Taartjes actie

intro appeltaartVan 7 oktober t/m 9 december is er een taartjesactie waarvan de opbrengst is bestemd voor ons project in Glodeni, Roemenie. Er is keuze tussen Boterkoek €6.50; Appel(speculaas)taart, Worteldadeltaart of Notentaart €8.00. In overleg zijn er ook mogelijkheden voor "dieet taartjes"
Te bestellen bij Lisette Moerland Tel: 0180-516935 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Kerken Spreken van zondag 4 februari

ds. Baggerman 2

Zondag 4 februari was het radioteam van de IJsseldijkkerk weer aan de beurt om de radio-uitzending van 'De Kerken Spreken' via de Lokale Omroep Krimpen te verzorgen. Na het kinderhalfuurtje en de kerkdienst kon u luisteren naar een kennismakingsinterview met dominee Baggerman. Een openhartig gesprek over de jeugd van de dominee, het studeren en het werken in de verschillende kerken waar onze wijkpredikant dominee Baggerman tot nu toe betrokken was. En hoe ziet hij de toekomst van onze kerk? 
Beluister hier het volledige gesprek. 

 

Audio and voice recording >>

 De volgende uitzending van 'De Kerken Spreken' door het team van de IJsseldijkkerk is op zondag 25 maart.

PKN jeugdkamp 16+

Wil jij een geheel georganiseerd, leuk, gezellig, actief en ♡verwarmend weekend in Noord-Brabant meemaken? Ben jij 16 jaar of ouder? Geef je dan voor 5 oktober op om het PKN 16+ kamp 2018 mee te beleven! Zorg dat je vrij hebt van je werk / bijbaantje op 19 t/m 21 oktober. De kosten zijn € 35,00 per persoon. Zie de flyer voor verdere info en/of bel met John Maliepaard: 06-21714154!

PKN 16 kamp 1 klein

Jongerennevendienst

intro KJDWe zijn begonnen met een jongerennevendienst, voor de jongeren van de middelbare school, vanaf de brugklas. Eens in de maand gaan we (tegelijk met de kinderen van de kindernevendienst) uit de kerk naar de bovenzaal waar speciaal voor jullie aandacht is. We praten door over het bijbelverhaal, ook aan de hand van actuele vragen. Noteer alvast de volgende data: jongerennevendienst op 30 september, 28 oktober, 18 november en 16 december.

Uit de pastorie

intro ds.Baggerman LSeptember, het kerkelijk seizoen gaat weer volop van start. We ontdekten, bijna tot onze schrik, dat we nu al een jaar weer hier in Krimpen wonen. Wat gaat het snel, en wat is er al veel gebeurd. Tegelijk heb ik het gevoel dat ik ‘er nog maar net ben’. Veel mensen hebben we al ontmoet en leren kennen, tegelijk is er ook nog veel wat onbekend is. Laten we nog maar een extra jaar nemen om te ‘wennen’. Als u vragen hebt, of wilt dat ik eens langskom, laat het gerust weten. Met ‘een goed gesprek’, thema van de Protestantse Kerk in Nederland, komen we verder.
Hartelijke groet, en Gode bevolen, Ds. C. Baggerman

Vanuit de kerkenraad

intro kerkenraad kleurNaast het bespreken van diverse lopende zaken is tijdens de kerkenraadsvergadering van 26-09-18 het volgende besloten:
--Er komt een nieuwe gemeentegids met informatie over de kerkenraad, de indeling van de wijken per ouderling en wat er verder zoal gebeurt  in de gemeente. 
--Anita Lissenberg wordt afgevaardigde in het moderamen van de kerkenraad namens het consistorie.
--Paula van der Kleij gaat onze wijkgemeente vertegenwoordigen in de Raad van Kerken.
De wijkindeling van de ouderlingen  is als volgt:

Lees verder

BijbelDoeDagen 2018

Kom in de herfstvakantie naar de Bijbel Doe Dagen! Zondag 21 oktober startdienst in de Ark, aanvang 10:00 uur. Hier zijn ook je ouders, opa's, oma's en iedereen die je mee wilt nemen van harte welkom. Van maandag 22 oktober  tot en met woensdag 24 oktober zijn de activiteiten voor kinderen van de basisschool. De deuren gaan om 9:30 uur open, aanvang 10:00 uur. Om 12:15 uur kunnen de kinderen weer worden opgehaald. Op woensdagavond sluiten we af met het slotfeest om 18:45 uur, waarbij iedereen weer welkom is! Voor tieners vanaf de brugklas is er een speciaal programma op dinsdag 23 oktober. Aanvang 14:00 uur tot 21:30 uur. Voor de maaltijd wordt gezorgd!
Geef je kind op via deze link: BDD 2018, jezelf als medewerker: BDD 2018 medewerker en voor de tieners: aanmelden TBDD 2018!

BDD 2018 liggend A4 algemeen 1 kleinst

Noodhulp Sulawesi

intro noodhulp sulawesiDe aardbevingen en tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi heeft meer dan 1.400 mensen het leven gekost. Verwacht wordt dat het dodental de komende dagen snel zal stijgen. Lokale christelijke hulporganisaties zijn met de steun van Kerk in Actie bezig met het verlenen van de eerste noodhulp zoals water, voedsel en medicijnen. Op korte termijn is er verder behoefte aan tenten, dekens en medische hulp. Uw wijkdiaconie heeft besloten de inhoud van de Avondmaalsbekers op 14 oktober te bestemmen voor noodhulp. U kunt natuurlijk ook uw gift overmaken. 
Dit kan op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie, o.v.v. noodhulp Sulawesi. Uw gebed en financiële bijdrage zijn hard nodig! Dank u wel voor uw steun

Lees verder

Collecten in september

intro collecte diaconieDe diaconie heeft in july 2018 uw bijdrage gevraagd voor verschillende doelen. Graag wil zij met u delen wat het resultaat van deze collecten is geworden: op 2 september werd gecollecteerd voor het oude Noorden. U steunde de gemeenten in Rotterdam die het moeilijk hebben met het mooie bedrag van €413,-. Op 9 september was de opbrengst tijdens de Jeugddienst voor Stichting Livingstone Oeganda 5 115.20. Voor de bloemengroet waarmee we gemeenteleden blijk geven van ons medeleven gaf u €412.78. Op 23 september werd de collecte bestemd voor M.A.F., een organisatie die op afgelegen plaatsen in Afrika hulp en geloof brengt mem.b. v. vliegtuigen. U gaf voor dit doel € 255.91. Tenslotte op 30 september was de opbrengst van €296.95 bestemd voor organisatie De Herberg, waar mensen worden gesteund zodat zij weer op eigen kracht hun leven aan kunnen .

Collecte aankondiging

intro collecte diaconieOp zondag 21-10-18 vraagt de diaconie uw bijdrage voor Stille Hulp. Stille hulp is een belangrijk onderdeel van het werk van uw diaconie. Gemeenteleden die het financieel lastig hebben kunnen we met uw hulp helpen om het hoofd boven water te houden. Met deze vaak tijdelijke en incidentele hulp zien we als gemeente om naar elkaar.

TienerBijbelDoeDag 2018

Op dinsdag 23 oktober is weer een TienerBijbelDoeDag in de Ark. Het programma ziet er weer erg leuk en afwisselend uit, de start is om 14.00 uur en het stopt om 21.30 uur. Tussendoor wordt voor eten gezorgd. Geef je op via dezelink: aanmelden TBDD 2018!  Klik op  "Lees verder" om de flyer te bekijken.

TienerBijbelDoeDag 2017 a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder

Geloven is....

intro geloven isDe startzondag is achter de rug en alle activiteiten gaan weer beginnen. Zo hebben we van diverse kanten gehoord: “Wanneer komen wij weer bij elkaar? We missen het zo.” We willen jullie uitnodigen om de volgende data in je agenda te noteren: 3 okt.-24 okt.-7 nov.-12 dec.-9 jan.-6 febr.-6 mrt.-3 april.-24 april en 22 mei. deze datums zijn ook terug te vinden in de website-agenda. Voor mensen die deze kring (nog) niet kennen: kom gerust een keer kijken en meedoen op woensdagavond van 20.00-21:30uuur in de achterzaal van de IJsseldijkkerk. Voor meer informatie, neem contact op met Annemieke: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Lees verder

Oproep vanuit Tiendhove

intro tiendhoveVerpleeghuis Tiendhove doet  een oproep voor hulp in de weekenden in Tiendhove. Vindt u het fijn om iets voor een ander te betekenen? Mogen wij dan een beroep op u doen om ons in het weekend te komen helpen? Hoewel de verzorging in Tiendhove met aandacht en toewijding wordt gedaan, is de aanwezigheid van vrijwilligers nog steeds noodzakelijk om onze bewoners de persoonlijke aandacht te geven die kleur geeft aan het dagelijkse bestaan. 

Lees verder

Van de KinderNevenDienst

intro spaardoel KND 2018De KinderNevenDienst wil voor een nieuw doel gaan sparen: Sparen voor een goede maaltijd (Porridge project)
Een uur naar school lopen zonder iets te hebben gegeten, komt gelukkig in Nederland niet meer voor. Daarna met een lege maag een hele dag op school zitten, dat kunnen wij ons al helemaal niet voorstellen. Daarom willen wij met de kindernevendienst gaan sparen om de kinderen van de Adesso school in Oeganda een goede maaltijd te geven. Voor €2,- kan een kind een heel jaar lang elke dag een bord Porridge (pap van maïs- en sojameel) kan eten tussen de middag. Sparen jullie allemaal weer mee?
“Dank U wel dank U wel, voor het eten op mijn bord Wilt U zorgen, Nu en morgen, Dat ik daardoor groter word”.
Namens het kindernevendienst team, Danielle

Lees verder

Het oefenlied

intro zingen in de kerkIn overleg met Jaap den Besten, de organist die altijd het rooster maakte van het oefenlied, is afgesproken om te stoppen met het oefenlied. Het nieuwe Liedboek is nu vijf jaar oud, en we hebben vast nog niet alles gezongen, maar we zijn toch een heel eind gekomen. Veel mooie nieuwe liederen hebben we door de jaren heen leren kennen, en die zullen we ook zeker blijven zingen. Goede en gezegende diensten gewenst!
Ds. C. Baggerman

Gesprekskringen en Bijbelkringen 2018-2019

rvk kleinDe Raad van Kerken in Krimpen aan den IJssel heeft ook voor dit seizoen weer een boekje samengesteld met daarin het aanbod aan Gesprekskringen en Bijbelstudies voor het komende seizoen.  Ook dit seizoen worden we weer verwend met heel veel  mogelijkheden om te werken aan geestelijke groei; om elkaar te steunen en gesteund te worden in het geloof.  In de vorm van een debat of een gesprekskring, door het samen kijken en bespreken van een film,  door het samen luisteren naar muziek en de achtergronden ervan te leren kennen, door een boekbespreking , meditatie of door poëzie.  Zo veel dat het fijn is dat het allemaal in een boekje bij elkaar staat. Fijn om in huis te hebben! Of om het even op de website na te slaan. Door het klikken op deze LINK komt het boekje te voorschijn.  Het is het hele seizoen makkelijk terug te vinden onder de knop GEMEENTE  in de bovenbalk van de pagina en dan te kijken bij SAMENWERKINGSVERBANDEN.

Belijdenis catechisatie start op 1 oktober

intro belijdenis catecheseSommige mensen hebben er al vaak over gedacht, maar het kwam er nooit van. Voor anderen is het iets waar ze misschien nog nooit aan gedacht hebben. Maar nu komt het toch op je pad: je wilt meer van het geloof leren, er met anderen over praten, je dankbaarheid tonen, verantwoordelijkheid nemen, gewoon bezig zijn met de dingen van God. En misschien wel belijdenis doen. In de IJsseldijkkerk doen we dat door, een seizoen lang, van eind september tot Pasen, in een groep met elkaar allerlei zaken van het geloof te bespreken. Wie is God, hoe weet je dat Hij er is, hoe moet je de bijbel lezen, hoe zit een kerkdienst in elkaar enz.? Alle vragen zijn mogelijk, het gaat erom dat je leert je eigen mening te vormen. Wie belijdeniscatechisatie gaat volgen is niet verplicht om belijdenis te doen, maar we zijn er wel serieus mee bezig. Tegelijk is er ook een laagdrempelige, open sfeer. Meer info? Neem contact op met ds. Baggerman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0180-761661, Facebook Kees Baggerman, of vraag het eens na bij iemand die vorig jaar belijdenis heeft gedaan! O ja, hiervoor ben je nooit te oud en zelden te jong! Startavond maandag1 oktober, 20.00 uur in de consistoriekamer van de kerk!

Doopdienst

intro doopvontAlvast aangekondigd: de eerstvolgende doopdienst staat gepland op zondag 18 november. Ouders die hun kind willen laten dopen, worden verzocht zo spoedig mogelijk contact op te nemen met ds. Baggerman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Poëzie-kring

intro poeziekringDe poëzie-kring komt ongeveer eens in de twee maanden bij elkaar onder leiding van ds. Baggerman om aan de hand van een bepaald onderwerp of een bepaalde dichter enkele gedichten te lezen en te bespreken. Dit zijn niet per se ‘christelijke gedichten’, maar wel gedichten die aan thema’s rond geloof, bijbel en zingeving raken. Er is aandacht voor “klassieke”, literaire dichters als Ida Gerhardt, Martinus Nijhof, Guillaume van de Graft, Gerrit Achterberg maar ook de oudere én de modernere poëzie wordt niet geschuwd. Het hoeft niet altijd te rijmen… Voorkennis is niet vereist, wel inlevingsvermogen en belangstelling voor literatuur.
Inleider: ds. C. Baggerman, tel. 0180-761661, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., graag opgave bij hem.
Datum, plaats, tijd: in overleg

De seniorenmiddag van 13-09-18

Gouden Koets introOp deze eerste bijeenkomst na de start van het winterwerk 2018 verzorgde ds. C. Baggerman de meditatie over 'de troonrede van Salomo' bij de inwijding van de tempel in Jeruzalem. Eigenlijk is het een troonbede, een dankgebed voor Gods trouw én een gebed om bescherming voor Zijn volk Israël. Als gastspreker voor vanmiddag was dhr. F.M. van de Akker uit Vlaardingen uitgenodigd voor een lezing over Prinsjesdag. Maar helaas kon hij niet komen vanwege gezondheidsproblemen. We hebben toen samen liederen op verzoek gezongen o.l.v. organist dhr. Jaap Bremmer. En na een tweede kopje koffie gingen we een uurtje eerder naar huis. Het was een gezellige middag met goede contacten en gesprekken. Bij LEES VERDER  enkele sfeerfoto's.

Lees verder

Van de KinderNevenDienst

intro start KND 2018De KinderNevenDienst kijkt terug op een heel geslaagde startzondag! Er was heel veel voor de kinderen te beleven. Wat een ervaring om eens op een echt drumstel te spelen of proefjes te doen zonder te weten wat er gaat gebeuren. Mozaïeken met ontelbaar veel mooi steentjes of cup cakes versieren zonder te snoepen (wat natuurlijk niet is gelukt). Een hoeveelheid aan leuke activiteiten. En wat hebben wij allemaal genoten. De cup cakes zijn ondertussen allemaal opgegeten, de proefjes thuis uitgeprobeerd, de mozaïek kunstwerken staan op het mooiste plekje in huis en de workshop trommelen zullen we nooit meer vergeten door jullie mooie optreden in de kerk. Als afsluiting hebben we genoten van de pannenkoeken en broodjes knakworst en het overheerlijke ijs. Een prachtige start voor een nieuw KinderNevenDienst- jaar. Natuurlijk zijn jullie zondag allemaal weer van harte welkom! O ja: bij LEES VERDER staan een paar foto's van hoe het was.
Team Kindernevendienst

Lees verder

Bijbelkring Elia start 18-09-18

1 Kon 17 Elia en de raven gevelsteen kleinDe Bijbelkring gaat weer van start op dinsdagavond 18 september, om 20.00 uur: Elia – een profetenleven. Dit jaar over de profeet Elia. Wie was hij? Was hij een rechtschapen vroom verdediger van het ware geloof of een fanatieke scherpslijper? Een ‘mensenmens’ die het goede deed, die het leven aan het kind van een arme weduwe teruggaf (1 Koningen 17) of een godsdienstwaanzinnige massamoordenaar (1Koningen 18)?

Lees verder

Foto´s startweekend 2018

intro startweekend 2018We kijken terug op een startweekend in heel betrokken en ontspannen sfeer.  Er zijn ook foto´s gemaakt  om er nog van na te genieten en er iets van te laten zien voor iedereen die er niet bij kon zijn. 


Door op de LINK te klikken verschijnen de foto´s, die u nog kunt vergroten door er op te klikken.
Foto´s van de JAARMARKT met een mooie opbrengst voor het goede doel
Foto´s van de BBQ en Escape-room voor de tieners
Foto’s van de KinderNevenDienst  op de Startzondag
Foto’s van EEN GOED GESPREK , het landelijk thema voor de startzondag van 2018
Foto’s van de BRUNCH , waar het goede gesprek zich nog lang voortzette.

Van start in seizoen 2018-2019

intro open bijbelWat mogen we verwachten in het nieuwe seizoen 2018-2019? Gaan de bestaande kringen verder? Komt er misschien iets nieuws? In ieder geval worden het vast weer fijne samenkomsten waar je geloof kan groeien, waar je blij van wordt en misschien wel nieuwe inzichten krijgt in de woorden uit het Oude Boek. Op dit moment is er al het één en ander bedacht en wordt er nog druk gepland wanneer dat allemaal in de agenda past. Een tipje van de sluier kunnen we vast al oplichten, en er komt nog veel meer: we houden u op de hoogte!

Lees verder

Bijbel Doe Dagen 2018: WAUW!

bdd kleinDe voorbereidingen voor de Bijbel Doe Dagen 2018 zijn al weer in volle gang. Om er ook dit jaar weer een groot feest van te maken hebben we veel medewerkers nodig. Wil jij ons daarbij helpen en weet je van aanpakken? Schrijf je dan in als medewerker!
Datum: zaterdag 20 oktober t/m woensdag 24 oktober 2018
Locatie: De Ark, Burgemeester Aalberslaan 41, Krimpen aan den IJssel
Tijd: zaterdag vanaf 14:00 uur, maandag t/m woensdag van 08:30u tot 12:30u
Het thema van dit jaar is ‘WAUW!’. We staan dit jaar stil bij de verwondering over God, Zijn Schepping, over jezelf en de ander. Met jou als medewerker gaan we er voor alle bezoekers een onvergetelijke week van maken! Daarnaast is er ook dit jaar weer veel muziek en gaan de kinderen zelf ook aan de slag met allerlei creatieve activiteiten en uitdagende workshops.
Aanmelden: 

Lees verder

Bijbeluur start 12-09-18

intro open bijbelVoor wie liever niet op de avond naar de bijbelkring gaat, of voor wie gewoon liever op de ochtend komt, of voor wie allebei wil, is er eens in de twee weken op woensdagochtend het bijbeluur, een groep die bij elkaar komt van 10.00 – 11.00 uur in de IJsseldijkkerk om met elkaar de bijbel te lezen en erover te praten, dit onder leiding van ds. Baggerman. Vorig jaar hebben we het verhaal van Abraham gelezen, uit Genesis, en daar gaan we in het najaar weer mee verder. Onderwerp van 12-09-18 is:Genesis 19:30-38 Lot en zijn dochters. De eerstvolgende ochtenden zijn: 10-10-18; 31-10-18; 14-11-18; 05-12-18; 09-01-19. Alle datums, voor zo ver bekend kunt u vinden in de agenda van onze website: www.ijsseldijkkerk.nl 
Van harte welkom, ook om eens vrijblijvend een keer te komen kijken! U hoeft niets voor te bereiden, er is koffie, en deelname is gratis. 
U kunt zich aanmelden bij ds. Baggerman, 0180-761661; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Filmpje Oeganda project 2018

intro kerkenvooroegandaDe Fam. Loef gaf op zondag 2 september 2018 een presentatie van hun verblijf in Oeganda. Voor iedereen die er niet bij aanwezig kon zijn of voor wie het gewoon nog eens wil zien: het filmpje staat bij  LEES VERDER. N.B. niet vergeten het geluid aan te zetten.

Lees verder

PKN Jongerenkamp vol!

Tafels van Hoop: wordt vervolgd?

intro tafels van hoopAfgelopen zaterdag, 25 augustus 2018, hebben gemeenteleden uit de Rehobothkerk, Sionskerk, IJsseldijkkerk, de Wingerd, de Ark en de Rank met elkaar gegeten. Oorspronkelijk was er een picknick gepland bij de surfplas, maar de stevige regenbuien hebben ons naar de Kaasboerderij van de familie Hoogerwaard gebracht. Voor de gezelligheid maakte dat niet uit. Het was leuk en bijzonder om elkaar te ontmoeten. Nu de afzonderlijke PKN kerken in Krimpen meer gaan samenwerken is het goed om elkaar ook te leren kennen. Iedereen had iets gemaakt of gekocht,  wat een gevarieerde maaltijd opleverde die ook precies op ging. 

Lees verder

In Memoriam

Op 1 februari 2018 is Jannie Nieuwschepen – de Munnik overleden. Op 7 februari hebben we afscheid van haar genomen in een dienst in de IJsseldijkkerk. We volgden in grote lijnen de liturgie die ze zelf voor het afscheid van haar Ton opstelde. Centraal mochten we de liefde van Christus stellen, zoals we die aflezen uit 1 Johannes 4: 7-12. Daarna hebben we haar begraven op Waalhoven bij haar man. Moge de Here God  allen die om haar treuren troosten en de kracht geven om verder te gaan. Ds. W.P. van der Hoeven

In Memoriam

Op 19 januari 2018 overleed Willem Cornelis van Holst op de leeftijd van 84 jaar.  We lazen in de uitvaartdienst in de kerk uit Psalm 23 en Psalm 139: woorden van geloof en vertrouwen: De Heer is mijn Herder, mij ontbreekt niets. Wim van Holst was tevreden met wat hij had en wij mogen dankbaar zijn voor het vele goede dat wij van hem hebben ontvangen. We wensen mevrouw Van Holst, de familie en vrienden veel sterkte en Gods zegen toe in dit grote gemis. Ds. C. Baggerman

In Memoriam

Op 18 januari is overleden ons oudste gemeentelid, Johanna Brandwijk – van Duijvendijk op de hoge leeftijd van 99 jaar. We lazen in de uitvaartdienst uit Psalm 23, woorden die zij zelf gekozen heeft: ‘Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad, want Gij zijt bij mij, uw stok en uw staf, die vertroosten mij.’ Onze weg gaat niet altijd over rozen, het gaat niet allemaal vanzelf. Maar hoe het ook gaat, we mogen weten dat God met ons mee gaat, dat zijn liefde ons omringt. We zongen een lievelingslied van haar: Veilig in Jezus’ armen. We mogen dankbaar zijn voor al het goede dat wij in haar lange leven hebben ontvangen en vertrouwen op Jezus die onze Goede Herder wil zijn. We wensen de familie en bekenden veel sterkte en troost toe.Ds. C. Baggerman

Het bezorgen van de bloemen uit de kerk

intro bloembezorgingIedere week wordt het boeket van de kerk door een vrijwilliger weggebracht. Op dit moment is er behoefte aan aanvulling van de pool bezorgers. Je bent ongeveer 1 x per 8 weken aan de beurt. Aanmelden kan bij Aaf van Lieburg (tel. 517409).

PKN Jongerenkamp 2018

Binnenkort is het weer zover. Het PKN-jongerenkamp staat weer voor de deur. Van vrijdagavond 19 tot en met zondagmiddag 21 oktober. Zit jij in groep 8 of ben je niet ouder dan 16 jaar? Geef je dan op voor het PKN-jongerenkamp. Met dit jaar als locatie: België!  
Activiteiten: Dropping, kampvuur, en leuke activiteiten in het bos als bv een bootcamp.
Heb je zin in drie leuke dagen met veel activiteiten. Meld je dan snel aan en geef het ook door aan je vrienden en vriendinnen. Samen kunnen we er een super weekend van maken.
De kosten voor het kampweekend bedragen  €30,00 per deelnemer. Voor ieder volgende deelnemer uit één gezin zijn de kosten € 25,00.
Ouders let op! We gaan naar het buitenland dus legitimatie (id-kaart) is VERPLICHT. Zonder kan uw zoon/dochter helaas niet mee.
Aanmelden kan hier voor het jongerenkamp: Aanmeldformulier PKN-jongerenkamp 2018 
Heb daarnaast nog vragen of opmerkingen, vraag het je jeugdouderling of stuur een e-mail naar:
Jongerenkamp groep 8 t/m 16 jaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gebedskring Krimpen, gewijzigde tijden!

intro GebedskringKrimpenDe interkerkelijke gebedskring Krimpen komt  samen in de consistorie van de IJsseldijkkerk op iedere eerste en derde donderdag van de maand.  Anders dan andere jaren zal dit de eerste donderdag om 19:00 uur zijn en de derde donderdag om 20:00 uur! Hiermee geven we ouders van jongere kinderen de gelegenheid ook aanwezig te kunnen zijn op een tijd die het beste bij hen past. De bijeenkomsten en tijden vindt u ook in de agenda van www.ijsseldijkkerk.nl .

Alpha 2019

intro alpha cursusKent u mensen die niet naar de kerk gaan, maar wel geïnteresseerd zijn in het Christelijk geloof of meer willen weten over de zin van het leven?  Geef aan hen dan de volgende informatie door.  Vanaf maandag 14 januari 2019 start vanaf 18:30 uur tot ca. 21:30 uur in de Rank weer de nieuwe Alpha! 11 avonden (1e is een introductieavond) en een hele zaterdag wordt u door het Alpha team begeleid. We beginnen gezamenlijk met het eten, vervolgens krijgt u een korte inleiding over het onderwerp en gaan daarna in groepjes uiteen om over het onderwerp door te praten. 
Het is gratis en leuk!  Info en aanmelden:
Edwin Herwijnen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
of  06-33148802

Reis van je leven

intro kerkenvooroegandaDe mensen die een reis hebben ondernomen naar Oeganda zijn weer terug in Krimpen (en omstreken?) Hun laatste blog is zo'n mooie samenvatting geworden dat we dit graag aan iedereen willen laten lezen:

De reis van je leven.
Daar begon het avontuur een aantal jaren geleden mee. Geïnspireerd door een rondreis door Tanzania en Rwanda werd het initiatief genomen een werkvakantie te organiseren voor jongeren. Nog om het even naar welk land maar wel met de doelstelling iets voor een ander te doen die dit hard nodig heeft en een onvergetelijke levenservaring op te doen. De levenservaring zou moeten zijn: wat kan je betekenen voor een ander en ervaar hoe onvoorstelbaar goed wij het hebben in Nederland.

Lees verder

Wij gedenken

Na een periode van afnemende gezondheid is overleden op 28 juni 2018 overleden Maria Dirkje Evertse – de Munnik. De laatste jaren woonde zij in De Burcht in Rotterdam. Daar is ze in alle rust en vrede overleden. In de rouwdienst in de kerk lazen we uit Psalm 27, over het geloof, het vertrouwen, de volharding: Wacht op de Heer, wees sterk. We wensen de rouwdragende familie en vrienden veel sterkte toe en Gods nabijheid in alles.
Ds. C. Baggerman

Wij gedenken

Op 25 juni 2018 overleed voor ons toch nog onverwacht Jannie de Ruiter-Rink. Ze betrokken bij de Zonnebloem, de wijkmedewerkers van de IJsseldijkkerk, het kerkkoor. Ze vond kracht en troost in de liefde van het gezin, de vrienden om haar heen en ook in de woorden van de bijbel: ‘Mijn genade is u genoeg’. Gods liefde, zijn genade, onverdiende goedheid zijn ruim voldoende voor ons. Meer dan genoeg! Die troost en die vrede wensen we allen die haar lief waren toe.
C. Baggerman

16+ kamp 2018

De leiding heeft weer een super gaaf programma bedacht voor het 16+ kamp van dit jaar. Om dit te kunnen regelen hebben we jouw aanmelding nodig vóór 15 juni a.s.!! Dit om genoeg tijd en personen te hebben èn zeker te weten wat we het niet voor niets regelen. Dus kom uit je stoel: geef je op, spoor ook je vrienden en vriendinnen aan en bezorg jezelf en elkaar een onvergetelijk weekend! Voor informatie kun je bellen met John Maliepaard: 06-217141545, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en zie ook de flyer: 

Lees verder

Ontmoetingsmiddag en -avonden in april 2018

intro verslag ontmoetingsavondenWe hebben 4 ontmoetingsmiddag-avonden gehad waar ongeveer 150 gemeenteleden aanwezig waren. Na 3 jaar vacant te zijn geweest zijn we dankbaar dat we het dit keer met onze eigen wijkpredikant ds. Baggerman konden houden. Het thema voor deze ontmoetingen was Normen en Waarden. 

Lees verder

Overdracht scribaat

Met ingang van 1 juli zit mijn taak erop en wordt het scribaat overgenomen door Annemieke Ringoir. Met plezier heb ik de afgelopen 12,5 jaar de functie van scriba vervuld. Ik wens Annemieke succes met de werkzaamheden en dank u voor uw vertrouwen in de voorbije periode. Hartelijke groet,
Ciska de Ligt
Even voorstellen:
Voorstellen is niet het juiste woord, want bij heel veel mensen ben ik wel bekend. Wat wel nieuw is, is mijn taak als scriba. Per 1 juli ga ik mijn best doen Ciska op te volgen en haar werk van scriba over te nemen. Hoewel het ambt van ouderling mij niet helemaal vreemd is, is dit wel een heel andere tak van sport, waarin ik nog heel veel zal moeten leren en ervaren. Annemieke is niet Ciska, en zo zullen er op termijn misschien ook dingen anders gaan dan hoe we het al jaren gewend zijn. Misschien gaan er in het begin ook dingen niet helemaal goed of niet op de juiste tijd. Dat proberen we uiteraard te voorkomen, maar alles is nieuw, en er moet aan veel dingen gedacht worden. Daarom, ik ga mijn best doen, en met uw hulp gaat het vast lukken.
Annemieke Ringoir

Werkvakantie naar Oeganda

intro kerkenvooroegandaZestien mensen uit de de diverse PKN kerken in Krimpen gaan deze zomer een reis naar Oeganda maken. Binnenkort is deze website beschikbaar, zodat u hen nu en ook tijdens de reis kunt volgen. Nog daar aan voorafgaand is er een laatste actie langs de vijf deelnemende kerken. Informatieve fietstocht over onze reis naar Oeganda Datum: 10-juni-2018 Tijden: Tussen 12.00 – 15.00. Starttijd is tussen 12.00 – 13.00 . Deelnemende kerken: Alle kerken van leden van deze groep (IJsseldijk kerk, de Rank, de Ark, de Wingerd, Ontmoetingskerk in Krimpen a/d Lek) U kunt zelf bepalen bij welke kerk uw begint. Op bovenstaande website leest u er meer over.

Wij gedenken

Op 22 mei overleed ons oudste gemeentelid, Adriana de Boom – van Krimpen op de hoge leeftijd van 98 jaar. Een lang leven, waarin ze niet alleen haar klein- en achterkleinkinderen bij zich had, maar zelfs ook een achter-achterkleinzoon, de vijfde generatie dus! Bij de  uitvaartdienst in de Olm lazen we  de gelijkenis van het verloren schaap. De goede herder gaat op zoek naar iedereen, zo zoekt ook Jezus ons allen en Hij doet dat uit liefde. We mogen, bij al het verdriet, ook dankbaar zijn dat mevrouw De Boom nu de rust heeft gevonden en we wensen het gezin veel sterkte toe  en Gods zegen in alles.

Lees verder

De zendingsbus

intro collectedoel 2018Het is u misschien al opgevallen: het logo van "Adopt a Granny" op de zendingsbussen. Als diaconie ondersteunen we bij nood dichtbij en ver weg. Hierbij proberen we een goede mix te maken tussen verschillende doelgroepen. De komende periode willen we vanuit de opbrengst van de zendingsbussen 2 "Granny's" (= opa / oma)  financieel adopteren.

Lees verder

Samen in de Ark

intro beroepingscommissieOp 24 februari jl. heeft de werkgroep Samen in De Ark haar advies aangeboden. U treft dat advies door hier te klikken. Op 13 maart jl. heeft de Algemene Kerkenraad besloten akkoord te gaan met de inhoud van dat advies. In het AK-besluit staat o.a. op welke wijze de actiepunten uit het advies worden ingevuld. U treft het AK-besluit door hier te klikken.Het advies van de werkgroep is om tijd te nemen voor een tussenstap: het overleg -onder leiding van een onafhankelijk voorzitter- tussen een vertegenwoordiging van de Rank-gemeente en van de Ark-gemeente over de inrichting van het gemeenschappelijke ‘confessionele profiel’ in het Arkgebouw. Parallel aan dit overleg wordt ook de Wingerd-gemeente uitgenodigd om een voorstel te ontwikkelen voor het ‘open profiel’. Voor het overleg tussen Rank-gemeente en Ark-gemeente is ds. H.J.J. Radstake, predikant te Schiebroek en oud-voorzitter van de classis Rotterdam, beschikbaar om als gespreksleider op te treden. De betreffende kerkenraden gaan de eigen wijkgemeente informeren.

Met vriendelijke groet, Ton Versteeg scriba Algemene Kerkenraad

Wandelplezier 24-05-18

intro rhoonDonderdag 24 mei 2018. Het leek aardig weer te worden, met aan het eind van de dag kans op onweer. Vol goede moed en zin gingen we met 8 mensen op stap. Deze keer liepen we een route door de Rhoonse Grienden. Zodra we de metro uitkwamen vielen de eerste spetters. Dat was niet beloofd! Maar wat nu valt, valt later niet. Eerst maakten we een klein uitstapje om het kasteel, om vervolgens richting de Grienden te gaan.

Lees verder

Seniorenreis 2018 was zó!

intro seniorenreisDe seniorenreis 2018 voerde ons dit jaar naar Luyksgestel van 7 – 11 mei. Met zon en prima vooruitzichten vertrokken we maandag 7 mei met 42 personen richting Noord-Brabant. Helaas moesten 3 reisgenoten zich in verband met ziekte afmelden. De stemming zat er goed in en na een voorspoedige reis arriveerden we bij hotel De Postelhoef in Luyksgestel. Bij aankomst in het hotel stond de lunch voor ons klaar en ’s middags konden we op ons gemak de koffer uitpakken en de omgeving verkennen. Er was een aantal fietsen beschikbaar en daar werd gretig gebruik van gemaakt en om van de zon te genieten waren er diverse terrassen verspreid in de tuin. Na een heerlijk diner en de koffie werd een welkomstfilm getoond met wetenswaardigheden van het hotel en de omgeving.
intro seniorenreis 2018

Lees verder

Zo was Kerkenpad 2018

intro kerkenpad 2018We treffen het al jaren met het weer en ook deze keer was het heerlijk! Fijn voor onze gasten, fijn voor het bekijken van de buitenkant van ons mooie kerkgebouw. Jammer genoeg moest één school afzeggen, maar de gasten die we kregen van het Kompas hebben het naar hun zin gehad. Er waren dan ook uitstekende vertellers met Cindy Slappendel in de achterzalen, ds. Baggerman in de kerkzaal en Han Karels voor de buitenkant van onze kerk en pastorie. De schoolkinderen waren enthousiast en we kijken met elkaar terug op een feestelijke ochtend! Hierna vindt u daar een foto impressie van. 

Lees verder

Opbrengst postzegels en ansichtkaarten zending in 2017

intro postzegelIn 2017 werd landelijk een totaalopbrengst bereikt van ongeveer € 31.533,-.  Zoals u ziet leveren de kaarten en postzegels een geweldig bedrag voor de zending op, blijf dus vooral de kaarten en zegels inleveren in de daarvoor bestemde bussen van de Ark, Rank, Wingerd en IJsseldijkkerk. Kerkinactie en de GZB zijn de vrijwilligers, die het veldwerk verrichten voor de postzegel- en kaarteninzameling, dan ook zeer erkentelijk voor hun werk en hier in Krimpen danken zij met name dhr. De Ruijter voor zijn inzet.

Lees verder

Contactmiddag

intro huwelijk roosDonderdagmiddag 12 april kwamen veel senioren naar de Rank voor de eerste contactmiddag van 2018, georganiseerd door de wijkmedewerkers van Rank en IJsseldijkkerk. Ds. Van der Giessen hield een meditatie over "het huwelijk in de hemel". Op aarde elkaar eeuwig trouw beloven klopt niet, aldus ds. Van der Giessen. Beter is: elkaar trouw beloven tot de dood scheiding brengt. In de hemel zijn er namelijk geen huwelijken meer. Dit onderwerp paste goed bij het thema van de gastspreker van deze middag, de heer Jan Wiersma uit Steenwijk (bij Staphorst). Hij gaf een enthousiaste en leerzame presentatie aan de hand van beamerbeelden over "Huwelijken door de tijden heen". 

Lees verder

Terugblik Paastijd 2018

intro terugblik pasen 2018We kijken terug op mooie en feestelijke diensten rond Pasen. Eerst de Palmzondag, waarin vijf gemeenteleden belijdenis deden. Voor ieder van ons was dat een bemoediging. Denkt u / denk jij er ook over om belijdenis te gaan doen, of wil je er meer over weten, neem contact op met ds. Baggerman!

Lees verder

Vijf keer: JA!

Op zondag 25 maart 2018 klonk vijf keer het woord JA van de jonge mensen die op deze Palmzondag openbare belijdenis deden van hun geloof. Daarmee werden ook zij volwaardig lid van de algemene christelijke kerk en van de IJsseldijk wijkgemeente in het bijzonder. Na afloop van de feestelijke dienst wilden heel veel mensen daarom graag Anne en Gerard de Bruin, Coreline Geneugelijk, Gert de Jong en Gerjo Verhagen feliciteren en in hun vreugde delen.

Lees verder

De wijkgemeenteavond van 21-11-2017

De achterzaal was te klein voor alle belangstellenden die waren gekomen om op informele manier wat uitgebreider kennis te maken met ds. C. Baggerman en zijn vrouw Eline. Door de al van tevoren geanimeerde gesprekken bij een kopje koffie of thee duurde het wel tot 20.15uur voor iedereen een plaatsje had gezocht in de kerkzaal. Daar opende Co Koorneef de avond met gebed en een door Corrie ten Boom opgetekend verhaal over de oneindige liefde van God. Na aansluitend nog het toepasselijke Efeziërs 3 vers 14-19 gelezen te hebben was het woord voor ds. Baggerman en mevr. Baggerman.

Lees verder

De lunchbijeenkomsten van het Inloophuis Crimpen-Inn

intro inloophuis Crimpen inn NHet diaconale-missionaire en interkerkelijke Inloophuis Crimpen-Inn verzorgt al jaren elke zondagmiddag een lunchbijeenkomst met een bijbelvertelling. Dit gebeurt door vrijwilligers. Er gaan mensen weg en ze zoeken nieuwe voorgangers/bijbelvertellers en gastvrouwen/heren. Denkt u dat is wel wat voor mij maar wilt u meer informatie bel dan met Henk Portier, tel. 0655713632 of met Henk van der Sijden 0622756810

Kerstvieringen

intro kerstWe mogen terugkijken op veel en vooral ook mooie kerstvieringen en bijeenkomsten: van zingen in Crimpenersteijn tot eethuiscatechese-kerstdiner, kerstmarkt en kerstwandeling, seniorenkerstfeest en de verschillende kerkdiensten: overal klonk het lied van de nieuwgeboren Heer! Hartelijk dank aan iedereen die al deze diensten en de verschillende activiteiten heeft mogelijk gemaakt!

Oud papierinzameling stopgezet

oud papier webJarenlang stond elke laatste vrijdag van de maand een grote papiercontainer geparkeerd bij de IJsseldijkkerk. Helaas zal dat op vrijdag 23 en zaterdag 24  februari 2018 voor het laatst zijn. Jarenlang reden gemeenteleden af en aan om hun ijverig verzamelde papiervoorraad af te leveren. Vrijwilligers zorgden ervoor dat het papier zorgvuldig in de container werd opgestapeld. Het was een stuk onopvallend kerkenwerk dat jarenlang een mooie bijdrage heeft geleverd aan de financiële situatie van de protestantse gemeente Krimpen aan den IJssel. Voor de mensen die bij de gemeente indertijd geen papiercontainer hebben afgenomen, is er nu wel een gratis beschikbaar. Aanvragen kunnen worden gedaan bij NV MAK (0180-530730).

Lees verder

Vacatures kerkenraad

In de dienst van 21 januari nemen we afscheid van twee kerkenraadsleden: ouderling Han Karels en diaken Josien Loef. Ook van deze plaats danken we jullie voor jullie trouw en inzet voor de gemeente. Een achttal kerkenraadsleden zal hun ambtswerk voortzetten voor een nieuwe termijn: ouderling Joop de Heer, ouderling Els de Heer, ouderling Anita Lissenberg, jeugdouderling Cindy Slappendel, jeugdouderling Corina van Wijnen, diaken Teus Hoogerwaard, ouderling-kerkrentmeester Leo van der Schelling en ouderling-kerkrentmeester Henk Slappendel. We zijn heel dankbaar dat zij zo hun taak willen voortzetten. De kerkenraad is gelukkig en dankbaar dat er ook drie nieuwe ambtsdragers bevestigd zullen worden: als diaken: Judith van der Heijden en Dick de Klerk, en als ouderling-kerkrentmeester Karel Neleman. Zij hebben gehoor gegeven aan de roeping die vanuit de gemeente is gekomen en we wensen hen een goede tijd toe in het geheel van de kerkenraad.

Lees verder

Kerstfoto's 2017

intro kerstBij het terugkijken naar Kerst 2017 heeft u misschien foto's gemist. Er waren veel en vooral ook mooie kerstvieringen en bijeenkomsten: van zingen in Crimpenersteijn tot kerstwandeling, eethuiscatechese- kerstdiner, kerstmarkt en seniorenkerstfeest en de verschillende kerkdiensten: overal klonk het lied van de nieuwgeboren Heer! Nog even fijn nagenieten?  Hier ziet u foto's van IN DE AANLOOP NAAR KERST en deze link bengt u naar foto's van het KERSTSPEL van de KindernevenDienst. De  foto's kunt u groter bekijken door erop te klikken. Foto's van het diner met de eethuiscatechese vindt u op de IJsseldijkerkpagina van Facebook.

De kerstmarkt van 15 december 2017

Op vrijdag 15 december 2017 om 17.00 uur was alles gereed om de gasten voor de kerstmarkt te ontvangen. De eerste pannen soep waren warm voor de vroege eters, de koffie was gezet en de taart/cake gesneden. Spannend, komt het publiek? Het was rustig maar wel heel gezellig. In de kerk konden bezoekers leuke kerstspulletjes kopen. Het ‘winkeltje’ zag er weer prachtig uit. Ook boeken waren in allerlei soorten en maten aanwezig. In de achterzaal was ruim gelegenheid om te eten. Ook de in de tent gebakken pannenkoeken en de broodjes (zuurkool) wordt konden er worden genuttigd. Om half 8 nam Marinus Cornet plaats achter het orgel en was er samenzang met leden van Kerkkoor Krimpen. Heerlijk om zo met elkaar te zingen en te luisteren naar een paar mooie gedichten. Aansluitend was de trekking van de loterij. Helaas was een aantal lotenkopers met een winnend lot niet aanwezig. We hebben de prijzen voor hen apart gezet. U vindt hieronder de winnende nummers en enkele sfeerfoto's:

Lees verder

AED IJsseldijkkerk

AED 2In het kader van het project Hartveiligwonen zijn er in Krimpen a/d IJssel de laatste weken 18 AED’s bijgeplaatst. Samen met de reeds aanwezige AED’s is Krimpen nu een gemeente met een 6-minutenzone. Dit betekent dat waar u in Krimpen ook woont er is altijd een AED binnen 6 minuten beschikbaar. De diaconie van onze IJsseldijkkerkgemeente heeft besloten de aanschaf van dit apparaat te bekostigen, de buitenkast om de AED is gesponsord door de hartstichting. De Kast hangt aan de buitenmuur nabij de zij-ingang van de kerk.

Lees verder

Oogstzondag, Fruitbakjes, Voedselbank

intro oogstzondag 2017Het is altijd fijn om reactie te krijgen op dat wat je als diaconie doet, dat geeft blijk van betrokkenheid. De reacties zijn heel divers. Het blijft lastig om iets op een manier vorm te geven waar iedereen zich prettig bij voelt. Hier volgen twee voorbeelden van reacties die we recent ontvingen n.a.v. het stoppen van de fruitactie en het opzetten van de actie ‘voedselbank’.
Reactie 1: ‘Fijn dat jullie geen fruitbakje meer komen bezorgen, ik heb altijd al genoeg fruit in huis. Goed dat jullie nu een actie doen voor de medemens die het goed kan gebruiken.’
Reactie 2: ‘Krijgen we dit jaar geen fruitbakjes meer? Mijn buurvrouw kreeg wel een fruitbakje van de kerk.’
Het ligt voor de hand om eenmaal gestarte acties elk jaar te herhalen. Binnen de diaconie, zowel in het ACD als onze eigen wijkdiaconie, is er besloten de acties onder de loep te nemen. De Fruitactie is er één van. Hieronder onze bevindingen.

Lees verder

De pastorie bewoond!

Er staan plantjes voor het raam, meubels in de kamers en er zijn nog veel meer tekenen te zien die ons verklappen dat de pastorie weer bewoond wordt! Met de geweldige hulp van vele handen is alles binnenshuis op tijd afgekomen. En is de familie Baggerman er blij mee? Overtuig u zelf:
20170902 114705

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Er is ontzettend hard gewerkt door veel vrijwilligers en het is gelukt. En wat een resultaat! Dank zij al die vrijwilligers is de klus geklaard. De nieuwe bewoners kunnen genieten van hun nieuwe stek. We heten hen via dit bericht alvast van harte welkom en hopen dat zij zich spoedig thuis zullen voelen in de pastorie en in de IJsseldijkkerk.

Het definitieve beleidsplan Zicht op Overmorgen

intro PKN KrimpenMiddenin de zomerperiode is het definitieve beleidsplan voor de Protestantse Gemeente in Krimpen aan den IJssel met de titel: Zicht op Overmorgen aangekondigd in het Krimpens Kerkblad én gepubliceerd op de gezamelijke website van deze kerken. Hoog tijd om uw aandacht te vragen voor dit BELEIDSPLAN. Misschien niet de allerspannendste lectuur, maar zéér informatief en geschreven in een heel leesbare vorm. Na lezing bent u weer helemaal op de hoogte over de toekomst van Protestantse Gemeente in Krimpen aan den IJssel, de toekomst van ons allemaal tenslotte!

Voorbede/gesprek

Nu er geen speciale voorbedediensten meer zijn willen we u toch graag de mogelijkheid tot voorbede bieden. Wij kunnen ons voorstellen dat hier toch behoefte aan is. Mocht u voor uzelf of anderen voorbede wensen, dan kunt u na iedere ochtenddienst terecht in de consistorie waar mensen aanwezig zullen zijn om met u in gesprek c.q. in gebed te gaan. Voel u vrij om te komen. Het gebedsteam

Geslaagd PKN-Kamp

We kijken terug op een fantastisch kamp met jongeren uit de verschillende kerken. Hoewel de nachtjes kort waren en de dagen intensief hebben we allemaal genoten en kijken we nu al uit naar volgend jaar.
PKN-Kamp 2013
nogmaals willen we alle deelnemers bedanken voor hun enthousiasme, de leiding voor de voorbereidingen en de goede uitwerken en natuurlijk SKK voor hun ondersteuning tijdens dit weekend.

En hoe dachten de deelnemers over dit weekend?

Lees verder

Jeugdouderlingen vragen hulp bij activiteiten

Wij, Corina van Wijnen en Marja van Meijeren, zijn 2 jeugdouderlingen en we proberen veel leuke dingen voor de jongeren tussen de 12 en 16 jaar te organiseren. In samenwerking met de Rank, Ark en Wingerd gaat dat ook prima. Maar we kunnen wel wat hulp gebruiken. Wij hebben beide onze gezinnen en we hebben niet altijd de tijd om van alles te doen.

Lees verder

Fiscus en kerk

Het College van Kerkrentmeesters  heeft op de gezamelijke site van  PKN Krimpen een artikel geplaatst over periodieke giften. Het lijkt moeilijker dan het is en als u zich er even in verdiept, kan dit bijdragen aan het financieel gezond maken van de PKN in Krimpen aan den IJssel. U leest er alles over door te klikken op deze link en als u hulp nodig heeft kunt u contact zoeken met J.C. ( Hans ) van Lieburg, penningmeester van het College van Kerkrentmeesters: telefoon: 0180517409; e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter account

De IJsseldijkkerk heeft een twitter account. Op dit moment is deze te bereiken via www.twitter.com/ijsseldijkkerk

We zijn op dit moment bezig om alle berichten automatisch door te sturen naar dit twitter account.

Disclaimer

Social Media