christ. U ondersteunde dit doel met een bedrag van €358.23. Voor zondag 21 Juli had de diaconie Plaatselijke Noodhulp als doel gekozen. Ook is onze plaatselijke gemeenten kan dit soms hard nodig zijn. U gaf voor dit doel € 366.35.  Tot slot van deze maand was er op zondag 28 Juli een opbrengst van  €276.50 voor Open Doors.
De diaconie van de IJssedijkkerk dankt u namens alle goede doelen voor uw gaven. 

Reuring-Wandelplezier

intro reuring wandelenOp donderdag 4 juli 2019 hebben we de mooie Tiendwegroute in de Krimpenerwaard gelopen.
We genoten van het mooie polderlandschap, het uitzicht, de strak blauwe lucht, de dieren: zowel op het weiland als in het water, en de bloeiende planten.
Bij voldoende belangstelling wandelen we ook in de zomermaanden gewoon door. Houd u voor de datum de nieuwsbrief en de beamer in de gaten. 
Heeft u een idee, of wilt u graag een keer mee? Laat het weten; geef u op bij: 
Edith van der Ham, tel. 472456,  , of  Annemieke Ringoir, tel. 590019, 
 

Lees verder

Terugblik seniorenreis 2019

intro seniorenreis 2019De seniorenreis 2019, bestemming Ootmarsum!
Een mooi verslag met foto's om nog even lekker (na) te genieten:
Hoewel de weersverwachting twijfelachtig was vertrokken we maandag 27 mei om 9 uur met een zonnetje vanaf de parkeerplaats bij de kerk. De bestemming was het Stadshotel in Ootmarsum.Na een voorspoedige reis, met een tussenstop voor koffie met gebak, arriveerden we rond half 1 in Ootmarsum. De lunch stond klaar en we konden gelijk aan tafel. De middag was vrij en ’s avond na het diner luisterden we naar een lezing van een vrijwilliger van de Heemkundekring Ootmarsum. 

Lees verder

Wij gedenken

Op Goede Vrijdag, 19 april is overleden Cornelis Rolloos.  Voor de rouwdienst had dhr. Rolloos zelf de teksten en liederen uitgekozen. Zo lazen we uit 1 Korinthe 13, waar het gaat over de liefde. Bij alles wat in het leven er toe doet, is dit het belangrijkste: de liefde van de ene mens voor de ander, de liefde van God voor ons in Christus Jezus. De troost van die liefde wensen we de familie Rolloos van harte toe in het gemis. 
Een uitgebreider Wij gedenken vindt u op de IJsseldijkkerk-pagina van het Krimpens Kerkblad nr. 6.

Collecte aankondiging

intro collecte diaconieOp zondag 25 augustus 2019 vraagt de diaconie uw bijdrage voor de  Bloemengroet. Ter felicitatie, troost of ter bemoediging, mogen we iedere zondag de kanselbloemen weg geven aan een gemeentelid. Op deze wijze mogen we omzien naar elkaar. Deze zondag vragen we uw bijdrage om het dit werk te kunnen blijven doen.

Terugblik Overstap dienst

intro overstapdienst 2019 IJsseldijkkerk 38Afgelopen zondag hebben Babet Slappendel, Danielle Krijnen, Stijn Jansen en Thijs de Visser afscheid genomen van de KinderNevenDienst. Wekenlang hebben we met elkaar nagedacht over het thema "Jullie zijn de stenen in de muren". Hoe zijn we met elkaar gemeente en vormen wij samen de IJsseldijkkerk.
Een hele mooie dienst om op terug te kijken! Babet, Danielle, Stijn en Thijs er komen nu heel veel nieuwe activiteiten op jullie pad waar jullie aan mogen deelnemen. JongerenNevenDienst, Eethuis catechese, Tiener Bijbel Doe Dagen, helpen in de kerk etc. Zorg dat je er bij bent en draag je steentje bij waar dat kan.
Bedankt voor alles wat jullie hebben bijgedragen in de KinderNevenDiensten!
Hieronder al vast 2 foto's. Klik op LINK en u ziet alle foto's die tijdens de Overstapdienst zijn gemaakt. (klik op een foto om deze te vergroten, en ook om de hele serie in groter formaat te bekijken.)

Lees verder

Van de KinderNevenDienst

intro start KND 2018De KinderNevenDienst kijkt terug op een heel geslaagde startzondag 2018! Er was heel veel voor de kinderen te beleven. Wat een ervaring om eens op een echt drumstel te spelen of proefjes te doen zonder te weten wat er gaat gebeuren. Mozaïeken met ontelbaar veel mooi steentjes of cup cakes versieren zonder te snoepen (wat natuurlijk niet is gelukt). Een hoeveelheid aan leuke activiteiten. En wat hebben wij allemaal genoten. De cup cakes zijn ondertussen allemaal opgegeten, de proefjes thuis uitgeprobeerd, de mozaïek kunstwerken staan op het mooiste plekje in huis en de workshop trommelen zullen we nooit meer vergeten door jullie mooie optreden in de kerk. Als afsluiting hebben we genoten van de pannenkoeken en broodjes knakworst en het overheerlijke ijs. Een prachtige start voor een nieuw KinderNevenDienst- jaar. Natuurlijk zijn jullie zondag allemaal weer van harte welkom! O ja: bij LEES VERDER staan een paar foto's van hoe het was.
Team Kindernevendienst

Lees verder

Van de KinderNevenDienst

intro spaardoel KND 2018De KinderNevenDienst wil voor een nieuw doel gaan sparen: Sparen voor een goede maaltijd (Porridge project)
Een uur naar school lopen zonder iets te hebben gegeten, komt gelukkig in Nederland niet meer voor. Daarna met een lege maag een hele dag op school zitten, dat kunnen wij ons al helemaal niet voorstellen. Daarom willen wij met de kindernevendienst gaan sparen om de kinderen van de Adesso school in Oeganda een goede maaltijd te geven. Voor €2,- kan een kind een heel jaar lang elke dag een bord Porridge (pap van maïs- en sojameel) kan eten tussen de middag. Sparen jullie allemaal weer mee?
“Dank U wel dank U wel, voor het eten op mijn bord Wilt U zorgen, Nu en morgen, Dat ik daardoor groter word”.
Namens het kindernevendienst team, Danielle

Lees verder

Van de KinderNevenDienst

intro spaardoel KND 2018Sparen voor een goede maaltijd in het "Porridge project". 
Iedereen verdient een goede maaltijd toch? En daar kan voor gezorgd worden! We hebben in een aantal maanden al zoveel geld opgehaald bij de KinderNevenDienst en JeugdNevenDienst dat er ruim 200 kinderen een jaar lang elke dag een bord Porridge (pap van maïs- en sojameel) kan eten tussen de middag. Natuurlijk zijn wij nog lang niet klaar met sparen en willen wij nog veel meer kinderen een maaltijd kunnen geven. We hebben nu in totaal €431,10 opgehaald, een prachtig bedrag! Sparen jullie weer mee om misschien nog wel 200 kinderen elke dag eten te kunnen geven?
“Dank U wel dank U wel, voor het eten op mijn bord Wilt U zorgen, Nu en morgen, Dat ik daardoor groter word”.
Namens het Kinder/JongerenNevenDenst team

Stille Hulp

Normaal gesproken is en blijft Stille Hulp iets wat zich onttrekt aan het zicht van de gemeente. Soms is het heel erg hard nodig om mensen te helpen waarvan je op het eerste gezicht zou zeggen dat alles er in orde is. Ook in onze gemeente is dit wel aan de orde. De verrassing was dan ook groot toen de diaconie dit kunstwerk mocht ontvangen met daarbij een tekst die we u als gemeente niet willen onthouden:
dank diaconie

 

 

“Lieve mensen van Diaconie,
Wat jullie voor ons al hebben betekend is met geen pen te beschrijven.
We zijn jullie dan ook intens dankbaar.
Ook God zijn we dankbaar.
Hij geeft ons genade op genade, Zegen op Zegen. Ook jullie zijn een grote zegen voor ons.”

Mede dankzij uw giften kan de diaconie dit mooie werk blijven doen!

Terugblik Belijdenisdienst en vooruit kijken

intro samen kerkEen aansprekende en indrukwekkende belijdenisdienst hadden we op 14 april 2019. Wat is het goed om zo met elkaar het geloof te delen. Geloof moet je niet voor jezelf houden, het moet naar buiten, groeien, leven!
Zeker zijn er meer mensen in onze gemeente die nadenken over belijdenis doen. Het gaat niet om ‘alles te weten’, of ‘nooit meer te twijfelen’. Het gaat om ervoor uitkomen: ik geloof en ik heb de Heer nodig. 
Laat het eens weten als u/je misschien volgend jaar belijdenis zou willen doen en ga er eens met mij over in gesprek: of 0180-761661.

Een schone kerk!

intro kerk schoonmakenWe zien graag een schone kerk, maar… snoeppapiertjes vallen tijdens de preek, vingers komen op deuren en ramen, in de achterzalen komen onze (klein)kinderen, drinken we na afloop van een dienst iets, met koekjes die kruimelen, wordt er vergaderd, is er eethuis en reuring, de bovenzalen worden ook gebruikt door onze (klein)kinderen, enz. enz... Hoe houd je dan de kerk nog schoon?  Door een groep enthousiaste vrijwilligers! Nu wordt die groep (door ziekte en hoge leeftijden) steeds kleiner. Maar als ik om mij heen vraag, heeft iedereen het daar "te druk" voor.
Nu heb ik een klein rekensommetje: als schoonmaakvrijwilliger kom je 5 à 6 keer per jaar op het rooster, dus dat kost je ongeveer 1,5 uur per keer dus maar ongeveer 7½  tot 10 uur in een jaar! Je mag in de week zelf bepalen wanneer je gaat / het jou uitkomt als je op de lijst staat. Wie heeft het daar nu nog te druk voor?
Waarschijnlijk denkt iedereen dat het hem/haar niet aangaat...maar als er maar1 iemand ( iemand van 71 jaar) heeft gereageerd , dan vraag ik mij toch af of niemand een schone kerk belangrijk vindt of eerder denkt "dat doet een ander wel". We zijn heel blij dat deze mevr. zo enthousiast heeft gereageerd. Maar moeten we ons  niet 'n beetje gaan schamen?
Kom op...waar zijn de jongeren, vaders/moeders van jonge gezinnen...vrouwen...mannen in de vut/pensioen??
Heeft er werkelijk niemand tijd voor een paar uur schoonmaken over een jáár uit gesmeerd?

Bedankt !

alpe d Huzes met EdithDonderdag 6 juni ben ik 2X de Alpe d'Huzes  opgelopen voor het goede doel.Het was indrukwekkend  en emotioneel. Ik wil degenen die mij op welke manier ondersteund hebben om het mooie bedrag  van € 5292,00 bij elkaar te brengen, hartelijk dank zeggen.
Edith van der Ham

Zo was Kerkenpad 2019!

intro RvK  KrimpenOp woensdag 22 mei 2019 organiseerde de Raad van Kerken zoals al vele jaren het Kerkenpad. Groepen leerlingen van zes scholen in Kriimpen aan de IJssel brachten ieder een bezoek aan 3 kerken. Voor een indruk maakte de scriba van de Raad van Kerken, Hilda Pleijsier, een rondje langs de deelnemende kerken en schreef dit voor u op:

Lees verder

Ontmoetingsbijeenkomsten

ontmoetingsavonden 2019 2
We mogen terugkijken op een vijftal heel mooie ontmoetings-bijeenkomsten, twee middagen en drie avonden rond het thema ‘Iedere week een nieuwe preek’.
Een grote opkomst en veel enthousiaste deelnemers maakten het heel goed om elkaar te ontmoeten.
Als thema stonden we stil bij de betekenis van de preek.
Hoe komt een preek tot stand, en hoe horen wij dat dan, en hoe gaan wij er zelf mee verder – of ‘vergeet’ je het al snel?
Levendige gesprekken tussen jongere en oudere deelnemers: het was goed om elkaar zo weer te ontmoeten!
Een van de deelnemers schreef er een mooi stukje over en één van de ouderlingen maakte een paar sfeerfoto's:

Lees verder

Wij gedenken

Op 4 april 2019 overleed Adriaantje den Dunnen-Kelder. In de rouwdienst in de Olm lazen we de geliefde psalm 42:. We mogen, bij al het verdriet, dankbaar zijn dat Adriaantje den Dunnen-Keldernu de rust heeft gevonden bij de God van alle leven en we wensen de familie den Dunnen veel sterkte en troost toe om dit verlies te kunnen dragen.
Een uitgebreider Wij gedenken vindt u op de IJsseldijkkerk-pagina van het Krimpens Kerkblad nr. 5.

Afsluiting Bijbel-uur seizoen

Op woensdag 8 mei 2019 hebben we het bijbel-uur-seizoen afgesloten met een gezellige bijeenkomst in de pastorie. Het afgelopen seizoen zijn we, eens in de twee weken, op woensdagochtend bij elkaar gekomen om samen de bijbel te lezen.We hebben gelezen uit de brief van Jacobus. Natuurlijk probeerden we ook steeds de link te leggen naar deze tijd en naar ons eigen leven. We kijken terug op mooie, goede en leerzame gesprekken en hopen in september weer verder te gaan. Nieuwe deelnemers: van harte welkom!

bijbeluur 2018 2019

Wij gedenken

Geheel onverwacht overleed op 15 januari Johannes Gerrit van Dulst.  Hij bleef betrokken en belangstellend naar het kerkelijk leven. Hij was trots op zijn gezin en dankbaar voor de liefde die hij ondervond.
In de rouwdienst in de kerk lazen we uit Psalm 116 en zongen we het lied dat hij ons zelf aanreikte: Psalm 66:7: De naam des Heren zij geprezen! Hij, die getrouw is en nabij, heeft mijn gebed niet afgewezen. De Heer is goed geweest voor mij. Wij wensen de familie en vrienden Gods troost en nabijheid toe in het gemis. Een uitgebreider 'Wij gedenken' leest u op de IJsseldijkkerkpagina van het Krimpens Kerkblad.

Wij gedenken

Op 20 januari 2019 is overleden Annigje Slingerland, weduwe van Jan Krijgsman,  In de rouwdienst in de kerk lazen we uit Matteüs 5, over het licht dat moet schijnen voor de mensen. Soms kan de vlam klein worden en haast doven, maar wie dicht bij God blijft zal steeds nieuwe kracht ontvangen. We wensen de familie en vrienden veel sterkte toe in het gemis en Gods zegen in alles. Een uitgebreider 'Wij gedenken' leest u op de IJsseldijkkerkpagina van het Krimpens Kerkblad nr. 3, 2019

Wij gedenken

Op  7 februari 2019 overleed Cornelia Marrigje de Mik – de Visser op de hoge leeftijd van 95 jaar.  De woorden uit Psalm 25 die zij ons aanreikte passen goed bij haar: ‘Want Gij zijt mijn heil o Heer, ik blijf u al den dag verwachten’. Het leven wordt soms zo stil en dan is het goed als een mens vertrouwen heeft. Zonder dat geloof is het leven dood-stil, maar in het vertrouwen op Christus als Opgestane Heer kan een mens leven in stille verwachting. Wij wensen de familie en bekenden veel sterkte toe en bidden dat haar gedachtenis tot een zegen mag zijn. Een uitgebreider 'Wij gedenken' leest u op de IJsseldijkkerkpagina van het Krimpens Kerkblad nr. 3, 2019.

Wij gedenken

Op 15 februari 2019 overleed in alle rust en vrede Feike Leij op de leeftijd van 93 jaar. Hij was een heel gelovig man, oprecht en ernstig. Dat blijkt ook uit de woorden die hij aanreikte voor de rouwdienst: Welzalig zij die in uw huis wonen, zij loven U gestadig, uit Psalm 84, de trouwtekst die de tekst van zijn leven werd. Psalm 84 is het lied van een pelgrim, een reiziger op weg naar Gods huis, naar het eeuwige Vaderhuis. Soms door moeiten en gevaren, maar ook: van kracht tot kracht, van oase tot oase, tot aan de eindbestemming. Wij zijn dankbaar dat we Feike Leij zo lang in ons midden mochten hebben en we wensen mevr. Leij, de kinderen, kleinkinderen en de vele vrienden en bekenden veel sterkte toe in dit verdriet. Een uitgebreider 'Wij gedenken' leest u op de IJsseldijkkerkpagina van het Krimpens Kerkblad nr. 3, 2019

Zo was Biddag 2019

intro biddag 2019Hebt u de Biddag voor gewas en arbeid niet bijgewoond? Dan wil ik graag met u delen hoe ik deze gezamenlijk dienst van Ark, Rank, Wingerd en IJsseldijkkerk heb ervaren. 
Deze Biddag was zeker niet een stoffig en wat achterhaald gebruik nu de meesten van ons geen beroep meer hebben in het boerenbedrijf. Ook was het niet een overbodig bidden om arbeid nu volgens de media overal personeelstekort dreigt. Het kerkkoor Krimpen zong en ondersteunde de gemeentezang bij liederen met een aansprekende tekst en een heerlijke melodie. Die liederen ondersteunden de gebeden en de preek waarin duidelijk werd hoe actueel de Biddag voor gewas en arbeid nog altijd is.
Daarin werd duidelijk hoe niet de inspanning van de mensen maar Gods gaven nodig zijn om te leven. De groei van het gewas, maar ook het resultaat van arbeid komen van God en de mens mag daar in vertrouwen op God aan meewerken. Wie zó leeft kan zich bevrijd weten van arbeidsdruk en zorg.
Na afloop van de dienst zag ik bij het verlaten van de kerk veel blije gezichten om me heen, en ik herkende mensen uit de verschillende kerken. Heerlijk om de eenheid van de ene, algemene kerk zó te beleven!
Voor mensen die dit alles gemist hebben, is er gelukkig nog volop herkansing: er zijn elk jaar behalve Biddag ook nog Hemelvaartsdag en Dankdag om samen, zo maar midden in  de week te vieren.
Kom het ook beleven!

Afsluiting Eethuiscathechese- seizoen

Maandag 1 april (geen grapje) 2019 was de laatste eethuiscathechisatie van dit seizoen. De kook(groot)ouders en afwas(groot)ouders die elke keer weer een heerlijke maaltijd klaarmaakten of de vuile vaat opruimden waren deze avond uitgenodigd om mee te komen eten om ze op deze manier te bedanken voor al hun hulp. 
We hebben heerlijk gegeten en voordat we aan het toetje begonnen zijn we in drie groepen uiteen gegaan voor spel waarbij iedereen moest raden welk voorwerp en beschrijving hiervan bij wie hoorde. Het voorwerp moest iets over jezelf vertellen. Hier kwamen mooie gesprekken van. De opbrengst van de collecte van dit jaar wordt in het volgende kerkblad bekend gemaakt. We hopen alle leiding en jongeren volgend seizoen weer te ontmoeten voor gezellig en lekker eten en mooie gesprekken.
De overstappende jongeren die van de KinderNevenDienst komen zijn komend seizoen van harte welkom . Zij krijgen nog een uitnodiging.

Belijdeniscatechisatie

intro belijdenis catecheseNogmaals een oproep voor mensen die meer van het geloof willen weten en overwegen om belijdenis te doen: meld je zo snel mogelijk aan bij ds. Baggerman, ook voor meer informatie. Mail:   , tel: 0180-761661

Over de derde thema-avond van de Raad van Kerken

intro RvK  KrimpenOp donderdag 11april 2019 werd in kerkgebouw de Bron de laatste thema avond gehouden die de Raad van Kerken in het seizoen 2018-2019 organiseert.
De avond begon na een kopje koffie vooraf met een door een bont gezelschap behoorlijk gevulde ruimte van bijna 50 mensen.
De spreker, Prof. Herman Paul, naast hoogleraar ‘Secularisatiestudies’ in Groningen  ook hoogleraar Geschiedenisfilosofie in Leiden ging uit van de titel van het boekje, dat hij schreef: “Slag om het hart”. Wat hem betreft is kerkverlating geen natuurverschijnsel, maar een gevolg van iets anders. Hij omschrijft dat zo: dat er in onze tijd van leven met overmatig veel prikkels, strijd moet worden gevoerd om voor jezelf helder te krijgen wat er écht toe doet en wat dus je meeste aandacht en tijd moet krijgen.

Lees verder

Terugblik Kinderdienst 17 maart 2019

kinderdienst 2019 20 (Small)Wat een prachtige en vrolijke kinderdienst hadden we op 17 maart! Dit dankzij de inzet van alle kinderen, die meededen, meezongen, tevoren al geknutseld hadden. Dank ook aan de leiding en (muzikale) begeleiding. Het was echt een feest en nu weet iedereen hoeveel 5 plus 2 is…: ontelbaar veel, net als Jezus’ liefde voor de mensen!

Wat denk je bij een kinderdienst? Zal ik gaan of is het niets voor mij?
Als u niet geweest bent heeft u echt iets gemist. Lees maar verder en bekijk de foto's. Het was geweldig!

Lees verder

Terugblik op de Vrijwilligersavonden 2019

intro beroepingscommissieOp vrijdagavond 8 en zaterdagavond 9 februari 2019 had de kerkenraad van de IJsseldijkkerk twee avonden georganiseerd om hun waardering te laten blijken voor de vele vrijwilligers die de kerenraad ondersteunen met uitvoerend werk in alle verscheidenheid. Hierna volgt een verslag met foto's van deze avonden. Voor degenen die er niet bij konden zijn en voor degenen die er wel waren om nog een keer van na te genieten: 

Lees verder

Jeugddienst - Wie was de Mol?

Zondagavond 24 februari 2019 was de Jeugddienst in de IJsseldijkkerk, met als thema 'Wie is de Mol'.
Een dienst waarin een speciale 'Wie is de Mol' aflevering te zien was tijdens de preek van onze wijkpredikant ds C. Baggerman.
15 Jongeren werkten mee aan de opnames.
Natuurlijk is deze dienst ook te beluisteren via Kerkomroep.nl , maar dan zijn de aflevering en de preek toch niet helemaal goed
te volgen. 
Daarom is vanaf nu de video van de 'Wie is de Mol' -dienst met daarbij de uitleg in de preek volledig op onze website te bekijken.
Ook ons IJsseldijkkerkteam van de Lokale Omroep Krimpen heeft afgelopen zondag 3 maart aandacht besteed aan deze spannende jeugddienst met een interview van vier van de acteurs.
Door de LINK komt u op de website van de L.O.K. waar u dit interview kunt beluisteren.
Met dank aan de dominee, alle jongeren, ouders, Martijn Koorneef en Dick de Klerk.

De kerkradio zoekt jou!

De kerken spreken oproepWat doet het team: zo'n 7 keer per jaar de kerkdienst doorgegeven via de LOK, de Lokale Omroep van Krimpen aan den IJssel. We zorgen ervoor dat er tussen half 10 en 10 uur een programma voor de kinderen is. Om 10 uur schakelen we over naar de kerkdienst vanuit de IJsseldijkkerk en we zorgen ervoor dat de de mensen die thuis, waar dan ook, luisteren een interessant programma wordt geboden nadat de kerkdienst is afgelopen.

Op dit moment is er één vacature - wij hebben hulp nodig om de uitzendingen goed verder te laten gaan. Zowel technisch als voor de microfoon kunnen we je goed gebruiken. Kom gewoon eens kijken wanneer het team bezig is, je bent welkom! Zondag 3 maart is het team aanwezig in de studio van de Lokale Omroep Krimpen. De studio is te vinden in de Tuyter.

Meer informatie bij Tom Janse of Dick de Klerk

 

Terugblik op de Week van Gebed voor Eenheid 2019

intro gebed voor eenheidWe kijken terug op een mooie week waaraan de verschillende kerken op eigen wijze een bijdrage hebben geleverd. De startdienst in de IJsseldijkkerk was een gezamenlijke avonddienst van de PKN kerken die in het teken stond van het thema van dit jaar: Recht voor ogen. De tekst uit Deuteronomium 16: “zoek het recht en niets dan het recht” stond ook centraal in de doordeweekse gebedsbijeenkomsten, toegespitst op onderwerpen als betrouwbaarheid, liefde voor medemensen, dankbaarheid, gelijke verdeling, duurzaamheid en hoop voor de toekomst. Tijdens de week kregen we elke dag een probleem dat door onrecht veroorzaakt wordt in ons blikveld.

Lees verder

Wij gedenken

Op 10 januari overleed Nel Harrewijn-Breedijk op de leeftijd van 91 jaar. 
In de rouwdienst die een viering voor haar leven was, hebben we gelezen uit Spreuken 31, waar het gaat over een sterke vrouw die van aanpakken weet, die eerbied voor God heeft en die altijd de nieuwe dag met een lach begroet.
Zo wensen we de familie en vrienden veel sterkte en Gods zegen toe in dit verdriet. Een uitgebreider 'Wij gedenken' leest u op de IJsseldijkkerkpagina van het Krimpens Kerkblad.

Wij gedenken

Op 11 november 2018 overleed Adriaan Timmer op de hoge leeftijd van 92 jaar. In de uitvaartdienst lazen we uit de zaligsprekingen, Mattheüs 5, waar Jezus mensen zalig noemt, gelukkig verklaart, die rechtvaardigheid zoeken en in zachtmoedigheid leven. We wensen de familie Timmer veel sterkte en Gods troost toe in hun verdriet. Een uitgebreider 'Wij gedenken' leest u op de IJsseldijkkerkpagina van het Krimpens Kerkblad nr.19.

Wij gedenken

Op 8 november 2018 overleed in de leeftijd van slechts 57 jaar Johannes Butter. We lazen in de kerk  uit 1 Korinthiërs 13 waar verwoord wordt dat wij nu nog slechts in raadselen zien, maar eens van aangezicht tot aangezicht. De meeste van alles is de liefde, liefde van een man voor zijn vrouw, van een vader voor zijn kinderen, van een mens voor zijn medemens. Die liefde vindt haar basis in de liefde van God voor de mensen, in Christus die de dood heeft overwonnen. We wensen de familie en vrienden veel sterkte en Gods nabijheid toe in deze moeilijke tijd. Een uitgebreider 'Wij gedenken' leest u op de IJsseldijkkerkpagina van het Krimpens Kerkblad nr.19.

In de aanloop....op 30 november 2018

intro kerstIn de aanloop naar kerst …. 30 november 2018. Het was vijf uur, we waren er klaar voor. De boeken gerangschikt, de boekentafel was ingericht, de kerstspulletjes mooi uitgestald en de groene tafel scheen je met heel veel lichtjes van verre tegemoet. Maar ook de pannenkoekenbaksters in de tent en de keukenbrigade in de keuken waren voorbereid en stonden klaar om de bezoekers te bedienen. En ze kwamen. Het was al snel was het een gezellig drukte.

Lees verder

Definitieve opbrengst ‘In de aanloop naar Kerst’

intro kerstAl eerder is de voorlopige opbrengst gemeld. Na de telling zijn er nog wat potten koekjesmix verkocht en er druppelden nog wat giften binnen. Wat later dan gepland dan nu de definitieve opbrengst. De opbrengst van deze ontmoeting is € 1.022,- netto. En daar komt de taartjesactie van Lisette Moerland nog bij. Die bracht het mooie bedrag van € 280,- op. Totaal is er dus € 1.302,- overgemaakt naar de rekening van de kleuterschool in Glodeni, Roemenië.
Nogmaals hartelijk dank allen die hieraan hebben bijgedragen.
Ciska de Ligt.

Oud papierinzameling stopgezet

oud papier webJarenlang stond elke laatste vrijdag van de maand een grote papiercontainer geparkeerd bij de IJsseldijkkerk. Helaas zal dat op vrijdag 23 en zaterdag 24  februari 2018 voor het laatst zijn. Jarenlang reden gemeenteleden af en aan om hun ijverig verzamelde papiervoorraad af te leveren. Vrijwilligers zorgden ervoor dat het papier zorgvuldig in de container werd opgestapeld. Het was een stuk onopvallend kerkenwerk dat jarenlang een mooie bijdrage heeft geleverd aan de financiële situatie van de protestantse gemeente Krimpen aan den IJssel. Voor de mensen die bij de gemeente indertijd geen papiercontainer hebben afgenomen, is er nu wel een gratis beschikbaar. Aanvragen kunnen worden gedaan bij NV MAK (0180-530730).

Lees verder

Overdracht scribaat

Met ingang van 1 juli 2018 zit mijn taak erop en wordt het scribaat overgenomen door Annemieke Ringoir. Met plezier heb ik de afgelopen 12,5 jaar de functie van scriba vervuld. Ik wens Annemieke succes met de werkzaamheden en dank u voor uw vertrouwen in de voorbije periode. Hartelijke groet,
Ciska de Ligt
Even voorstellen:
Voorstellen is niet het juiste woord, want bij heel veel mensen ben ik wel bekend. Wat wel nieuw is, is mijn taak als scriba. Per 1 juli ga ik mijn best doen Ciska op te volgen en haar werk van scriba over te nemen. Hoewel het ambt van ouderling mij niet helemaal vreemd is, is dit wel een heel andere tak van sport, waarin ik nog heel veel zal moeten leren en ervaren. Annemieke is niet Ciska, en zo zullen er op termijn misschien ook dingen anders gaan dan hoe we het al jaren gewend zijn. Misschien gaan er in het begin ook dingen niet helemaal goed of niet op de juiste tijd. Dat proberen we uiteraard te voorkomen, maar alles is nieuw, en er moet aan veel dingen gedacht worden. Daarom, ik ga mijn best doen, en met uw hulp gaat het vast lukken.
Annemieke Ringoir

De lunchbijeenkomsten van het Inloophuis Crimpen-Inn

intro inloophuis Crimpen inn NHet diaconale-missionaire en interkerkelijke Inloophuis Crimpen-Inn verzorgt al jaren elke zondagmiddag een lunchbijeenkomst met een bijbelvertelling. Dit gebeurt door vrijwilligers. Er gaan mensen weg en ze zoeken nieuwe voorgangers/bijbelvertellers en gastvrouwen/heren. Denkt u dat is wel wat voor mij maar wilt u meer informatie bel dan met Henk Portier, tel. 0655713632 of met Henk van der Sijden 0622756810

Zo was het PKN tienerkamp 2018

My Post kleiner 

PKN Tienerkamp wederom groot succes! Dit jaar vertrok het tienerkamp naar Westmalle in Belgie. De tieners die  meegingen hebben een bijzonder weekend achter de rug. Dit jaar waren er 73 tieners in de leeftijd van 12 – 16 jaar die zich hadden aangemeld. Het thema voor het tienerkamp was dit jaar ‘’grenzenloos geloven’’.

Lees verder

Filmpje Oeganda project 2018

intro kerkenvooroegandaDe Fam. Loef gaf op zondag 2 september 2018 een presentatie van hun verblijf in Oeganda. Voor iedereen die er niet bij aanwezig kon zijn of voor wie het gewoon nog eens wil zien: het filmpje staat bij  LEES VERDER. N.B. niet vergeten het geluid aan te zetten.

Lees verder

De seniorenmiddag van 13-09-18

Gouden Koets introOp deze eerste bijeenkomst na de start van het winterwerk 2018 verzorgde ds. C. Baggerman de meditatie over 'de troonrede van Salomo' bij de inwijding van de tempel in Jeruzalem. Eigenlijk is het een troonbede, een dankgebed voor Gods trouw én een gebed om bescherming voor Zijn volk Israël. Als gastspreker voor vanmiddag was dhr. F.M. van de Akker uit Vlaardingen uitgenodigd voor een lezing over Prinsjesdag. Maar helaas kon hij niet komen vanwege gezondheidsproblemen. We hebben toen samen liederen op verzoek gezongen o.l.v. organist dhr. Jaap Bremmer. En na een tweede kopje koffie gingen we een uurtje eerder naar huis. Het was een gezellige middag met goede contacten en gesprekken. Bij LEES VERDER  enkele sfeerfoto's.

Lees verder

De zendingsbus

intro collectedoel 2018Het is u misschien al opgevallen: het logo van "Adopt a Granny" op de zendingsbussen. Als diaconie ondersteunen we bij nood dichtbij en ver weg. Hierbij proberen we een goede mix te maken tussen verschillende doelgroepen. De komende periode willen we vanuit de opbrengst van de zendingsbussen 2 "Granny's" (= opa / oma)  financieel adopteren.

Lees verder

AED IJsseldijkkerk

AED 2In het kader van het project Hartveiligwonen zijn er in Krimpen a/d IJssel de laatste weken 18 AED’s bijgeplaatst. Samen met de reeds aanwezige AED’s is Krimpen nu een gemeente met een 6-minutenzone. Dit betekent dat waar u in Krimpen ook woont er is altijd een AED binnen 6 minuten beschikbaar. De diaconie van onze IJsseldijkkerkgemeente heeft besloten de aanschaf van dit apparaat te bekostigen, de buitenkast om de AED is gesponsord door de hartstichting. De Kast hangt aan de buitenmuur nabij de zij-ingang van de kerk.

Lees verder

Het definitieve beleidsplan Zicht op Overmorgen

intro PKN KrimpenMiddenin de zomerperiode is het definitieve beleidsplan voor de Protestantse Gemeente in Krimpen aan den IJssel met de titel: Zicht op Overmorgen aangekondigd in het Krimpens Kerkblad én gepubliceerd op de gezamelijke website van deze kerken. Hoog tijd om uw aandacht te vragen voor dit BELEIDSPLAN. Misschien niet de allerspannendste lectuur, maar zéér informatief en geschreven in een heel leesbare vorm. Na lezing bent u weer helemaal op de hoogte over de toekomst van Protestantse Gemeente in Krimpen aan den IJssel, de toekomst van ons allemaal tenslotte!

Geslaagd PKN-Kamp

We kijken terug op een fantastisch kamp met jongeren uit de verschillende kerken. Hoewel de nachtjes kort waren en de dagen intensief hebben we allemaal genoten en kijken we nu al uit naar volgend jaar.
PKN-Kamp 2013
nogmaals willen we alle deelnemers bedanken voor hun enthousiasme, de leiding voor de voorbereidingen en de goede uitwerken en natuurlijk SKK voor hun ondersteuning tijdens dit weekend.

En hoe dachten de deelnemers over dit weekend?

Lees verder

Jeugdouderlingen vragen hulp bij activiteiten

Wij, Corina van Wijnen en Marja van Meijeren, zijn 2 jeugdouderlingen en we proberen veel leuke dingen voor de jongeren tussen de 12 en 16 jaar te organiseren. In samenwerking met de Rank, Ark en Wingerd gaat dat ook prima. Maar we kunnen wel wat hulp gebruiken. Wij hebben beide onze gezinnen en we hebben niet altijd de tijd om van alles te doen.

Lees verder

Fiscus en kerk

Het College van Kerkrentmeesters  heeft op de gezamelijke site van  PKN Krimpen een artikel geplaatst over periodieke giften. Het lijkt moeilijker dan het is en als u zich er even in verdiept, kan dit bijdragen aan het financieel gezond maken van de PKN in Krimpen aan den IJssel. U leest er alles over door te klikken op deze link en als u hulp nodig heeft kunt u contact zoeken met J.C. ( Hans ) van Lieburg, penningmeester van het College van Kerkrentmeesters: telefoon: 0180517409; e-mail