Tweede pastorale brief

ds baggerman 1Krimpen aan den IJssel, 20 maart 2020

Aan de gemeenteleden van de IJsseldijkkerk, broeders en zusters,

Inmiddels is ons land een week zo goed als op slot. De scholen zijn dicht, wat een druk geeft op de gezinnen. Bezoek in het ziekenhuis, Crimpenersteyn, Tiendhove, Rijckehove is niet meer mogelijk. Sommige mensen hebben niets meer te doen en maken zich zorgen om hun bedrijf. Anderen zijn heel druk en werken hard: in de ziekenhuizen, de zorg, de supermarkten, het transport.

Lees verder

zondag 29 maart vanuit de IJsseldijkkerk

kerkdienst 29 maart MobileDe dienst van zondag 29 maart vanuit de IJsseldijkkerk is de zaterdag ervoor opgenomen en kunt u terug luisteren via de onderstaande linken.

Met dank aan Dick de Klerk voor het nodige film en montagewerk.

Mocht u de  liturgie nog niet per mail hebben ontvangen dan kunt u die hier downloaden.

 
 
YouTube  video:    
Audio:   

Zondagochtend om 10:00 uur kan het zijn dat u geen verbinding krijgt via de kerkomroep door overbelasting van het netwerk.

LOK:    Op zondgzondagochtend om 10:00 uur  wordt de dienst uitgezonden via de Lokale Omroep Krimpen.

 Voor kijkers met Caiway als provider is er een direct LOK kanaal (kanaal 12)Voor kijkers met Caiway als provider is er een direct LOK kanaal (kanaal 12)

- radiofrequenties van de LOK: 106.0 FM / 93.1 op
- het anologe kabelnet en via Caiway glasvezel op kanaal 875
Abonnees van KPN, XS4ALL en Telfort (met de witte afstandsbediening) kiezen kanaal 1133
Abonnees van Telfort met de zwarte afstandsbediening en van Edutel, Fiber.nl en Stipte.nl kiezen kanaal 3017

kerkdienst opname film Mobile

 

 

 

 

 

 

kerkdienst 29 maart lied Mobile


 Derde pastorale brief

ds baggerman 1Krimpen aan den IJssel, 27 maart 2020

Aan de gemeenteleden van de IJsseldijkkerk, broeders en zusters,

Dit is nu de derde brief die ik u schrijf. Al twee weken leven wij met de strenge maatregelen: afstand houden, binnen blijven, kerken dicht. Aanhoudend zijn de ernstige berichten. Ik probeer zelf de late nieuwsprogramma’s op tv maar niet meer te bekijken, anders kan ik niet slapen. Iedere dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad.
Om ons heen jubelt de schepping Gods lof, bloemen, vogels, vroege vlinders, bomen die uitlopen. Maar ons hart is verdrietig – en veel mensen zijn bang. Wij blijven bidden voor hen die hard werken in de ziekenhuizen, de winkels, de bedrijven, de scholen. Eindexamenleerlingen die geen examen krijgen – waar je eigenlijk toch al die jaren naar toe hebt gewerkt. Teleurstellingen alom.

Lees verder

Pastorale brief

ds baggerman 1Onze wijkpredikant ds. C. Baggerman heeft aan alle gemeenteleden een brief geschreven om ons te bemoedigen bij de ontwikkelingen die het gevolg zijn van het Coronavirus in Nederland. Het raakt immers ook onze wijkgemeente.
U leest deze brief in zijn geheel bij LEES VERDER

Lees verder

De kerkdiensten

intro kerk en pastorieZoals u zult begrijpen zijn er vanaf komende zondag ook geen kerkdiensten meer met heel weinig bezoekers.
De komende weken zullen de ‘diensten’ op zaterdag worden opgenomen, zowel audio als video.
Van deze bestanden komt een link op de website te staan en u krijgt die via de e-mail toegestuurd.
Ook zal de uitzending, audio, te beluisteren zijn via de kerkomroep.
Wij adviseren u de dienst niet op zondagochtend om 10:00 uur te beluisteren omdat door het hele land is gebleken dat internet dan overbelast is.
Er zijn gelukkig voldoende mogelijkheden op televisie of radio om dan een landelijke dienst te bekijken / beluisteren. Dan heeft u op een ander moment de ‘eigen’ dienst tegoed!
Voorganger is steeds ds. Baggerman.

De Paasgroet voor ouderen

intro paasgroet ouderenDeze of volgende week zullen alle ouderen een paasgroet ontvangen in de vorm van een kaart.
De plantjes die daar anders bij horen laten we deze keer achterwege.
Daarbij gaat het vooral om de ontmoeting, en dat is nu helaas niet mogelijk.
We kijken uit naar het moment dat dat wel weer kan. Houdt moed!

ZWO 40-dagentijd 2020 week 5

intro ZWOIn de 40-dagentijd, die dit jaar valt van 26 februari tot 11 april 2020, voert het ZWO elk jaar campagne om uw steun bij haar streven. Dit jaar met het thema:“STA OP!”
In de week van 29 maart- 5 april vraagt het ZWO uw aandacht en bijdrage voor project 5: "Sta op…….voor straatmeisjes in Ghana".
Ghana is een West-Afrikaans land in ontwikkeling, maar de verschillen tussen noord en zuid zijn nog groot. In de dorpen in het droge noorden is het bestaan hard, is het onderwijs niet altijd goed en hebben jongeren weinig kans op werk. Ellende kan je neerslachtig maken en neerdrukken. Vaak is het goed om op te staan en in beweging te komen. Toch kan dat ook wel eens fout uitpakken. 

Lees verder

Samen kerk zijn

intro samen kerk zijn • Vindt u het leuk om een jarige of zomaar iemand uit de gemeente een kaartje te sturen? U kunt adressen opvragen bij:

 • Nu we elkaar lange tijd niet zien wordt er van alles bedacht en gedaan om toch met elkaar in contact te blijven.
Zo ontvangt u de digitale nieuwsbrief, de liturgie en de  beamerpresentatie.
Dit alles digitaal! Maar….er zijn ook mensen die geen internet, computer, tablet hebben.
Weet u dit van mensen, print dan bijvoorbeeld de nieuwsbrief  en doe hem bij die mensen in de brievenbus. Kleine moeite, groot plezier!
Heeft u geen printer? De scriba wil dit ook voor u doen: mail naar

Extra bericht vanuit de kerkenraad

intro kerk en pastorieDe kerkenraad  deelt met u de  maatregelen i.v.m. het corona-virus met die aansluiten bij de situatie van dit moment.
Bij wijzigingen probeert de kerkenraad u zo snel als mogelijk te informeren, o.a. door nieuwsbrief en website.
Wilt u deze informatie zoveel mogelijk delen, zodat ook mensen die niet geabonneerd zijn op de nieuwsbrief hiervan weten.
De kerkenraad wil het volgende met u delen:

Beste gemeenteleden,
In deze tijden van onrust en onzekerheid willen we proberen op deze manier toch met elkaar in contact te blijven en elkaar op de hoogte te houden.
Er wordt getracht op de website van de kerk de informatie zo actueel mogelijk te houden, ook in de agenda. 
Alle kringen, catechisaties, vergaderingen zijn afgelast.
Hieronder vindt u de nu gemaakte wijzigingen.
Namens de kerkenraad wens u veel moed en sterkte. In gebed blijven we verbonden met elkaar.
Vriendelijk groet, Annemieke Ringoir

Lees verder

Huwelijken verplaatst

intro huwelijkVanwege de coronacrisis zijn de inzegeningen van twee huwelijken verplaatst naar 29 augustus
De huwelijksinzegening van Toos Bor en Arie van der Mijden verplaatst naar 29 augustus.
Aanvang van de dienst is 13.00uur. Aansluitend aan de huwelijksinzegening  bent u in de gelegenheid het bruidspaar te feliciteren in de achterzalen.
Ook het huwelijk, waar Job Mesker en Tamara van Alphen een zegen over willen vragen  tijdens een dienst in de IJsseldijkkerk is verzet naar zaterdag 29 augustus 2020. 
In deze huwelijksdienst zal voorgaan ds. C. Baggerman. 
Aanvang van deze dienst is om 19.15uur.

Van de KinderNevenDienst

kinderdienst 2020 413Beste kinderen van de kindernevendienst,

Wat een rare dagen, vinden jullie ook niet? 
Je gaat niet naar school, niet naar sport en ook niet naar de kerk.
De komende tijd is er helaas dus ook geen kindernevendienst. 
Wij vinden dat heel erg jammer, wij missen jullie nu al! 
Maar we blijven wel contact houden!

Lees verder

Ochtenddienst 22 maart 2020 in tekst

 intro dominee preekstoelHelaas was het door technische oorzaken niet mogelijk om op zondag 22 maart 2020 de ochtendienst rechtstreeks te beluisteren. Daarom kunt u hier de tekst van de liturgie en preek lezen:

Lees verder

ZWO 40-dagentijd 2020 week 4

intro ZWOIn de 40-dagentijd, die dit jaar valt van 26 februari tot 11 april 2020, voert het ZWO elk jaar campagne om uw steun bij haar streven. Dit jaar met het thema:“STA OP!”
In de week van 22-29  maart vraagt het ZWO uw aandacht en bijdrage voor project 4: "Sta op ….voor mensen die zelf niet op vakantie kunnen".
Diaconale vakantieweken zijn van onschatbare waarde. Jaarlijks genieten ruim 2.700 mensen die niet meer gemakkelijk zelf op vakantie kunnen van een week vol warmte, aandacht en gezelligheid. In de praktijk zijn dit grotendeels ouderen en mensen die zorg of begeleiding nodig hebben. Tijdens deze vakanties staan ruim 1.500 ervaren vrijwilligers dag en nacht klaar om de gasten een heerlijk vakantiegevoel te bezorgen. Zij helpen bij de activiteiten, (persoonlijke) verzorging en bieden een luisterend oor.
Kerk in Actie steunt het werk van Het Vakantiebureau, zodat zoveel mogelijk mensen genieten van een zorgeloze vakantie. Sta op en doe mee, zodat we deze steun ook in 2020 weer kunnen bieden.
Geef in de collecte of maak uw bijdrage over op NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. Vakanties met aandacht.
Hartelijk dank!
Meer informatie over bovenstaande projecten kunt u vinden op: www.kerkinactie.nl/40dagentijd                                                                     
ZWO-commissie Ark, Rank, Wingerd en IJsseldijkkerk

Paasgroet 2020

paasgroet 2020Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gevangenen in Nederland en Nederlandse gevangenen in het buitenland. De afbeelding op de paaskaart wordt onder leiding van een justitiepredikant door gevangenen zelf ontworpen. Aan de hand van het thema van de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie, ‘STA OP!’, werd een kruis van takken gemaakt, met als tekst: 'Opstandig hout'. Pasen, verhaal van de Levende !
Ook in Krimpen doen Rank/Ark, Wingerd en IJsseldijkkerk mee aan de paasgroetenactie. In de IJsseldijkkerk wijkgemeente zal deze Paasgroet aan u worden uitgereikt op zondag 22 maart om te versturen tot uiterlijk 5 april. We hopen dat velen van u paasgroeten zullen sturen! 

Lees verder

Coronavirus

intro kerkNa beraad in het moderamen van de kerkenraad is het volgende besluit genomen voor aanstaande zondag, 15 maart 2020:
We willen de dienst in de IJsseldijkkerk door laten gaan. Wel adviseren we ouderen en kwetsbare gemeenteleden thuis te blijven.
Er zal geen kindernevendienst en geen oppas zijn.
Er zal in deze dienst alleen bij de uitgang worden gecollecteerd.
Gezien het landelijk advies kunnen we niet meer dan 100 personen toe laten.
Voor wie de dienst thuis wil mee beleven: u kunt de dienst in de IJsseldijk live volgen via de website van de Kerkomroep:  www.kerkomroep.nl of op een later tijdstip beluisteren.
De landelijke PKN zal op zondag 15 maart 2020 op televisiezender nederland 2 om 9.20uur een korte meditatie door ds. René de Reuver laten uitzenden vanuit de kapel van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. Dit ter vervanging van de kerkdiensten die zondag niet door gaan. Deze uitzending wordt verzorgd door de EO
De avonddienst in de Rank gaat ook door. De mensen die gewend zijn naar de avonddienst te gaan zijn van harte welkom.
Wij hopen op uw begrip. Mochten de regels landelijk wijzigen, dan houden wij u op de hoogte.
Wilt u dit bericht zoveel mogelijk delen.

Oproep!

intro bloembezorgingVoor het bezorgen van de bloemen op zondag na de dienst zijn we nog op zoek naar mensen die het team komen versterken.
Graag opgeven bij Aaf van Lieburg.

Collecten in februari

intro collecte diaconieDe diaconie wil u graag laten weten wat u samen bijeen heeft gebracht voor de diaconie collecten van de maand februari 2020.
Op zondag 2 februari  collecteerden we voor het Werelddiaconaat, de opbrengst was €364.30. 
Op Zondag 10 Februari collecteerden we voor Kerk in Actie dit maal Educatie. U ondersteunde dit doel met een bedrag van €300.-
Voor zondag 16 Februari had de diaconie Schuldhulpmaatje als doel gekozen. U gaf voor dit doel € 444.10. 
Op zondag 23 februari was de collecte voor Woord&Daad en de opbrengst was € 296.35.
De diaconie van de IJssedijkkerk dankt u namens alle goede doelen voor uw gaven.

ZWO 40-dagentijd campagne 2020

intro ZWOIn de 40-dagentijd, die dit jaar valt van 26 februari tot 11 april 2020, voert het ZWO elk jaar campagne om uw steun bij haar streven. Dit jaar met het thema:“STA OP!”
In de 40-dagentijd voorafgaand aan Pasen staan we stil bij het leven van Jezus en leven we naar Pasen toe, het feest van Zijn opstanding uit de dood.
Jezus riep “STA OP!” tegen zieken en mensen die lijden onder onrecht. Hij gaf Zijn leven voor ons als ultieme daad van liefde.
Als  kerk zijn we een wereldwijde gemeenschap, die nieuws van Zijn dood en opstanding horen en doorvertellen.
Daarom vragen wij u op om als gemeente in beweging te komen en mee te doen met de 40dagentijdcampagne.“STA OP!” Laten we met elkaar opstaan, om anderen hoop te bieden en recht te doen aan vluchtelingen , aan kinderen in de knel en aan iedereen die vast zit in armoede of moeilijke omstandigheden.
Gedurende de 6 weken naar Pasen toe wordt er steeds een project van Kerkinactie uitgelicht, waarvoor uw aandacht, gebed en bijdrage wordt gevraagd.
In Ark, Rank Wingerd en IJsseldijkkerk staat een collectebus voor dit doel gereed, waarin u uw bijdrage kunt doen.
Doet u ook mee, kom dan in beweging, leef uit geloof, hoop en liefde en “STA OP!” Meer infomatie over de 40dagentijd en de projecten kunt u vinden op www.kerkinactie.nl/40dagentijd

Nieuwe gezichten in uw wijk: een aanvulling

intro kerkenraad kleurWijkindeling
Er is een aanvulling over de nieuwe wijkindeling. 
Ouderling Joop de Heer is voortaan wijkouderling voor alle leden in Ouderkerk aan den IJssel.
Leden in andere plaatsen buiten Krimpen, als Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Capelle aan den IJssel etc. vallen nu onder wijkouderling Arjen de Bruin.
Als u vragen hebt of graag bezoek wilt hebben, neemt u dan contact op met uw wijkouderling of de scriba!
U vindt  het uitgebreid overzicht van wijkindeling en wijkomschrijving samen met een kaart met de wijken als u in de bovenbalk bovenaan deze pagina over het woord  GEMEENTE gaat en daaronder op de woorden WIJKINDELING OUDERLINGEN klikt.
Het kan zijn dat er nog iets wijzigt in de wijkindeling, maar voorlopig is dit de afspraak. De bedoeling is dat in een nieuwe gemeentegids de indeling compleet wordt weergegeven. Hebt u vragen, richt u zich dan tot de scriba: 

Wij gedenken

Op zondag 29 december 2019 overleed, heel plotseling, Neeltje de Keizer – Kool op de leeftijd van 86 jaar. Nel de Keizer was een bekend lid van onze gemeente, een dierbare vriendin voor velen.  Ze was sociaal, actief in de gemeente, betrokken op veel mensen. Zingen deed ze graag, in het koor l ‘Espérance. Daarom koos ze ook voor de woorden uit Psalm  13: ‘Ik vertrouw op uw ​liefde: mijn ​hart​ zal juichen omdat u redding brengt, ik zal zingen voor de HEER, Hij heeft mij geholpen.’ Wij zijn dankbaar dat God in zijn liefde heeft omgezien naar Nel en dat zij nu in vrede mocht heengaan. We wensen de kinderen en allen die haar missen veel sterkte en Gods nabijheid toe! Een uitegbreider Wij gedenken vindt u in het Krimpens Kerkblad nr. 3, 2020

Kinderdienst 2020 voor iedereen!

6 kinderdienst 2020We kijken terug op een prachtige kinderdienst ‘Klein maar dapper’. De soldaatjes die binnenmarcheerden, de mooie vaandels en vlaggen, de sketch uit deze tijd, wat zat het allemaal goed in elkaar. En de grote plaat van Goliath die precies op het goede moment viel…! Heel veel dank aan iedereen die heeft meegewerkt, de kinderen, de leiding van de kindernevendienst en nog veel meer betrokkenen! Het was heel mooi, en niet alleen voor de kinderen! 
In het artikel: "Foto's van de Kinderdienst" vindt u meer foto's van deze dienst.

Foto's van de Kinderdienst!

Op zondag 16 februari werd er een Kinderdienst gehouden waar de hele gemeente met volle teugen van heeft genoten.
Aan de foto's die zijn gemaakt kunt u dat wel zien! 
6 kinderdienst 2020

Lees verder

Nieuwe gezichten in uw wijk?

intro kerkenraad kleurWijkindeling
We kijken terug op een hele mooie dienst van afscheid en bevestiging van ambtsdragers.
Met de nieuwe diaken en de nieuwe ouderlingen zijn er geen vacatures meer in de kerkenraad!
Dat is iets om heel dankbaar voor te zijn.
Met de ouderlingen is een nieuwe voorlopige wijkindeling afgesproken.
U vindt  het uitgebreid overzicht van wijkindeling en wijkomschrijving samen met een kaart met de wijken als u in de bovenbalk bovenaan deze pagina over het woord  GEMEENTE gaat en daaronder op de woorden WIJKINDELING OUDERLINGEN klikt.
Het kan zijn dat er nog iets wijzigt in de wijkindeling, maar voorlopig is dit de afspraak. De bedoeling is dat in een nieuwe gemeentegids de indeling compleet wordt weergegeven. Hebt u vragen, richt u zich dan tot de scriba:

Reuring-Wandelplezier

intro reuring wandelenOok in het nieuwe jaar, willen we met elkaar wandelend genieten van de buitenlucht, de gezelligheid en al het moois in de natuur. Komende data: 20 februari, 12 maart en 16 april.
Op 20 februari gaan genieten van al het moois dat al uitloopt in de natuur. Deze keer in de omgeving van de Delftse Hout.
Zin om mee te gaan, laat het weten aan Edith of Annemieke.
Voor informatie en/of opgeven om een keertje gezellig mee te lopen: 
Edith van der Ham,  
of Annemieke Ringoir, .
O ja: als u zelf een leuke wandelroute weet en/of wilt lopen Laat het aan ons weten!

Oproep!

muzieksleutelRegelmatig worden in de IJsseldijkkerk concerten gegeven.
Soms wordt er in de pauze koffie geschonken.
Dit wordt verzorgd door een team vrijwilligers.
Nu een aantal leden van dit team stoppen zijn we op zoek naar nieuwe mensen die af en toe bij een concert willen helpen dit te verzorgen.
Aanmelden kan bij: Tineke Neleman, .

40-dagentijd boekje 2020

intro ZWOOp woensdag 26 februari 2020  begint de 40-Dagentijd die zal duren tot  tot 11 april met dit jaar het thema: STA OP!
Ook voor dit jaar is er weer een 40-dagentijdboekje gemaakt, dat u gedurende 6 weken kunt gebruiken ter voorbereiding op het Paasfeest. Het wordt uitgedeeld op zondag 23 februari.
In de 40 dagentijd leven we toe naar Pasen, het feest van Zijn opstanding uit de dood en een nieuw begin.
Jezus zei: “Sta op” tegen zieke mensen en mensen die lijden onder onrecht. Hij gaf Zijn leven voor ons als ultieme daad van liefde.
Daarom worden wij nu als gemeente opgeroepen om stil te staan bij het onrecht en de ongelijkheid in de wereld en op te staan voor menen die een steuntje in de rug nodig hebben. Met een dagelijkse Bijbeltekst, een overdenking, recept, lied of gedicht brengen u in de Lijdenstijd steeds dichter bij het feest van een nieuw begin, Pasen.
De lezingen komen uit het leesrooster van het Nederlands Bijbel Genootschap.U vindt verder elke week een beschrijving van de Nederlandse en buitenlandse diaconale projecten van Kerk in Actie.
We zijn blij dat we weer als redactie van de drie PKN-wijkgemeenten in Krimpen aan den IJssel dit Lijdenstijd-boekje hebben kunnen samenstellen. We danken alle predikanten die meedachten, meeschreven en alle overige schrijvers van de overdenkingen. We wensen u een zinvolle en geïnspireerde 40 dagentijd!
De ZWO-commissie:
Wingerd: Leonie van Hoek, Karin van Cappellen
Ark/Rank: Marit Zondervan, Mariëtte Mets
IJsseldijkkerk: Pieta Vonk Noordegraaf

Terugblik Overstap dienst

intro kinderdienst 2 17 03 19Afgelopen zondag hebben Babet Slappendel, Danielle Krijnen, Stijn Jansen en Thijs de Visser afscheid genomen van de KinderNevenDienst. Wekenlang hebben we met elkaar nagedacht over het thema "Jullie zijn de stenen in de muren". Hoe zijn we met elkaar gemeente en vormen wij samen de IJsseldijkkerk.
Een hele mooie dienst om op terug te kijken! Babet, Danielle, Stijn en Thijs er komen nu heel veel nieuwe activiteiten op jullie pad waar jullie aan mogen deelnemen. JongerenNevenDienst, Eethuis catechese, Tiener Bijbel Doe Dagen, helpen in de kerk etc. Zorg dat je er bij bent en draag je steentje bij waar dat kan.
Bedankt voor alles wat jullie hebben bijgedragen in de KinderNevenDiensten!
Hieronder al vast 2 foto's. Klik op LINK en u ziet alle foto's die tijdens de Overstapdienst zijn gemaakt. (klik op een foto om deze te vergroten, en ook om de hele serie in groter formaat te bekijken.)

Lees verder

Adopt a granny

Dorcas 2Iedere gift die u in de ‘zendingsbakjes’  aan de uitgang van het kerkgebouw doet komt ten goede aan het project:  "Adopt a Granny’" van de organisatie Dorcas.
Deze week ontving de diaconie een bericht van opa Buka Losif, één van de ouderen die met uw gift worden ondersteund.
Meestal is opa Buka Losif thuis, want het is moeilijk voor hem om naar buiten te gaan. Hij is dankbaar wanneer zijn buren hem bezoeken. Hij wordt wekelijks bezocht door zijn nicht die in de stad woont, daar hij is dankbaar voor, want dan voelt hij zich minder alleen.

Lees verder

Jaaroverzicht W.M.IJ. 2019

intro koffieDe Wijkmedewerkers van de IJsseldijkkerk hebben ook het afgelopen jaar niet stilgezeten!
In dit verslag leest u wat zij in 2019 allemaal weer tot stand hebben gebracht:
Op de eerste plaats de vele bezoekjes die zijn gebracht bij onze senioren. In principe doen ze deze bezoeken voor senioren vanaf 75 jaar.
Mensen vanaf 71 jaar krijgen een uitnodiging voor de contactmiddagen.
Er zijn weer heleboel kopjes koffie/thee/limonade gezet en geschonken na de zondagse eredienst.
Fijn dat ook enkele heren hieraan mee willen helpen.

Lees verder

Luister naar 'De Kerken Spreken' van 09-02-20

intro LOKZondag 9 februari was het team van de IJsseldijkkerk weer aan de beurt voor de uitzending bij de Lokale Omroep Krimpen van 'De Kerken Spreken'.
Om half 10 start dan natuurlijk altijd het kinderprogramma: met een verhaal over 'Maarten', een verhaal uit de Bijbel én natuurlijk ook vrolijke liedjes. Om 10 uur start dan altijd de rechtstreekse uitzending van de Kerkdienst. Daarna volgt dan nog een programma met muziek en gesproken woord. 
In het programma van na de kerkdienst hebben we aandacht besteedt aan: Zin in Ouderdom... en een interview met onze wijkpredikant hierover. In de kerkdienst van 19 januari werd door verschillende ambtsdragers het werk afgesloten en werden er 7 ambtsdragers bevestigd:  Een gesprek met 'scheidende en nieuwe kerkenraadsleden'. Hieronder ook een link om de uitzending te beluisteren!

Lees verder

Wij gedenken

Op 30 oktober 2019 is overleden Catharina Johanna Vlasblom – Kok, op de leeftijd van 88 jaar.
Eén dag later, op 31 oktober, is overleden haar man Johannes Joost Vlasblom, op de leeftijd van 89 jaar.
Ze zijn samen begraven op de begraafplaats in Charlois. De heer Vlasblom heeft veel voor onze wijkgemeente betekend als kerkvoogd. Wij lazen in de rouwdienst de bekende woorden uit 1 Korinthe 13, over geloof, hoop en liefde, en in het licht van die drie woorden hebben wij hen herdacht. Geloven wordt aanschouwen, hoop wordt vervuld, maar liefde blijft. Gods liefde gaat zelfs over de dood heen. Die troost bidden wij ook de kinderen en verdere familie en vrienden toe.
Ds. C. Baggerman

Bijbelstudie Beth Moore

intro beth moor jan. 2020Eind januari starten we met zes jonge moeders een nieuwe bijbelstudie van Beth Moore waarbij we het boek Ontdekkingsreis - Jouw weg naar God’s hart zullen doornemen. Beth Moore is een diepgaande, intensieve bijbelstudie. Iedere 2 á 3 weken komen we samen om de hoofdstukken uit het boek te bespreken. Tussen de ontmoetingen in zijn er steeds 5 hoofdstukken die je ter voorbereiding kunt maken. Wil jij God beter leren kennen? Wil jij Zijn Woord beter leren begrijpen? Vind je het fijn om samen met andere jonge moeders hierover te praten? Je bent van harte welkom! Dinsdagavond 21 januari starten we met een kennismakingsavond om 20.00. De avonden duren tot ongeveer 21.30 en zullen roulerend bij deelnemers thuis plaatsvinden (omgeving Krimpen aan den IJssel en Ouderkerk aan den IJssel). Opgeven en meer informatie via: Ik zie uit naar je reactie.
Groetjes, Elianne

Oproep voor vakantiewerk in Zeeland

poster vakantie werk 
Zin in een ACTIEVE VAKANTIE aan de Zeeuwse kust?
Organiseer dan 2 weken een leuk activiteitenprogramma voor vakantiegasten (m.n. kinderen) samen met 5 teamgenoten namens de plaatselijke kerken. 

Lees verder

Van de KinderNevenDienst

spaardoel KND 2018Kindernevendienst: het Porridge Project!
We hebben met de kinderen van de kindernevendienst al ruim €350,- opgehaald voor het Porridge project!
Wat gaaf dat iedereen zo zijn best doet om mee te sparen voor heel veel maaltijden.
Voor €3,- kan één kind een heel jaar dagelijks pap eten op school.
Met het gespaarde bedrag kunnen 120 kinderen een jaar lang een warme maaltijd (maïspap)  eten op school!
We gaan nog even door met sparen want er zijn nog veel meer kinderen die we kunnen helpen, sparen jullie weer mee? 
Namens de KinderNevenDienst hartelijke groet!

Advents-gebeden 2019

intro adventIn de afgelopen adventstijd zijn op de woensdagen  gezamenlijke avondgebeden gehouden in de kerken.
Een moment van stilte, inkeer en bezinning.

Lees verder

Kerstviering voor de senioren 2019

intro kerstDe senioren  van onze wijkgemeentegemeente waren op 19 december uitgenodigd  voor een Kerstviering. Zij hebben daarvan deze keer zelf een verslagje gemaakt en enkele foto's. 
De WijkMedewerkersIJsseldijkkerk organiseerden en verzorgden deze middag.
Ds. Baggerman verzorgde de meditatie en Jaap Bremmer begeleidde de samenzang op het orgel.
Tijdens de dienst las Anneke Wijnmaalen een mooi gedicht voor.
Verhalenvertelster Stella Speksnijder boeide iedereen met twee spannende kerstverhalen; uit Zweden en uit het oude Perzië.
Na afloop gingen we terug naar de achterzaal voor een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. Er was een fijne sfeer met goede contacten onderling.
Rond 17:30 werd de middag afgesloten.  Hierna  enkele  foto's.

Lees verder

Bevestiging en afscheid ambtsdragers

In de dienst van zondag 19 januari zullen de volgende ambtsdragers hun werk afsluiten: de ouderlingen Els de Heer, Lenny Spek en  Edith van der Ham; de jeugdouderlingen Corina van Wijnen en Marja van Meijeren en pastoraal medewerkster Lenie 't Hart. 
We zijn heel gelukkig en dankbaar dat  Henriette Hoogendijk haar ambtstermijn zal voortzetten en dat de volgende gemeenteleden bevestigd zullen worden: als diaken Wim Spek; als ouderling Greetje Jorna, Ria Kuijt, Jan Jansen, Corina de Rooij; als jeugdouderling Melanie de Jong, John Clever. Van de nieuwe ambtsdragers staan foto's bij LEES VERDER
Na de dienst bent u van harte welkom in de achterzalen om elkaar te ontmoeten en nog wat na te praten bij een kopje koffie, thee of een glaasje fris 

Lees verder

Resultaten Advent/Kerstcampagnes ZWO

intro kinderen in de knelIn de maand november en december zijn er kaaarsen verkocht door de ZWO-commissie van Ark, Rank Wingerd en IJsseldijkkerk. Dit heeft een opbrengst opgeleverd van € 235,00. Het geld is besteed aan kinderen uit gezinnen waar ze het niet zo breed hebben; er is een feest voor de kinderen georganiseerd en ook zijn desbetreffende families verrast met een kerstpakket. Dank u voor uw bijdrage hiervoor.
Ook zijn er in december 19 Zendingskalenders verkocht, waarvan de meeropbrengst € 68,00 bestemd is voor deAdvent/Kerstcampagne van Kinderen in de Knel.
Als laatste willen we u bedanken voor het meedoen aan de jaarlijkse Kerstpostactie. Verschillende gemeenteleden uit alle wijken hebben post, tegen een prijs van 55 cent per kaart, rondgebracht; dit heeft een prachtig bedrag opgeleverd van € 692,60 Lees verder voor de totale opbrengst!

Lees verder

Collecte aankondiging

intro collecte diaconieDe diaconie collecte van zondag 29 maart is bestemd voor De Herberg. Het kan jaren voorspoedig gaan in je leven. En dan opeens word je geconfronteerd met verdriet en tegenslag. Overleden dierbaren, problemen op het werk, problemen in je huwelijk en gezin, gezondheidsproblemen en/of mantelzorg. Of gevoelens van eenzaamheid, angst of minderwaardigheid die niet langer te hanteren zijn. In een gastvrij huis in een prachtige omgeving, bij een geopende bijbel, met professionele begeleiding biedt De Herberg liefdevolle aandacht. Zij hebben verschillende mogelijkheden die bij jou aansluiten. Je kunt kiezen uit een herstelprogramma, retraite of kom-op-adem.

Muziek in de KinderNevenDienst!

muziekinstrumentenKinderen, volijkheid en muziek: dát hoort echt bij elkaar!
Lekker meedoen met een tamboerijn, kleppers en bellen: welk kind wil dat nou niet?
De KinderNevenDienst heeft op dit moment meer kinderen dan muziekinstrumenten.
Daarom de OPROEP: wie heeft er nog (liefst) houten muziekinstrumenten liggen die de KinderNevenDienst mag hebben?
Geef ze aan Cindy Slappendel of leg de op de kast in de achterzalen.
Met uw hulp kunnen alle kinderen meedoen!

Kindernevendienst: Porridge Project

porridge project 1We hebben met de kinderen van de kindernevendienst al ruim €350,- opgehaald voor het Porridge project! Wat gaaf dat iedereen zo zijn best doet om mee te sparen voor heel veel maaltijden.
Voor €3,- kan 1 kind een heel jaar dagelijks pap eten op school. Met het gespaarde bedrag kunnen  120 kinderen een jaar lang een warme maaltijd (maïspap)  eten op school!
We gaan nog even door met sparen want er zijn nog veel meer kinderen die we kunnen helpen, sparen jullie weer mee?

Van de Eethuiscatechese

intro eethuisVoor wie niet actief deelneemt aan de Eethuiscatechese die elke 2 weken in de IJsseldijkkerk wordt gehouden is hier een inkijkje van de hand van ds. G. den Hartogh:
Inmiddels is het catecheseseizoen al weer volop bezig en zijn we weer een aantal malen bijeen geweest. Ook dit jaar is er weer een grote groep van zo’n 25 jongelui die, verdeeld over drie groepen, onder de bezielende leiding van het catecheseteam, iedere avond weer een ander onderwerp aan de orde stelt. Zo ging het op maandag  28 oktober over de geschiedenis van het volk Israël dat een koning wil en Samuël die in vervolg daarop de opdracht krijgt om Saul te zalven. In het kader daarvan was een CV van Saul geformuleerd en werden de catechisanten uitgedaagd een eigen CV te schrijven, hetgeen vervolgens besproken werd.

Soms is het tijd voor een goed gesprek

intro loket levensvragenSoms weet je niet waar je het zoeken moet. Tijdens de feestdagen komen vragen soms extra op je af. Je wilt een goed gesprek, je zoekt iemand die naar je luistert of iemand die je steunt in een lastig proces dat je doormaakt. Die je helpt te zoeken naar wat jou leven zin, betekenis en kracht geeft. Zodat je weer hoop krijgt voor het nieuwe jaar.
Daarvoor is het Loket Levensvragen in het leven geroepen door de Krimpense kerken. Achter het loket zitten geestelijke begeleiders (humanistisch en islamitisch), pastores en predikanten uit Krimpen aan den IJssel. Het Loket Levensvragen is ontstaan na een gesprek met één van de huisartsen, die merkte dat veel patiënten behoefte hebben om eens goed door te praten, waar niet altijd tijd voor is. Ook medewerkers van het Sociaal Team, die dit initiatief van harte ondersteunen, geven aan dat in onze individualistische tijd mensen behoefte hebben aan een goed gesprek. Om zaken op een rijtje te zetten, of om nieuwe zin in je leven te vinden.

Lees verder

Seniorenreis 2020!

intro seniorenreisOok in 2020 gaan we weer een midweek op stap. Van 1 tot en met 5 juni 2020 verblijven we in het mooie Valkenburg in Zuid-Limburg. Bijna iedereen is daar ooit wel eens geweest.
Dan nu een herkansing om met een groep senioren opnieuw Valkenburg en de prachtige schilderachtige heuvels van Zuid-Limburg opnieuw te bezoeken.
Heeft u belangstelling om mee te gaan, neem dan contact op met Ciska de Ligt, telefoon 0640920425 of via de mail:  
Wacht niet te lang want vol = vol.

Bericht van de Algemene Kerkenraad

intro PKN KrimpenFUSIEBESLUIT ARK EN RANK

Op woensdag 27 november jl. nam de Algemene Kerkenraad het besluit dat de wijkgemeenten Ark en Rank op 1 januari 2020 fuseren.
Daarmee kwam de Algemene Kerkenraad  tegemoet aan de wens van beide wijken om vanaf die datum samen te gaan als een nieuwe wijkgemeente. 

Lees verder

Bericht van de Algemene Kerkenraad

intro PKN KrimpenHet moderamen van de Algemene Kerkenraad heeft samen met het moderamen van de kerkenraad van wijkgemeente De Wingerd besproken wat het voorgenomen vertrek van ds Groenendijk betekent voor de toekomst van de vier PKN wijkgemeenten in Krimpen aan den IJssel. 
Daarover hebben zij samen een brief opgesteld aan alle leden van de vier wijkgemeenten en andere betrokkenen.
De brief is hierna in zijn geheel opgenomen:

Lees verder

Boekentafel

Iintro boekentafeledere eerste zondag van de maand is er koffie drinken dan staat ook de boekentafel er.
Hiervan gaat de opbrengst ( dit jaar € 500,00) naar de zending.
Wij verkopen bijbels,dagboeken, liedboeken ,romans ,gedichten en algemene boeken.
Bovendien kunt u alle gewenste boeken bij ons bestellen.
U kunt ook betalen met een boekenbon.
Team boekentafel
Willemien,Marro , Jannie en Co

Indruk 1e thema-avond Raad van Kerken

intro RvK  KrimpenOp dinsdag 19 november was er in Krimpen aan den IJssel veel aanbod aan verdieping. Zo was er o.a. een lezing in de aula van het Krimpenerwaardcollege over de gevolgen van alcoholmisbruik onder jongeren. In de IJsseldijkkerk kwam de kring die de Brief aan de Galaten bespreekt bij elkaar en kerkgebouw de Wingerd  opende haar deuren voor de 1e thema-avond van de Raad van Kerken. Het was dus buitengewoon moeilijk kiezen bij dit boeiende aanbod. Gelukkig kwamen er best veel mensen luisteren naar wat  prof. Edward  van't Slot met zijn gehoor wilde delen over Bonhoeffers gedachtengoed in het kader van "75 jaar Vrijheid". Hierna volgt een indruk van wat er in de Wingerd hierover onderwerp van gesprek was.

Lees verder

Een Gouden Morgen

intro gouden morgen

In de week van de eenzaamheid wordt er een website (onderdeel van www.Jesus.net ) gelanceerd voor eenzame ouderen ( gelovig en niet gelovig). Hier kan men zich inschrijven om iedere dag een bemoedigende email te ontvangen.

In de e-mailserie ‘Een Gouden Morgen’ zullen zeven schrijvers elkaar afwisselen om een inspirerende en bemoedigende boodschap naar u sturen. Ze zullen hun levenslessen en verhalen met u delen, zodat u uw dag goed kunt beginnen!
U kunt zich opgeven via deze LINK

Leerkringen&Bijbelstudies digitaal en op papier

digitaal en op papierEen nieuw seizoen en nieuwe wegen om met u te delen welk aanbod de kerken in Krimpen aan den IJssel u bieden voor ontmoeting en geestelijke groei. De Raad van Kerken in Krimpen aan den IJssel heeft naast altijd weer verheugende geestelijke groei ook te maken met financiële krimp. Daarom is besloten vanaf dit seizoen het overzicht van alle leerkringen en bijbelstudies, thema avonden e.d  vooral digitaal beschikbaar te stellen. U wordt geïnformeerd via de websites en nieuwsbrieven van de wijkgemeenten en onze gezamenlijke PKNkrimpen website: www.kpnkrimpen.nl  Voor belangstellenden van het mooie aanbod in het jaarprogramma 2019-2020 die niet over digitale mogelijkheden beschikken wordt een kleine oplage op papier ter beschikking gesteld. Vraag er naar bij uw scriba, of bij de scriba van de Raad van Kerken in Krimpen aan den IJssel: Hilda Pleysier, tel. 06-30517772.
De verwachting is dat het aanbod Leerkringen&Bijbelstudies seizoen 2019-2020 bij verschijning van Kerkblad nr. 11 op papier, maar dus vooral digitaal beschikbaar zal zijn.

Belijdeniscatechisatie

intro belijdenis catecheseNogmaals een oproep voor mensen die meer van het geloof willen weten en overwegen om belijdenis te doen: meld je zo snel mogelijk aan bij ds. Baggerman, ook voor meer informatie. Mail:   , tel: 0180-761661

Ontmoetingsbijeenkomsten

ontmoetingsavonden 2019 2
We mogen terugkijken op een vijftal heel mooie ontmoetings-bijeenkomsten in de meimaand van 2019, twee middagen en drie avonden rond het thema ‘Iedere week een nieuwe preek’.
Een grote opkomst en veel enthousiaste deelnemers maakten het heel goed om elkaar te ontmoeten.
Als thema stonden we stil bij de betekenis van de preek.
Hoe komt een preek tot stand, en hoe horen wij dat dan, en hoe gaan wij er zelf mee verder – of ‘vergeet’ je het al snel?
Levendige gesprekken tussen jongere en oudere deelnemers: het was goed om elkaar zo weer te ontmoeten!
Een van de deelnemers schreef er een mooi stukje over en één van de ouderlingen maakte een paar sfeerfoto's:

Lees verder

Videoreportage De Kerken Spreken

cameraploegTijdens de radio-uitzending van 'De Kerken Spreken' van 15 september kon u tijdens de uitzending luisteren naar een aantal interviews die waren opgenomen door Marja van Meijeren en Annemieke Ringoir, zodat we ook op die manier een impressie konden geven van de startzondag.

Van deze interviews zijn ook videobeelden gemaakt. Die kunt u vanaf nu hier bekijken.

Namens het team van 'De Kerken Spreken' veel kijkplezier toegewenst!

Hoorspel 'Geboorte van Samuel'

Tijdens de startzondag was er ook een workshop 'De Kerken Spreken'. De Kerken Spreken is een radioprogramma waar een team van de IJsseldijkkerk één keer in de zeven weken een radio-uitzending voor verzorgd bij de Lokale Omroep Krimpen. Onder het motto 'Een goed verhaal' hebben we met een groep enthousiaste deelnemers een hoorspel opgenomen over de geboorte van Samuel. Over Elkana, Hanna en Peninna...

U kunt het hoorspel nu ook terugluisteren! Of beluister hier de volledige uitzending terug.

Het team van 'De Kerken Spreken' wenst u veel luisterplezier toe.

 

Geloven is…

intro geloven isBij de kring ‘geloven is…’ komen heel uiteenlopende onderwerpen aan bod.
We lezen en bestuderen een bijbelgedeelte waar we vragen bij hebben, of soms wel moeite mee hebben. Met elkaar proberen we duidelijkheid te krijgen wat een geschiedenis of verhaal ons wil zeggen. Ook proberen we antwoorden te vinden op vragen waar we in ons leven mee geconfronteerd worden.
Steeds weer is Gods Woord onze leidraad, en steeds weer merken we hoe belangrijk het is met elkaar in gesprek te blijven over dit bijzondere boek, de Bijbel.
Je kunt veel van elkaar leren. Zeker als jong en oud met elkaar in gesprek gaat. Dat gebeurt in deze kring. De groep is ook bedoeld voor mensen die nog niet zo lang geleden belijdenis hebben gedaan en graag willen door-leren en door-praten, maar in principe is natuurlijk iedereen welkom!
Contactpersonen: Els de Heer,
Annemieke Ringoir, , tel. 590019
Ds. C. Baggerman, , tel. 761661

Poëzie-kring

intro poeziekringOok in het seizoen 2019-2020  komt de Poëzie-kring weer ongeveer eens in de twee maanden bij elkaar onder leiding van ds. Baggerman om aan de hand van een bepaald onderwerp of een bepaalde dichter enkele gedichten te lezen en te bespreken. Dit zijn niet per se ‘christelijke gedichten’, maar wel gedichten die aan thema’s rond geloof, bijbel en zingeving raken.
Er is aandacht voor “klassieke”, literaire dichters als Ida Gerhardt, Martinus Nijhof, Guillaume van de Graft, Gerrit Achterberg maar ook de oudere én de modernere poëzie wordt niet geschuwd.
Het hoeft niet altijd te rijmen… Voorkennis is niet vereist, wel inlevingsvermogen en belangstelling voor literatuur.
Inleider: ds. C. Baggerman, tel. 0180-761661, , graag opgave bij hem.
Datum, plaats, tijd: in overleg

Bijbelkring: Galaten – een fanatiek fundament

intro galatenkringOp dinsdagavond 24 septemebr start een bijbelkring  onder leiding van ds. Baggerman over de Galatenbrief die Paulaus schreef. In de brief aan de Galaten gaat Paulus af en toe flink tekeer. Fanatiek verdedigt hij het fundament van het geloof. Wij zijn vrij door het bloed van Christus. En we moeten ons niet opnieuw laten gijzelen tot slavernij, vooral niet door vrome praatjesmakers. In de Galatenbrief komen fundamentele zaken van het geloof aan de orde: door genade zijn wij gered, niet door het houden van de wet. De zonde is sterk, maar Christus is sterker. Wij zijn geen slaven meer, maar kinderen van God en erfgenamen van zijn belofte. Wij zijn vrij – om elkaar in liefde te dienen. Het leven door de Geest gaat soms tegen onze eigen verlangens in.
In de bijbelkring ontdekken we wat Paulus bedoelde en hoe deze thema’s nu in onze tijd en in ons leven spelen.
Je hoeft niet van tevoren al ‘veel van de bijbel te weten’ om op de Bijbelkring te komen, je moet er juist ‘veel van willen leren’. Juist door samen te lezen en erover te praten kom je dieper in de betekenis van de bijbel – en dus dichter bij God.
De Bijbelkring komt bijeen op dinsdagavond, om te beginnen om dinsdagavond 24september van 20.00 – 21.45 uur onder leiding van ds. Baggerman: tel. 0180-761661, .

Foto's Startzondag 2019-2020

intro startzondag 2019Of u er nu wel of niet bij was zondag 8 september, iedereen is vast wel benieuwd naar de prachtige foto's die zijn gemaakt om u een indruk te geven van de Startzondag 2019-2020 met als jaarthema: "Een goed verhaal"  We zijn benieuwd wat u er van vond. Daarom nodigt de redactie u uit om uw reactie (een opmerking, een goed verhaal of andere uiting) te sturen naar  of per post naar Morgental 67, 2922 CP Krimpen aan den IJssel. We kijken dan of we uw reacties kunnen bundelen en plaatsen op onze website. Hier en daar heeft u al tijdens de startzondag gereageerd als het team IJsseldijkkerk van de Lokale Omroep Krimpen een microfoon op u richtte. Het resultaat van deze geluidsimpressies is te beluisteren in de uitzending die LOK (106.0 FMof 93.1 op de kabel) op zondag 15 september uitzendt in het programma "de Kerken Spreken" van 9.30-12.00uur. Hierna volgen alle foto's.

Lees verder

Terugblik seniorenreis 2019

intro seniorenreis 2019De seniorenreis 2019, bestemming Ootmarsum!
Een mooi verslag met foto's om nog even lekker (na) te genieten:
Hoewel de weersverwachting twijfelachtig was vertrokken we maandag 27 mei om 9 uur met een zonnetje vanaf de parkeerplaats bij de kerk. De bestemming was het Stadshotel in Ootmarsum.Na een voorspoedige reis, met een tussenstop voor koffie met gebak, arriveerden we rond half 1 in Ootmarsum. De lunch stond klaar en we konden gelijk aan tafel. De middag was vrij en ’s avond na het diner luisterden we naar een lezing van een vrijwilliger van de Heemkundekring Ootmarsum. 

Lees verder

Van de KinderNevenDienst

intro spaardoel KND 2018Sparen voor een goede maaltijd in het "Porridge project". 
Iedereen verdient een goede maaltijd toch? En daar kan voor gezorgd worden! We hebben in een aantal maanden al zoveel geld opgehaald bij de KinderNevenDienst en JeugdNevenDienst dat er ruim 200 kinderen een jaar lang elke dag een bord Porridge (pap van maïs- en sojameel) kan eten tussen de middag. Natuurlijk zijn wij nog lang niet klaar met sparen en willen wij nog veel meer kinderen een maaltijd kunnen geven. We hebben nu in totaal €431,10 opgehaald, een prachtig bedrag! Sparen jullie weer mee om misschien nog wel 200 kinderen elke dag eten te kunnen geven?
“Dank U wel dank U wel, voor het eten op mijn bord Wilt U zorgen, Nu en morgen, Dat ik daardoor groter word”.
Namens het Kinder/JongerenNevenDenst team

Zo was Kerkenpad 2019!

intro RvK  KrimpenOp woensdag 22 mei 2019 organiseerde de Raad van Kerken zoals al vele jaren het Kerkenpad. Groepen leerlingen van zes scholen in Kriimpen aan de IJssel brachten ieder een bezoek aan 3 kerken. Voor een indruk maakte de scriba van de Raad van Kerken, Hilda Pleijsier, een rondje langs de deelnemende kerken en schreef dit voor u op:

Lees verder

De kerkradio zoekt jou!

De kerken spreken oproepWat doet het team: zo'n 7 keer per jaar de kerkdienst doorgegeven via de LOK, de Lokale Omroep van Krimpen aan den IJssel. We zorgen ervoor dat er tussen half 10 en 10 uur een programma voor de kinderen is. Om 10 uur schakelen we over naar de kerkdienst vanuit de IJsseldijkkerk en we zorgen ervoor dat de de mensen die thuis, waar dan ook, luisteren een interessant programma wordt geboden nadat de kerkdienst is afgelopen.

Op dit moment is er één vacature - wij hebben hulp nodig om de uitzendingen goed verder te laten gaan. Zowel technisch als voor de microfoon kunnen we je goed gebruiken. Kom gewoon eens kijken wanneer het team bezig is, je bent welkom! Zondag 3 maart is het team aanwezig in de studio van de Lokale Omroep Krimpen. De studio is te vinden in de Tuyter.

Meer informatie bij Tom Janse of Dick de Klerk

 

Overdracht scribaat

Met ingang van 1 juli 2018 zit mijn taak erop en wordt het scribaat overgenomen door Annemieke Ringoir. Met plezier heb ik de afgelopen 12,5 jaar de functie van scriba vervuld. Ik wens Annemieke succes met de werkzaamheden en dank u voor uw vertrouwen in de voorbije periode. Hartelijke groet,
Ciska de Ligt
Even voorstellen:
Voorstellen is niet het juiste woord, want bij heel veel mensen ben ik wel bekend. Wat wel nieuw is, is mijn taak als scriba. Per 1 juli ga ik mijn best doen Ciska op te volgen en haar werk van scriba over te nemen. Hoewel het ambt van ouderling mij niet helemaal vreemd is, is dit wel een heel andere tak van sport, waarin ik nog heel veel zal moeten leren en ervaren. Annemieke is niet Ciska, en zo zullen er op termijn misschien ook dingen anders gaan dan hoe we het al jaren gewend zijn. Misschien gaan er in het begin ook dingen niet helemaal goed of niet op de juiste tijd. Dat proberen we uiteraard te voorkomen, maar alles is nieuw, en er moet aan veel dingen gedacht worden. Daarom, ik ga mijn best doen, en met uw hulp gaat het vast lukken.
Annemieke Ringoir

De lunchbijeenkomsten van het Inloophuis Crimpen-Inn

intro inloophuis Crimpen inn NHet diaconale-missionaire en interkerkelijke Inloophuis Crimpen-Inn verzorgt al jaren elke zondagmiddag een lunchbijeenkomst met een bijbelvertelling. Dit gebeurt door vrijwilligers. Er gaan mensen weg en ze zoeken nieuwe voorgangers/bijbelvertellers en gastvrouwen/heren. Denkt u dat is wel wat voor mij maar wilt u meer informatie bel dan met Henk Portier, tel. 0655713632 of met Henk van der Sijden 0622756810

De zendingsbus

intro collectedoel 2018Het is u misschien al opgevallen: het logo van "Adopt a Granny" op de zendingsbussen. Als diaconie ondersteunen we bij nood dichtbij en ver weg. Hierbij proberen we een goede mix te maken tussen verschillende doelgroepen. De komende periode willen we vanuit de opbrengst van de zendingsbussen 2 "Granny's" (= opa / oma)  financieel adopteren.

Lees verder

AED IJsseldijkkerk

AED 2In het kader van het project Hartveiligwonen zijn er in Krimpen a/d IJssel de laatste weken 18 AED’s bijgeplaatst. Samen met de reeds aanwezige AED’s is Krimpen nu een gemeente met een 6-minutenzone. Dit betekent dat waar u in Krimpen ook woont er is altijd een AED binnen 6 minuten beschikbaar. De diaconie van onze IJsseldijkkerkgemeente heeft besloten de aanschaf van dit apparaat te bekostigen, de buitenkast om de AED is gesponsord door de hartstichting. De Kast hangt aan de buitenmuur nabij de zij-ingang van de kerk.

Lees verder

Jeugdouderlingen vragen hulp bij activiteiten

Wij, Corina van Wijnen en Marja van Meijeren, zijn 2 jeugdouderlingen en we proberen veel leuke dingen voor de jongeren tussen de 12 en 16 jaar te organiseren. In samenwerking met de Rank, Ark en Wingerd gaat dat ook prima. Maar we kunnen wel wat hulp gebruiken. Wij hebben beide onze gezinnen en we hebben niet altijd de tijd om van alles te doen.

Lees verder

Fiscus en kerk

Het College van Kerkrentmeesters  heeft op de gezamelijke site van  PKN Krimpen een artikel geplaatst over periodieke giften. Het lijkt moeilijker dan het is en als u zich er even in verdiept, kan dit bijdragen aan het financieel gezond maken van de PKN in Krimpen aan den IJssel. U leest er alles over door te klikken op deze link en als u hulp nodig heeft kunt u contact zoeken met J.C. ( Hans ) van Lieburg, penningmeester van het College van Kerkrentmeesters: telefoon: 0180517409; e-mail