10 jaar kinderkoor De Regenboog

intro IKK de regenboogIn september 2007 werd er door dirigent Hidde Zwart gestart met de oprichting van een kinderkoor. Inmiddels zijn wij 10 jaar verder en kan worden teruggekeken op hele leuke en muzikale jaren, prachtige concerten, een Cd opname, iedere week gezellige repetities, en mogen wij trots zijn dat er binnen de Christelijke kerken van Krimpen aan den IJssel een dergelijk kinderkoor actief is. Daarom worden alle jongens en meisjes vanaf (bijna) 6 jaar opgeroepen om mee te komen zingen met ons Interkerkelijk Kinderkoor.

Startzondag 10-09-2017

startzondagbrunchOp deze feestelijke dag is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Het thema is: de IJsseldijkkerk, een open huis!  ’s Morgens is er een feestelijke Startdienst m.m.v. Militia Christi uit Lekkerkerk o.l.v. Peter v.d. Zwan.  Na afloop kan er koffie, thee of fris worden gedronken met wat lekkers en er wordt iets georganiseerd voor de kinderen. Dan wordt het tijd voor een gezellige en heerlijke brunch. De Startzondag wordt afgesloten met een avonddienst om 18.30uur. We willen graag vóór 1 september weten hoeveel mensen komen brunchen. U kunt dat melden bij Co Koorneef, tel:0180-521259 mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en bij Ciska de Ligt, tel: 0180-523948; mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trampolinespringen startweekend

Zet maar vast in je agenda: zaterdag 9 september gaan met onze tieners (vanaf groep 8 tot ongeveer 16 jaar) trampolinespringen bij FreeStyle Motion in Rotterdam van 19.00 tot 21.00 uur. De eigen bijdrage is € 5,00 . Geef je op bij Corina Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vertel meteen of je ouders kunnen rijden. Meer info volgt na de zomervakantie.

jump xl rotterdam 800 600

 

Beth Moore bijbelstudies

In september 2017 starten D.V. opnieuw een tweetal bijbelstudies van Beth Moore ‘God op Zijn Woord vertrouwen’ en 'David'. De bijbelstudies van Beth Moore zijn bedoeld voor groepen. Ze vormen een unieke combinatie van diepgaande studie voor thuis, bespreken in groepen en onderwijs op dvd. De studies zijn verfrissend, diepgaand en bijbels.Wie aan één of misschien wel beide studies wil deelnemen kan zich hiervoor opgeven vóór 1 september 2017. Meer informatie is hierna te vinden: 

Nieuwsbrief stichting Roma

De stichting Steun Roma Roemenië heeft in haar nieuwsbrief van augustus 2017 een dankwoord opgenomen voor Ab Burger. Hij was bestuurslid voor de stichting en voerde er tal  van praktische taken uit. U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link Als u op de hoogte wilt blijven van de activiteiten van de stichting en de roma in Glodeni die door hen worden gesteund kunt u zich voor deze nieuwsbrief aanmelden via hun site van Stichting Steun Roma Roemenië (SSRR)

Startzondag

Zondag 10 september start het nieuwe seizoen. Het jaarthema is: De IJsseldijkkerk, een open huis. We beginnen deze dag met een feestelijke dienst waaraan medewerking wordt verleend door Interkerkelijk koor Militia Christi uit Lekkerkerk onder leiding van Peter van der Zwan. Aansluitend is er koffie drinken met wat lekkers. Voor de kinderen wordt een eigen programma voorbereid. En uiteraard sluiten we af met een gezellige brunch. De uitnodiging komt eraan!

Een week er tussen uit

jongerenkamp

Momenteel is een groep jongeren uit Krimpen aan den IJssel en uit Rotterdam-Hillegersberg aan het kamperen in het Luxemburgse Lieler. Het zijn deelnemers aan een zomerkamp, georganiseerd door Stichting Kampwerk Krimpen en haar Rotterdamse partner. Zij vermaken zich met allerlei activiteiten waarvan een tweedaagse hike wellicht het meest in het oog springend is: een actieve tocht, lopend , klimmend, zwemmend, varend op zelf gemaakte vlotten e.d. Maar ook een dag met het openbaar vervoer door Luxemburg wordt door de deelnemers erg op prijs gesteld. Zaterdag 15 juli komen de deelnemers al weer thuis. Ze hebben er dan in ieder geval een fantastische vakantie ervaring opzitten. 

Samen kerken voor Oeganda

In de zomer van 2018 gaan we met een groep christenen uit Krimpen op reis naar Mukono in Oeganda. We doen dit in samenwerking met Livingstone, een stichting die werkvakanties organiseert met als doel structureel hulp te bieden maar ook deelnemers te laten ervaren dat armoede, onrecht of verdriet de ander geen tweederangs mens maakt. We zullen daar meedraaien in de verzorging van baby’s en kinderen, het werk in de keuken en de wasserij en doen diverse creatieve en sportieve activiteiten met de kinderen. Ook gaan we bouwen aan een tienerhuis.

Reuring: boekenclub

Op 6 september starten we het nieuwe leesseizoen met het boek ‘Nachttrein naar Lissabon’ geschreven door Pascal Mercier. We bespreken het boek op woensdag 6 september om 10.00 uur in de achterzaal van de kerk . Vindt u het leuk om mee te praten? Van harte welkom!

In memoriam

Op 23 juni 2017 is overleden de heer KRIJN KIK in de leeftijd van 89 jaar. De laatste periode van zijn leven woonde hij in Crimpenersteyn.  Op zondagen woonde hij trouw de diensten in de IJsseldijkkerk bij. Afgelopen mei mocht het echtpaar Kik nog 65 jaar getrouwd zijn. De afscheidsdienst vond plaats op 28 juni in crematorium IJsselhof in Gouda. Ds. G. den Hartogh ging in deze dienst voor.

Voortgang pastorie 2

21-07-17: Afgelopen week is er veel werk verzet in de pastorie. Er is door een groot aantal vrijwilligers heel veel behang verwijderd, geschuurd, geverfd enz. Door aannemer Spek zijn er in de keuken, gang en badkamer nieuwe vloeren gestort en wanden gezet. Mathijs heeft de elektra vernieuwd. Steven heeft het installatiewerk verzorgd. Rob zorgt voor nieuwe internetaansluitingen. Mark heeft een nieuwe buitendeur en raamkozijn geplaatst welke door de brand beschadigd waren. André en Corina zorgen voor alle verf en behang. Kortom, de gang zit er goed in en we rekenen er nog steeds op om op tijd gereed te zijn. Het wordt steeds leuker nu we met het ‘opbouwende’ werk beginnen. Als u tijd hebt en bijvoorbeeld goed kunt behangen of verven, meldt het bij Theo de Jong of Henk Slappendel, want er is nog best veel te doen en de vakanties beginnen ook voor onze vrijwilligers en aannemers. Foto's van de vorderingen kunt u hieronder zien.
De bouwcommissie

Voorbede/gesprek

Nu er geen speciale voorbedediensten meer zijn willen we u toch graag de mogelijkheid tot voorbede bieden. Wij kunnen ons voorstellen dat hier toch behoefte aan is. Mocht u voor uzelf of anderen voorbede wensen, dan kunt u na iedere ochtenddienst terecht in de consistorie waar mensen aanwezig zullen zijn om met u in gesprek c.q. in gebed te gaan. Voel u vrij om te komen. Het gebedsteam

Wie verdeelt het Kerkblad

voor wijken Langeland en Ouderkerk? Na 7 jaar het kerkblad gedistribueerd te hebben, heeft Tineke Neven aangegeven dat zij het stokje wil overdragen aan een opvolger. Wie pakt het stokje op? Wat de taak van distributeur inhoudt kan Tineke vertellen als geen ander. Je hoeft er de deur niet voor uit. Denk je dat is wel wat voor mij en wil je meer informatie neem dan contact op met Tineke, tel. 795497.

Een nieuwe predikant!

We hebben een nieuwe predikant!
Met dankbaarheid en blijdschap deelt de kerkenraad mee dat ds. C. Baggerman uit Yerseke het op hem uitgebrachte beroep heeft aangenomen. 
Wij kijken terug op een mooie dienst op zondag 14 mei 2017 waarin ds. Baggerman voorging. Tijdens het koffiedrinken hebben veel gemeenteleden kennis gemaakt met hem en zijn vrouw.
Wij danken Hem, die ons als beroepingscommissie heeft geleid en het gebed van de gemeente heeft verhoord en zien uit naar de komst van ds. Baggerman en zijn gezin. Wij zijn ook dankbaar voor het feit dat ds. van der Hoeven vanaf 1 oktober 2014 tot heden en sinds 1 januari 2017 ook Joke van der Hout, onze wijkgemeente bijstaan in het pastoraat. Mede daardoor is onze wijkgemeente een warme gemeenschap waar we omzien naar elkaar.

Namens de kerkenraad, Ciska de Ligt, scriba

Kom helpen in nieuw hospice

nieuw hospice

Stichting VTZ, Vrijwilligers Terminale Zorg zoekt vrijwilligers voor een nieuw hospice in Capelle en Krimpen aan den IJssel. Zij starten daarom een introductiecursus voor belangstellen in juni en september 2017. Voor een nieuw op te zetten hospice in Capelle en Krimpen aan den IJssel zijn wij op zoek naar vrijwilligers. De vrijwilligers bieden mensen in de laatste levensfase en diens naasten hun tijd, aandacht en ondersteuning. Vrijwilligers in het hospice ondersteunen de gasten en hun naasten en zorgen daarnaast ook voor alle voorkomende huishoudelijke taken.

In memoriam

Op 9 maart 2017 is JAAPJE WILLEMINA STOLK-GROENEVELD overleden. Ze is bijna 94 jaar geworden. Het overlijden van onze zuster ging heel snel en het is voor Hans die zo goed voor haar zorgde een enorm verlies. Op 15 maart hebben we haar bij haar man op Waalhoven begraven na een rouwdienst in de aula aan de Olm. Daar lazen we psalm 84 en vonden kracht in het woord van God: ‘Zij gaan voort van kracht tot kracht en verschijnen voor God in Sion’.Moge de Here God Hans sterken en troosten.

Project Oeganda

In juli 2018 gaan Richard en Josien Loef en hun drie kinderen met een groep uit vier Krimpense kerken naar Oeganda. Ze gaan drie weken een werkvakantie houden in Mukono, bij een project voor verstoten kinderen. De reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening, maar de bijkomende kosten voor het project worden met acties aangevuld. Enkele weken geleden zijn de eerste acties gestart. Zo heeft Thomas de vergoeding voor het begeleiden op trompet tijdens de paasdienst gedoneerd aan het project. Er volgen nog verschillende algemene acties, zoals kaarten en kaarsen verkopen en een wandeltocht langs verschillende kerken.

De beroepingscommissie vertelde....

....nog niet alles in de uitzending van de Lokale Omroep Krimpen die te horen was op 1e Pinksterdag 2017 over het beroep op ds. Baggerman. De tijd hiervoor was niet toereikend. Daarom kunt u door het klikken op de foto hieronder een uitgebreider gesprek met Judith v.d. Heijden en Leo v.d. Schelling horen met nog veel meer over het zoeken, de uitdagingen en het vinden van ds. Baggerman en natuurlijk ook over de komst van onze nieuwe dominee en zijn gezin.  Vergeet niet het geluid aan te zetten!

Contact

Soms komt het voor dat gemeenteleden contact willen hebben met de wijkouderling, zeker nu we nog geen eigen predikant hebben. U kunt natuurlijk altijd een van de kerkenraadsleden aanspreken en een afspraak maken. Maar vanaf 1 januari 2017 hangen er aan het mededelingenbord in de hal en achterzaal van de kerk ook invulbriefjes waarop u dit verzoek kunt aangeven. Ook voor een afspraak met pastoraal mederwerkster Joke v.d. Hout- v. Twist kunt u een briefje invullen. Het ingevulde briefje kunt u in de collectezak deponeren waarna er contact met u zal worden opgenomen.

Ouderen contactmiddag

Op donderdag 6 april  2017  was er weer een Ouderen Contactmiddag in de Rank. Ds. M. van der Giessen verzorgde op deze goedbezochte middag de meditatie over Simon van Cyrene. Daarna gaf de heer Huib Neven een boeiende en leerzame lezing over de kruiswegstaties, aan de hand van voorbeelden op de beamer en met een boekentafel met vele foto's. Een kruiswegstatie is een schilderij of reliëf dat een scène uit de lijdensweg van Jezus uitbeeldt. Na de pauze was er een verloting met leuke prijzen en de middag werd afgesloten met een broodmaaltijd. Het was een mooie middag samen, waarin weer vele contacten werden gelegd.

KND en Mercyships

De kinderen van de KND hebben de afgelopen maanden gespaard voor Mercy Ships.
Wij hebben in tot nu toe €291,95 opgehaald. Een prachtig bedrag!
geld 1

Van het beamerteam

De beamer is alweer 5,5 jaar in gebruik. Onze ‘beameristen’ Robin, Frank, Peter en Ian besturen al (die) jaren elke zondag de beamer en zijn al vroeg aanwezig om ook ‘Meeleven’ te tonen. Louise is er bijgekomen om in te vallen, maar zij zitten allemaal nog op school of werken full time. Er is echter steeds meer vraag of we ook kunnen beameren bij rouw- en trouwdiensten. We zijn daarom blij te kunnen melden dat Edith van der Ham en Annemieke Ringoir inmiddels ingewerkt zijn voor deze diensten.

Verslag Wijkgemeenteavond

Op dinsdag 17 januari 2017 was een zaal vol betrokken gemeenteleden bij elkaar gekomen om over het concept beleidsplan ‘Zicht op overmorgen’ van de Algemene kerkenraad in gesprek te gaan met de wijkkerkenraad. Voorzitter Leo v.d. Schelling opende met het lezen van een gedeelte uit het Johannes evangelie en een gebed om bekering, omkering en het volgen van Jezus, zodat er aandacht is voor de zwakken. Hierna kwamen het conceptbeleidsplan en de verwachte toekomst van de predikantenplaatsen aan de orde. Het conceptbeleidsplan leidde tot een levendige discussie over de verschillende mogelijkheden in dit plan. De meeste aanwezigen hadden zich daar duidelijk goed in verdiept. De kerkenraad gaat verder met de mening van de gemeente en zal de Algemene Kerkenraad de gevraagde reactie doen toekomen. Bij de afsluiting kreeg de kerkenraad een compliment voor het leiden van onze wijkgemeente in zo een lange periode zonder voorganger en herder.

Kerstspel KinderNevenDienst

Ook dit jaar hebben de kinderen en leiding van de KinderNevenDienst een prachtig Kerstspel laten zien in de gezinsdienst op de eerste Kerstdag. Aan de foto's, HIER te zien hebben zij er deze keer veel werk van gemaakt! Door op een foto te klikken kunt u deze vergroot bekijken.

Kerstwandeling op video

Op vrijdag 16 december 2016 werd er in het centrum van Krimpen aan den IJssel weer de jaarlijkse Kerstwandeling gehouden, een mooie voorbereiding op het komend Kerstfeest. Verschillende leden van de IJsseldijkkerk hebben aan deze wandeling op  verschillende manieren meegewerkt.  Dick de Klerk heeft er samen met Jeroen van Someren opnamen van gemaakt voor de Lokale Omroep Krimpen die u HIER kunt bekijken in bewegend beeld en geluid.(volumeknop open dus!)

Zo was de Ouderen-contactmiddag in de Rank

Het was op 15 september 2016 weer een gezellige ontmoeting in de Rank voor ouderen van IJsseldijkkerk en Rank, met deze keer als gastspreker ds. Jan Eerbeek uit Den Haag. Hij werkte als justitiepredikant in gevangenissen. Met bijzondere praktijkverhalen over zijn werk onder gedetineerden en ex-gedetineerden gaf hij een kijkje achter de muren van de gevangenis. Hij stond aan de wieg van de organisatie Exodus Nederland en schreef verschillende boeken, waaronder recent het boek "Gaan in het licht van de hoop". Zie ook zijn website De meditatie werd verzorgd door Willemieke Schippers, pastoraal medewerkster van de Rank.

Jeugdouderlingen vragen hulp bij activiteiten

Wij, Corina van Wijnen en Marja van Meijeren, zijn 2 jeugdouderlingen en we proberen veel leuke dingen voor de jongeren tussen de 12 en 16 jaar te organiseren. In samenwerking met de Rank, Ark en Wingerd gaat dat ook prima. Maar we kunnen wel wat hulp gebruiken. Wij hebben beide onze gezinnen en we hebben niet altijd de tijd om van alles te doen.

Afscheidsmiddag ds en mw. v.d. Hoeven

Op 10 okt. j.l. mochten wij met 60 senioren een bezoek brengen aan de kaasboerderij van Teus Hoogerwaard aan de Lageweg in Ouderkerk a.d. IJssel.
Deze middag was georganiseerd t.g.v het afscheid van onze dominee en zijn vrouw.
Hen werd een originele engelse High Tea aangeboden ( waar de senioren uiteraard ook van meegenoten) -  al met al een zeer geslaagde middag.

Afscheids gemeenteavond

De avond van 1 oktober is bestemd voor alle gemeenteleden van de IJsseldijkkerk, dus ook onze senioren zijn dan van harte welkom! We kijken terug op 10 jaar met onze ds. en zijn vrouw Hilly. Weemoedig dat wel, maar we gaan er een bruisende avond van maken, zodat zij met een mooie herinnering naar het Amersfoortse kunnen verhuizen.
Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. We rekenen op een grote opkomst! Welkom!

Doet u mee?

intro jaarmarktOp 9 september is onze Jaarmarkt en tegelijk ook Open Monumentendag. Dat gaat natuurlijk niet van zelf. Wilt u iets bakken dat we kunnen verkopen? Wilt  u meehelpen op de Jaarmarkt achter een kraam- bij de catering- loten verkopen- helpen bij opbouw en/of opruimen- bent u overal inzetbaar? Laat het weten aan Co Koorneef, tel:0180-521259; mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en bij Ciska de Ligt, tel: 0180-523948; 
mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gesprekskringen en Bijbelstudies 2017-2018

Bij de start van het winterseizoen op 10 september 2017 starten er ook weer veel  gesprekskringen, Bijbelstudies, thema/avonden en (kinder) activiteiten van de gezamenlijke kerken in Krimpen aan den IJssel.  Daarover leest u meer in een overzichtelijk boekje dat de Raad van Kerken hiervan heeft samengesteld.  Het boekje wordt rond de Startzondag uitgedeeld en is dan ook te vinden in het folder-rek. Omdat iedereen natuurlijk heel nieuwsgierig is naar het aanbod, lichten we al vast wat betreft onze IJsseldijkerkgemeente een tipje van de sluier op. Binnenkort  wordt de inhoud van het boekje van de Raad van Kerken ook weer gepubliceerd op onze website. Na vooraankondiging vindt U het zoals u van ons gewend bent in de bovenbalk als u klikt op ACTIVITEITEN

Voortgang pastorie 4

De werkzaamheden vorderen gestaag dankzij de vele vrijwilligers en extra inzet van v Wijnen. Komende week is de beurt aan de tegelzetter en gaat Kees Docters van Leeuwen parket leggen, waarna we nog een klein weekje hebben om de puntjes op de i te zetten. Dat alles onder de bezielende leiding van Theo. We liggen dus prima op schema. Praktisch alle verfwerk, behangwerk, schoonmaakwerk is de afgelopen week afgerond. Woninginrichter De Weerd heeft al een aantal kamers gestoffeerd. Het begint al een echt huis te worden.
Ook de afgelopen weken, ondanks de vakantieperiode, hebben we weer versteld gestaan hoeveel mensen, vaak heel veel uren/dagen geholpen hebben, geweldig! Het resultaat is naar onze mening ook fantastisch.Uiteindelijk konden we veel meer werkzaamheden uitvoeren dan eerst het plan was.
Alle medewerkers hartelijk dank voor de geweldige inzet tot nu toe, maar wees gerust, buiten moeten we ook nog even aan de slag....Foto's van de resultaten van de afgelopen weken zijn hieronder te zien.
De bouwcommissie.

Open Monumentendag

Op 9 september is de landelijke Open Monumentendag. Zoals u al jaren gewend bent is deze dag de IJsseldijkkerk een open huis. Jan van der Ent is deze dag aanwezig met de kerkelijke administratie. Hij kan al uw vragen beantwoorden over doop-, huwelijks- en belijdenisdata. Er is informatie en fotomateriaal over de kerk en als afsluiting van deze dag bespeelt Gerrit van der Werf om half 3 het prachtige orgel. U wordt hiervoor van harte uitgenodigd!

Bevestiging en intrede ds. C. Baggerman

Op  zondag 17 september 2017 is de bevestigingsdienst en intrede van ds.C.Baggerman. De dienst begint om 14.30 uur.
Ds. Ruben Schep uit Capelle aan den IJssel zal ds.C.Baggerman aan onze wijkgemeente verbinden.

Jaarmarkt 9 september 2017

Ook dit jaar wordt op dezelfde dag zowel Open Monumentendag als de Jaarmarkt georganiseerd. De markt begint om 10.00 uur en duurt tot ca. 15.00 uur. De kerkenraad heeft besloten dat de opbrengst van de markt voor 50% bestemd wordt voor het project Oeganda (zie hieronder) en 50% voor de kleuterschool in Roemenië. Op de markt zijn leuke spulletjes te koop. We zorgen ook voor de inwendige mens en u kunt bij het Rad van Avontuur leuke prijzen winnen. Het exacte programma wordt nog uitgewerkt. Wilt u spullen beschikbaar stellen dan kunt u deze inleveren op zaterdag 26 augustus en op zaterdag 2 september van 10.00 – 12.00 uur in de achterzaal van de kerk. Noteert u alvast deze data in uw agenda. Wilt u meehelpen op de markt? Geef dat dan door aan Ciska de Ligt, tel. 523948 of via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kerst-Doelenconcerten 2017

"Deo Cantemus" organiseert in 2017 voor het 50ste jaar een serie kerstconcerten in De Doelen te Rotterdam. Ter gelegenheid van dit jubileum willen we u uitnodigen om als "projectlid" met het Christelijk Gemengd Koor ‘ Deo Cantemus’ o.l.v. Hans van Blijderveen op deze kerstconcerten met ons mee te zingen.De concerten zijn op: zaterdag 16 december - 14.00 uur dinsdag 19 december - 20.00 uur woensdag 20 december - 20.00 uur zaterdag 23 december - 14.00 uurposter deo cantemus kerst

Voetbaltoernooi 2017

Het was weer een geslaagd voetbaltoernooi bij VV Spirit. Ondanks de aanhoudende miezer / regen was de sfeer ontspannen en sportief. Er werd stevig gevoetbald en uiteraard gewonnen en verloren. De winnaars van de 16+ categorie zijn de mannen van het team Bertus van de Gompol en de winnaars van de categorie onder de 16 jaar waren de jongens van het team Odion. Na de wedstrijden was er een heerlijke bbq. Kortom een geslaagde middag! VV Spirit, alle hulp op en rond het veld en in de bar en alle deelnemers: heel veel dank!! Klik hieronder voor een paar foto's:

Voortgang pastorie 3

Nadat we op zaterdag 17 juni werden opgeschrikt door het bericht dat er brand was in de pastorie is er veel gebeurd. Er is en wordt hard gewerkt om alles op tijd klaar te hebben. Via de beamer en de nieuwsbrief blijven we als gemeente goed op de hoogte van de vorderingen. Het werk vordert gestaag, maar we kunnen nog wel wat handjes gebruiken. Veel gemeenteleden gaan met vakantie dus .. hebt u/heb jij tijd, meldt u/meld je dan bij Theo de Jong of Henk Slappendel. Alvast dank! Hieronder de laatst gemaakte foto's:

De pastorie

De afgelopen week is er veel gebeurd in de pastorie. Er is overeenstemming bereikt met de brandverzekering. Gevolg is dat een aantal zaken zoals de badkamervloer, wanden in keuken, badkamer en een slaapkamer, grondiger worden aangepakt dan we van plan waren. Door vrijwilligers is er hard gewerkt om wanden plafonds en vloeren te slopen en op te ruimen. De aannemer heeft inmiddels weer een vloer en wand gemaakt zodat de installaties weer aangebracht kunnen worden. Komende week worden 2 kozijnen die door de brandweer doorgezaagd zijn om binnen te komen vervangen. De komende week gaat een gespecialiseerd bedrijf de rook en roetschade verwijderen. Daarna kan er begonnen worden met verf en behangwerk in de slaapkamers waar verder niets gebeurt. De deuren worden inmiddels buitenshuis geverfd. De bouwcommissie is bijzonder dankbaar voor de geweldige inzet van zoveel mensen en overtuigd dat alles netjes op tijd gereed gaat komen. We houden u op de hoogte.
De bouwcommissie

Voor foto's:

Eethuis/Follow me Next

Het seizoen zit er weer op. Waar blijft de tijd. We zijn dankbaar dat ook dit werk steeds weer doorgaat. Met een enthousiast team dat leiding geeft aan dit stukje kerkenwerk. Hartelijk dank daarvoor. We hopen dat op 11 september, allen uitgerust en vol goede moed, het nieuwe seizoen van start mag gaan.

Hoera Geslaagd!

Ook dit jaar zijn weer geslaagden, voor zover wij weten: Lotte van Buren, Chimène Zwetsloot, Julia van der Pot, Kim Scheer, Dianne de Groot, Amy Bredewout, Femke de Bruin, Sanne Geneugelijk en Ruben Goetstouwers van harte gefeliciteerd!!!

acf493e4871e2541d5e696ef060fad0d106019e5

In Memoriam

Op 7 juni 2017 is AD BURGER op de leeftijd van 66 jaar overleden. De zondag voor zijn overlijden vierde hij in het ziekenhuis zijn 66e verjaardag samen met kleinzoon Casper die ook op die dag jarig is. En toen mocht hij thuiskomen in het Vaderhuis met de vele ruimte, waar alle pijn van hem is afgenomen. Op 14 juni hebben we afscheid van hem genomen in een dienst in de IJsseldijkkerk die hijzelf betitelde als: ‘UITNODIGINGSDIENST’. In de dienst was de centrale tekst ‘Mijn genade is u genoeg, want de kracht openbaart zich eerst ten volle in zwakheid’. Een tekst uit de tweede brief van de apostel Paulus aan de gemeente van Korinthe. 

Jaarmarkt 2016

We kunnen terugzien op een prachtige jaarmarkt. Wat wil je ook met zulk prachtig weer. De dag kan dan gewoon niet mislukken. En als je dan aan het eind van de dag bedenkt dat we met elkaar op deze manier onze naasten in Roemenië kunnen helpen dan is dankbaarheid op zijn plaats. Dit kan alleen maar als heel veel handen meehelpen immers: vele handen maken licht werk. En dat hebben we deze weken weer ervaren. Heel veel dank allen die hun steentje hebben bijgedragen. Het was SUPER!!

Senioren in Vierhouten

Van 1 tot en 5 mei waren we met een groep senioren in hotel ‘t Vierhouterbosch in Vierhouten. Hoewel het weer ons een beetje in de steek liet (het was behalve op maandag, de reisdag, droog maar wel behoorlijk koud) hebben we daar weinig last van gehad. In het hotel was het heerlijk warm. We hebben een fijne week gehad en we zijn dankbaar dat alles goed is gegaan. De kamers waren prima en het eten was heerlijk.

In memoriam

Op 5 april 2017 is ANNIGJE STREEFKERK - SCHENK op de leeftijd van 85 jaar overleden. Annie werd geboren in Krimpen in een groot gezin. Na de lagere school ging ze naar de ULO maar al gauw moest ze thuis komen helpen. Toen ze bij van der Giessen de Noord werkte ontmoette ze Floor Streefkerk. Er was een klik met hem, ook omdat hij net als zij gereformeerd was. Gelukkig was er veel contact vanuit de gemeente en in onze gesprekken ook op de avondmaalszondag als ik aan huis avondmaal kwam vieren, waren intensief. Op de dag van haar sterven mocht ik haar nog opzoeken in het Havenziekenhuis.

Samen bidden

Goed nieuws! De gebedskring PKN Krimpen en de gebedskring van de IJsseldijk zijn samengevoegd. Het gebed is een geweldig geschenk dat God ons gegeven heeft en is niet begrensd door kerkmuren. We bidden daarom samen verder onder de naam gebedskring Krimpen. We bidden voor mensen, de kerk en de wereld. U bent van harte welkom om met ons mee te bidden. Ook als u maar eenmalig of onregelmatig in de gelegenheid bent om te komen, bent u welkom. Stuur gerust een email met gebedspunten of vragen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
We komen elke eerste en derde donderdag van de maand om 19.00u bij elkaar in de IJsseldijkkerk. De eerstvolgende keer is D.V. 15 juni. We bidden verder in het nieuwe seizoen op 7 september 2017. Contactpersoon is Annemieke Ringoir 0180-590019
Wat: Gebedskring Krimpen
Wie: voor iedereen
Waar: IJsseldijkkerk
Wanneer: elke eerste en derde donderdag van de maand om 19.00u

Kerkenpad 2017

intro kerkenpad2017Met een aantal ervaren vertellers waren we er op 10 mei om 8.45uur helemaal klaar voor om de leerlingen van drie verschillende scholen te ontvangen tijdens het Kerkenpad 2017. Er waren ook een paar belangstellende kerkenraadsleden en in de loop van de ochtend bovendien bezoek van leden van de Raad van Kerken, de organisatie die ook dit jaar weer het Kerkenpad mogelijk maakt. De leerlingen waren ook dit jaar weer best benieuwd wat er allemaal te horen en te zien is in en om ons mooie oude kerkgebouw. Hieronder een verslag en een link: HIER voor een beeldverslag

Verslag wijkgemeente samenkomst op 18-04-17

gemeenteraadpleging 1  18 4 17Verheugend veel leden van onze IJsseldijkkerk wijkgemeente waren gekomen op deze, zo kort van tevoren bekend gemaakte datum. De voorzitter van onze kerkenraad én voorzitter van de beroepingscommissie, Leo v.d. Schelling, opende de samenkomst met het lezen van Marcus 16, vers 9-14 en gebed. Daarna hoorden de meer dan 100 aanwezigen hoopvol nieuws over de contacten die zijn gelegd met een te beroepen dominee. De aanwezigen werd om een schriftelijke stemming gevraagd. Een tweede onderwerp van deze avond was de voortgang van het PKN-Krimpen beleidsplan: ‘Zicht op overmorgen’ waarover informatie werd gegeven. Voor wie op 18-04-17 niet aanwezig kon zijn kan hieronder een uitgebreid verslag lezen en/of de geluidsopname (aanklikken:uitzending 18 april 2017) die gemaakt is van deze samenkomst beluisteren.

WMIJ en DWR gezellig samen

Enkele weken geleden, op 2 maart 2017, hadden de Wijk Medewerkers IJsseldijkkerk een gezellige middag samen met de Diaconale Wijkmedewerkers Rank in de achterzalen van de IJsselijkkerk. Allemaal vrijwilligers dus die hetzelfde soort werk doen in de beide wijkgemeenten. Onder het genot van koffie/thee en wat lekkers erbij werd er heel wat afgepraat. De dames van de WMIJ hadden een spreekwoordenpuzzel uitgedeeld en er was een vloerrebus om op te lossen. Ook werd er een sketchje opgevoerd over een schortje, wat voor iedereen herkenbaar was. Dit alles werd afgesloten met een hapje en een drankje. We hebben op deze manier elkaar wat beter leren kennen. Het was heel gezellig. Bij LEES MEER kunt u dat aan de foto's wel zien.

Filmochtend en koffiedrinken....

Het was weer een geslaagde filmochtend! Met bijna 50 kinderen en assistenten hebben wij naar de avonturen van Chi Rho gekeken. We hebben naar het verhaal van de Barmhartige Samaritaan gekeken en het spannende verhaal over Daniel in de Leeuwenkuil. We hebben een hele gezellige tijd met elkaar gehad en twee bijzondere verhalen uit de Bijbel gehoord. Lucas 10:37 Toen zei Jezus: ‘Doe dan voortaan net zoals de Samaritaan’. (Bijbel in de gewone taal) Na de film hebben we onder het genot van koffie/thee en frisdrank de ouders kunnen laten zien wat wij allemaal doen bij de Kindernevendienst. We hebben een goede en gezellig tijd met elkaar gehad! Tot de volgende keer en bekijk de foto's hieronder! 

De KND spaart voor Mercy Ships

Jasper en Danielle Ringoir werken sinds kort voor Mercy Ships. Jasper zal vooral gaan werken met computers en helpen met computerproblemen en Daniëlle gaat als verpleegkundige aan het werk voor kinderen en volwassenen die aan boord komen. Wij willen als KinderNevenDienst geld inzamelen zodat Jasper en Danielle hun werk bij Mercy Ships goed kunnen uitvoeren. Elke zondag zal de Mercy Ships spaarboot in de hal staan waar wij het geld in gaan zamelen. U mag als volwassenen natuurlijk ook meehelpen!

Doel zendingsbussen 2017

intro leprazending
Dit jaar willen we de zendingsbussen bestemmen voor het mooie werk van de leprazending in India. Lepra maakt elk jaar meer dan 210.000 slachtoffers. Veel leprapatiënten raken blijvend gehandicapt omdat de ziekte pas laat wordt ontdekt. Dit is niet nodig! Met uw steun kunnen we handicaps bij leprapatiënten voorkomen. Lepra maakt elk jaar meer dan 210.000 slachtoffers. Veel leprapatiënten raken blijvend gehandicapt omdat de ziekte pas laat wordt ontdekt. Dit is niet nodig! Met uw steun kunnen we handicaps bij leprapatiënten voorkomen.

Kerstzangdienst voor senioren

Op woensdag 21 december werd er een Kerstzangdienst gehouden voor de senioren van de IJsseldijkkerk.Het was een mooie en gezellige middag met een goede opkomst. De zaal was goed gevuld met zo'n zeventig senioren. We begonnen met een gezellige ontmoeting in de achterzaal met koffie en wat lekkers. Rond drie uur gingen we naar de kerk voor de Kerstviering, waarin dhr. Wim van der Lee uit Ouderkerk de meditatie verzorgde. Muzikale medewerking werd verleend door het Vocaal Ensemble Onomatopee uit Krimpen o.l.v. Stephan B. Rothman. onomatopee
Ze zongen erg mooi kerstliederen voor én samen met ons. Het kerkorgel werd bespeeld door dhr. Jaap Bremmer. Na de dienst gingen we weer naar de achterzaal voor een gezellig samenzijn met een hapje en drankje. Rond half zes ging iedereen voldaan weer naar huis. Hier onder kunt u zien hoe er is genoten!

Verslag start jubileumjaar

Op maandag 31 oktober 2016 kwamen de wijkgemeenten van de 6 PKN kerken in Krimpen aan den IJssel bij elkaar in het eerste kerkgebouw van Krimpen aan den IJssel: de IJsseldijkkerk.Voor een belangstellend publiek begon een dienst waarin ds. Groenendijk in haar openingswoord ook meteen de nadruk legde op de wereldwijde viering van de 500e jubileumdag van de Reformatie, de dag dat wordt herdacht dat Luther in 95 stellingen zijn wens kenbaar maakte om de (RK)kerk weer terug te brengen tot de kern. Ds. Mensink las ons voor uit het eerste hoofdstuk van de Galatenbrief en maakte in zijn prediking het verband duidelijk tussen dit Bijbelgedeelte en de zienswijze van Luther. De gebeden werden met verschillende kerken samen geleid en er werden (uiteraard) liederen toegeschreven aan Luther gezongen.Direkt na afloop van de dienst klonken 2 trompetten die het verschijnen van Luther aankondigden.

Geslaagd PKN-Kamp

We kijken terug op een fantastisch kamp met jongeren uit de verschillende kerken. Hoewel de nachtjes kort waren en de dagen intensief hebben we allemaal genoten en kijken we nu al uit naar volgend jaar.
PKN-Kamp 2013
nogmaals willen we alle deelnemers bedanken voor hun enthousiasme, de leiding voor de voorbereidingen en de goede uitwerken en natuurlijk SKK voor hun ondersteuning tijdens dit weekend.

En hoe dachten de deelnemers over dit weekend?

Fiscus en kerk

Het College van Kerkrentmeesters  heeft op de gezamelijke site van  PKN Krimpen een artikel geplaatst over periodieke giften. Het lijkt moeilijker dan het is en als u zich er even in verdiept, kan dit bijdragen aan het financieel gezond maken van de PKN in Krimpen aan den IJssel. U leest er alles over door te klikken op deze link en als u hulp nodig heeft kunt u contact zoeken met J.C. ( Hans ) van Lieburg, penningmeester van het College van Kerkrentmeesters: telefoon: 0180517409; e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ds. Van der Hoeven met emeritaat

Het is nu echt zover. Onze dominee en zijn vrouw zijn met de honden en de kippen verhuisd naar Amersfoort. We hebben een aantal mooie ontmoetingen gehad. Het begon op 27 september met een prachtig concert door het Utrechts Kamerorkest Trajectum waarin ds. en mevr. van der Hoeven al jaren actief zijn. Solisten waren Elise Sluiman en Daniel van der Hoeven.

Twitter account

De IJsseldijkkerk heeft een twitter account. Op dit moment is deze te bereiken via www.twitter.com/ijsseldijkkerk

We zijn op dit moment bezig om alle berichten automatisch door te sturen naar dit twitter account.

Social Media