Maandag 10 september start eethuis weer. We zoeken nog leiding voor het eethuis. Ben jij tussen de 20 en 40 jaar en vind je het leuk om met jongeren van 12 tot ongeveer 20 jaar te werken, ze te leren over de Bijbel en te praten over het geloof. En ben je maandag om de week van 17.45 uur tot 20.00 uur beschikbaar? Dan zoeken we jou. Voor meer informatie etc kun je mailen met jeugdouderling Marja van Meijeren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Op 1 februari 2018 is Jannie Nieuwschepen – de Munnik overleden. Op 7 februari hebben we afscheid van haar genomen in een dienst in de IJsseldijkkerk. We volgden in grote lijnen de liturgie die ze zelf voor het afscheid van haar Ton opstelde. Centraal mochten we de liefde van Christus stellen, zoals we die aflezen uit 1 Johannes 4: 7-12. Daarna hebben we haar begraven op Waalhoven bij haar man. Moge de Here God  allen die om haar treuren troosten en de kracht geven om verder te gaan. Ds. W.P. van der Hoeven
Op 18 januari is overleden ons oudste gemeentelid, Johanna Brandwijk – van Duijvendijk op de hoge leeftijd van 99 jaar. We lazen in de uitvaartdienst uit Psalm 23, woorden die zij zelf gekozen heeft: ‘Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad, want Gij zijt bij mij, uw stok en uw staf, die vertroosten mij.’ Onze weg gaat niet altijd over rozen, het gaat niet allemaal vanzelf. Maar hoe het ook gaat, we mogen weten dat God met ons mee gaat, dat zijn liefde ons omringt. We zongen een lievelingslied van haar: Veilig in Jezus’ armen. We mogen dankbaar zijn voor al het goede dat wij in haar lange leven hebben ontvangen en vertrouwen op Jezus die onze Goede Herder wil zijn. We wensen de familie en bekenden veel sterkte en troost toe.Ds. C. Baggerman
Flyer Jeugdkamp resized.jpg

Binnenkort is het weer zover. Het PKN-jongerenkamp staat weer voor de deur. Van vrijdagavond 19 tot en met zondagmiddag 21 oktober. Zit jij in groep 8 of ben je niet ouder dan 16 jaar? Geef je dan op voor het PKN-jongerenkamp. Met dit jaar als locatie: België!  
Activiteiten: Dropping, kampvuur, en leuke activiteiten in het bos als bv een bootcamp.
Heb je zin in drie leuke dagen met veel activiteiten. Meld je dan snel aan en geef het ook door aan je vrienden en vriendinnen. Samen kunnen we er een super weekend van maken.
De kosten voor het kampweekend bedragen  €30,00 per deelnemer. Voor ieder volgende deelnemer uit één gezin zijn de kosten € 25,00.
Ouders let op! We gaan naar het buitenland dus legitimatie (id-kaart) is VERPLICHT. Zonder kan uw zoon/dochter helaas niet mee.
Aanmelden kan hier voor het jongerenkamp: Aanmeldformulier PKN-jongerenkamp 2018 
Heb daarnaast nog vragen of opmerkingen, vraag het je jeugdouderling of stuur een e-mail naar:
Jongerenkamp groep 8 t/m 16 jaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

intro collecte diaconieDe diaconie heeft in july 2018 uw bijdrage gevraagd voor verschillende doelen. Graag wil zij met u delen wat het resultaat van deze collecten is geworden: op 8 july heeft u een bijdrage bijeengebracht voor Schuldhulpmaatje van € 426.15. Op 15 july werd er voor de stichting Roma Roemenië in Glodeni gecollecteerd. De opbrengst werd € 278,05. Op 15 july werd uw bijdrage gevraagd om de bloemengroet gaande te houden. U gaf samen 5 297,96. De laatste zondag van july was de diaconale collecte bestemd voor het mooie werk van de organisatie Open Doors. Voor hen bracht u € 118,46 bij elkaar. De diaconie dankt u allen voor uw gaven.

 

intro symbool de hoeksteenDeze oproep is gericht aan de omliggende Gemeentes van Wijkgemeente De Hoeksteen. De Protestantse Wijkgemeente De Hoeksteen te Capelle aan den IJssel bestaat dit jaar 50 jaar. In dit jubileumjaar 2018 vinden er diverse feestelijke gebeurtenissen plaats waaronder een Feestelijke kerkdienst (thema-wat zal de wereld mooi zijn op die dag) samen met het koor Kerygma op zondag 7 oktober 2018 om 10.00 uur. In het verleden heeft het jongerenkoor Cantate Sociëtas heel wat jaren gerepeteerd en uitvoeringen gegeven in de Hoeksteen o.l.v Wiebe Zeilstra. Vele Cantateleden maakten ook deel uit van de Hoeksteen als lid en daarnaast ook velen als lid van Youth for Christ te Capelle aan den IJssel. Wij roepen via dit berichtje deze leden op om aanwezig te zijn op 7 oktober. Iedereen wordt bij deze van harte uitgenodigd. Men kan zich opgeven via Hans Noordhuis, oudvoorzitter van Cantate Societas. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Na opgave zal er meer info volgen over deze dienst. Omdat het niet te doen is om alle adressen te achterhalen van de toenmalige leden van het koor vragen wij u om dit berichtje te plaatsen in uw kerkblad of op uw website van uw Gemeente.Hartelijk dank voor uw medewerking,
de jubileumcommissie:Harry de Groot, Hans Noordhuis, Lia Breda en Dora Hoekstra (wijkpredikant)

intro kerk in actieDiakenen van de verschillende PKN-gemeenten willen je uitnodigen voor: Tafels van Hoop. Zaterdag 25 augustus 2018 houden we een gezellige picknick en we willen iedereen uit de PKN gemeenten die dit leuk vindt hiervoor uitnodigen. Iedereen maakt van te voren klaar wat je zelf lekker vindt en zoveel als je zelf op zou kunnen. Het geld dat je voor het eten hebt gebruik mag je eveneens doneren voor het goede doel. We collecteren voor Open Doors, dit is een organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen in de wereld. 

Lees verder

intro reuring wandelenDonderdag 16 augustus is de volgende wandeldag. We reizen af naar Breda voor een wandeling van 14 km. door het Mastbos. 8:40 uur vertrekken we met de bus vanaf het busstation, om vervolgens met metro en trein naar Breda door te reizen, waar we rond 9:45 uur aan de wandeling kunnen beginnen. Zin om mee te gaan? Geef het door aan: Annemieke Ringoir, tel. 590019, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
intro petrus magazineOok in de zomer gaat de uitgave van het PKNmagazine “Petrus” door. Het gratis en laagdrempelig  magazine over geloof, hoop en liefde in de Protestantse Kerk in Nederland. Met o.a.ontmoeting tussen jong en oud, eigenzinnige gelovigen, boekentips, muziek en nog heel veel meer. De moeite waard om te lezen, ook bij de tent, in de achtertuin, op het balkon of als het even te heet is om te werken. U kunt zich gratis op het blad abonneren via de website Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
In de zomervakantie geldt het zomer-rooster van de kindernevendienst. Alle kinderen zitten samen in één groep en komen tijdens de collecte weer terug in de kerk. Er is dus wel iedere zondag kindernevendienst!
Na een periode van afnemende gezondheid is overleden op 28 juni 2018 overleden Maria Dirkje Evertse – de Munnik. De laatste jaren woonde zij in De Burcht in Rotterdam. Daar is ze in alle rust en vrede overleden. In de rouwdienst in de kerk lazen we uit Psalm 27, over het geloof, het vertrouwen, de volharding: Wacht op de Heer, wees sterk. We wensen de rouwdragende familie en vrienden veel sterkte toe en Gods nabijheid in alles.
Ds. C. Baggerman
Op zondag 8 juli 2018 namen Ian Vis, Anna Baggerman, Sophie Stouthart, Sterre Hoogendijk, Marieke Humme, Noa de Jong, Thijs Spek, Lotte van Dam, Fenna van Dam, Ireen Prins, Eva van der Keur en Alec van Schaik afscheid van de kindernevendienst. Het door de kinderen gekozen thema van de dienst was: “Een hoopvolle toekomst”, en daar hebben we veel van gezien. Het was een mooie dienst, en we bedanken iedereen die aan deze dienst heeft bijgedragen!
intro verslag ontmoetingsavondenWe hebben 4 ontmoetingsmiddag-avonden gehad waar ongeveer 150 gemeenteleden aanwezig waren. Na 3 jaar vacant te zijn geweest zijn we dankbaar dat we het dit keer met onze eigen wijkpredikant ds. Baggerman konden houden. Het thema voor deze ontmoetingen was Normen en Waarden. 

Lees verder

Met ingang van 1 juli zit mijn taak erop en wordt het scribaat overgenomen door Annemieke Ringoir. Met plezier heb ik de afgelopen 12,5 jaar de functie van scriba vervuld. Ik wens Annemieke succes met de werkzaamheden en dank u voor uw vertrouwen in de voorbije periode. Hartelijke groet,
Ciska de Ligt
Even voorstellen:
Voorstellen is niet het juiste woord, want bij heel veel mensen ben ik wel bekend. Wat wel nieuw is, is mijn taak als scriba. Per 1 juli ga ik mijn best doen Ciska op te volgen en haar werk van scriba over te nemen. Hoewel het ambt van ouderling mij niet helemaal vreemd is, is dit wel een heel andere tak van sport, waarin ik nog heel veel zal moeten leren en ervaren. Annemieke is niet Ciska, en zo zullen er op termijn misschien ook dingen anders gaan dan hoe we het al jaren gewend zijn. Misschien gaan er in het begin ook dingen niet helemaal goed of niet op de juiste tijd. Dat proberen we uiteraard te voorkomen, maar alles is nieuw, en er moet aan veel dingen gedacht worden. Daarom, ik ga mijn best doen, en met uw hulp gaat het vast lukken.
Annemieke Ringoir
intro kerkenvooroegandaZestien mensen uit de de diverse PKN kerken in Krimpen gaan deze zomer een reis naar Oeganda maken. Binnenkort is deze website beschikbaar, zodat u hen nu en ook tijdens de reis kunt volgen. Nog daar aan voorafgaand is er een laatste actie langs de vijf deelnemende kerken. Informatieve fietstocht over onze reis naar Oeganda Datum: 10-juni-2018 Tijden: Tussen 12.00 – 15.00. Starttijd is tussen 12.00 – 13.00 . Deelnemende kerken: Alle kerken van leden van deze groep (IJsseldijk kerk, de Rank, de Ark, de Wingerd, Ontmoetingskerk in Krimpen a/d Lek) U kunt zelf bepalen bij welke kerk uw begint. Op bovenstaande website leest u er meer over.
Ook dit jaar wordt een jaarmarkt gehouden op Open Monumentendag. Net als tijdens de kerstmarkt in 2017 wordt het een beperkte rommelmarkt. We beperken ons tot boeken, speelgoed en muziek (LP/CD). Uiteraard is het Rad van Avontuur erbij en zorgen we goed voor de inwendige mens.

Daarnaast bieden we u, als gemeentelid, de mogelijkheid om spullen te verkopen die u zelf hebt gemaakt of … Heeft u ideeën? We horen het graag.

Dit is de 1e aankondiging! Meer informatie volgt.
intro collectedoel 2018Het is u misschien al opgevallen: het logo van "Adopt a Granny" op de zendingsbussen. Als diaconie ondersteunen we bij nood dichtbij en ver weg. Hierbij proberen we een goede mix te maken tussen verschillende doelgroepen. De komende periode willen we vanuit de opbrengst van de zendingsbussen 2 "Granny's" (= opa / oma)  financieel adopteren.

Lees verder

intro beroepingscommissieOp 24 februari jl. heeft de werkgroep Samen in De Ark haar advies aangeboden. U treft dat advies door hier te klikken. Op 13 maart jl. heeft de Algemene Kerkenraad besloten akkoord te gaan met de inhoud van dat advies. In het AK-besluit staat o.a. op welke wijze de actiepunten uit het advies worden ingevuld. U treft het AK-besluit door hier te klikken.Het advies van de werkgroep is om tijd te nemen voor een tussenstap: het overleg -onder leiding van een onafhankelijk voorzitter- tussen een vertegenwoordiging van de Rank-gemeente en van de Ark-gemeente over de inrichting van het gemeenschappelijke ‘confessionele profiel’ in het Arkgebouw. Parallel aan dit overleg wordt ook de Wingerd-gemeente uitgenodigd om een voorstel te ontwikkelen voor het ‘open profiel’. Voor het overleg tussen Rank-gemeente en Ark-gemeente is ds. H.J.J. Radstake, predikant te Schiebroek en oud-voorzitter van de classis Rotterdam, beschikbaar om als gespreksleider op te treden. De betreffende kerkenraden gaan de eigen wijkgemeente informeren.

Met vriendelijke groet, Ton Versteeg scriba Algemene Kerkenraad

intro ijsseloeverDoor de Stichting Vrienden van Hospice IJsselOever is een Symposium georganiseerd op woensdagavond 30 mei aanstaande, met als onderwerp: Palliatieve zorg bereikbaar houden voor iedereen, de uitdaging voor morgen. Waarom dit symposium?

Lees verder

intro seniorenreisDe seniorenreis 2018 voerde ons dit jaar naar Luyksgestel van 7 – 11 mei. Met zon en prima vooruitzichten vertrokken we maandag 7 mei met 42 personen richting Noord-Brabant. Helaas moesten 3 reisgenoten zich in verband met ziekte afmelden. De stemming zat er goed in en na een voorspoedige reis arriveerden we bij hotel De Postelhoef in Luyksgestel. Bij aankomst in het hotel stond de lunch voor ons klaar en ’s middags konden we op ons gemak de koffer uitpakken en de omgeving verkennen. Er was een aantal fietsen beschikbaar en daar werd gretig gebruik van gemaakt en om van de zon te genieten waren er diverse terrassen verspreid in de tuin. Na een heerlijk diner en de koffie werd een welkomstfilm getoond met wetenswaardigheden van het hotel en de omgeving.
intro seniorenreis 2018

Lees verder

Verpleeghuis Tiendhove zoekt vrijwilligers. Wilt u wat betekenen voor een ander? De medewerkers van Tiendhove zijn heel blij met uw hulp en onze bewoners met uw aandacht!
vrijwilligers Tiendhove
Wat kunt u voor ons betekenen?

Lees verder

intro postzegelIn 2017 werd landelijk een totaalopbrengst bereikt van ongeveer € 31.533,-.  Zoals u ziet leveren de kaarten en postzegels een geweldig bedrag voor de zending op, blijf dus vooral de kaarten en zegels inleveren in de daarvoor bestemde bussen van de Ark, Rank, Wingerd en IJsseldijkkerk. Kerkinactie en de GZB zijn de vrijwilligers, die het veldwerk verrichten voor de postzegel- en kaarteninzameling, dan ook zeer erkentelijk voor hun werk en hier in Krimpen danken zij met name dhr. De Ruijter voor zijn inzet.

Lees verder

intro terugblik pasen 2018We kijken terug op mooie en feestelijke diensten rond Pasen. Eerst de Palmzondag, waarin vijf gemeenteleden belijdenis deden. Voor ieder van ons was dat een bemoediging. Denkt u / denk jij er ook over om belijdenis te gaan doen, of wil je er meer over weten, neem contact op met ds. Baggerman!

Lees verder

intro beroepingscommissie.jpg
De achterzaal was te klein voor alle belangstellenden die waren gekomen om op informele manier wat uitgebreider kennis te maken met ds. C. Baggerman en zijn vrouw Eline. Door de al van tevoren geanimeerde gesprekken bij een kopje koffie of thee duurde het wel tot 20.15uur voor iedereen een plaatsje had gezocht in de kerkzaal. Daar opende Co Koorneef de avond met gebed en een door Corrie ten Boom opgetekend verhaal over de oneindige liefde van God. Na aansluitend nog het toepasselijke Efeziërs 3 vers 14-19 gelezen te hebben was het woord voor ds. Baggerman en mevr. Baggerman.

Lees verder

intro inloophuis Crimpen inn NHet diaconale-missionaire en interkerkelijke Inloophuis Crimpen-Inn verzorgt al jaren elke zondagmiddag een lunchbijeenkomst met een bijbelvertelling. Dit gebeurt door vrijwilligers. Er gaan mensen weg en ze zoeken nieuwe voorgangers/bijbelvertellers en gastvrouwen/heren. Denkt u dat is wel wat voor mij maar wilt u meer informatie bel dan met Henk Portier, tel. 0655713632 of met Henk van der Sijden 0622756810
intro kerstWe mogen terugkijken op veel en vooral ook mooie kerstvieringen en bijeenkomsten: van zingen in Crimpenersteijn tot eethuiscatechese-kerstdiner, kerstmarkt en kerstwandeling, seniorenkerstfeest en de verschillende kerkdiensten: overal klonk het lied van de nieuwgeboren Heer! Hartelijk dank aan iedereen die al deze diensten en de verschillende activiteiten heeft mogelijk gemaakt!
In de dienst van 21 januari nemen we afscheid van twee kerkenraadsleden: ouderling Han Karels en diaken Josien Loef. Ook van deze plaats danken we jullie voor jullie trouw en inzet voor de gemeente. Een achttal kerkenraadsleden zal hun ambtswerk voortzetten voor een nieuwe termijn: ouderling Joop de Heer, ouderling Els de Heer, ouderling Anita Lissenberg, jeugdouderling Cindy Slappendel, jeugdouderling Corina van Wijnen, diaken Teus Hoogerwaard, ouderling-kerkrentmeester Leo van der Schelling en ouderling-kerkrentmeester Henk Slappendel. We zijn heel dankbaar dat zij zo hun taak willen voortzetten. De kerkenraad is gelukkig en dankbaar dat er ook drie nieuwe ambtsdragers bevestigd zullen worden: als diaken: Judith van der Heijden en Dick de Klerk, en als ouderling-kerkrentmeester Karel Neleman. Zij hebben gehoor gegeven aan de roeping die vanuit de gemeente is gekomen en we wensen hen een goede tijd toe in het geheel van de kerkenraad.

Lees verder

intro ZWOOok dit jaar is de Kerstpostactie die in december is gehouden een groot succes geworden. Daarnaast zijn er in november en december Adventskalenders en Zendingserfgoedkalenders verkocht. De opbrengst van deze acties is bestemd voor de gemeenteleden die in 2018 een werkvakantie gaan houden in Oeganda

Lees verder

intro kerst.jpg
Op vrijdag 15 december 2017 om 17.00 uur was alles gereed om de gasten voor de kerstmarkt te ontvangen. De eerste pannen soep waren warm voor de vroege eters, de koffie was gezet en de taart/cake gesneden. Spannend, komt het publiek? Het was rustig maar wel heel gezellig. In de kerk konden bezoekers leuke kerstspulletjes kopen. Het ‘winkeltje’ zag er weer prachtig uit. Ook boeken waren in allerlei soorten en maten aanwezig. In de achterzaal was ruim gelegenheid om te eten. Ook de in de tent gebakken pannenkoeken en de broodjes (zuurkool) wordt konden er worden genuttigd. Om half 8 nam Marinus Cornet plaats achter het orgel en was er samenzang met leden van Kerkkoor Krimpen. Heerlijk om zo met elkaar te zingen en te luisteren naar een paar mooie gedichten. Aansluitend was de trekking van de loterij. Helaas was een aantal lotenkopers met een winnend lot niet aanwezig. We hebben de prijzen voor hen apart gezet. U vindt hieronder de winnende nummers en enkele sfeerfoto's:

Lees verder

intro oogstzondag 2017Het is altijd fijn om reactie te krijgen op dat wat je als diaconie doet, dat geeft blijk van betrokkenheid. De reacties zijn heel divers. Het blijft lastig om iets op een manier vorm te geven waar iedereen zich prettig bij voelt. Hier volgen twee voorbeelden van reacties die we recent ontvingen n.a.v. het stoppen van de fruitactie en het opzetten van de actie ‘voedselbank’.
Reactie 1: ‘Fijn dat jullie geen fruitbakje meer komen bezorgen, ik heb altijd al genoeg fruit in huis. Goed dat jullie nu een actie doen voor de medemens die het goed kan gebruiken.’
Reactie 2: ‘Krijgen we dit jaar geen fruitbakjes meer? Mijn buurvrouw kreeg wel een fruitbakje van de kerk.’
Het ligt voor de hand om eenmaal gestarte acties elk jaar te herhalen. Binnen de diaconie, zowel in het ACD als onze eigen wijkdiaconie, is er besloten de acties onder de loep te nemen. De Fruitactie is er één van. Hieronder onze bevindingen.

Lees verder

In de zomer van 2018 gaan we met een groep christenen uit Krimpen op reis naar Mukono in Oeganda. We doen dit in samenwerking met Livingstone, een stichting die werkvakanties organiseert met als doel structureel hulp te bieden maar ook deelnemers te laten ervaren dat armoede, onrecht of verdriet de ander geen tweederangs mens maakt. We zullen daar meedraaien in de verzorging van baby’s en kinderen, het werk in de keuken en de wasserij en doen diverse creatieve en sportieve activiteiten met de kinderen. Ook gaan we bouwen aan een tienerhuis.

Lees verder

intro lok in de kerkTijdens de Startzondag was het team IJsseldijkkerk van De Kerken Spreken  van de Lokale Omroep Krimpen aan de beurt om een uitzending op de radio te verzorgen. Daarbij hadden we een primeur wat betreft de IJsseldijkkerk: we hebben rechtstreeks vanuit onze eigen kerk een uitzending verzorgd. Dankzij nieuwe technieken was het mogelijk om een kwalitatief goede uitzending te maken, en als u toch iets hoorde kraken: er bleek ergens een batterijtje leeg te zijn. Een kleinigheidje houd je altijd bij zo'n experiment. Dick de Klerk verzorgde voorafgaand aan de Startdienst samen met  Sophie Stouthart van de KindernevenDienst het kinderhalfuurtje en na afloop van de dienst heeft het team met de aanwezigen gepraat over de Jaarmarkt en de Monumentendag en natuurlijk over al het NIEUWS dat voor onze wijkgemeente gaat beginnen. Spannend, maar ook heel leuk, zo rechtstreeks!  Wie de uitzending later nog eens terug wil horen, kan dat doen via de website van de Lokale Omroep Krimpen

Lees verder

De hele dag was de kerk open. In de achterzaal zat Jan van der Ent met zijn computer om vragen van bezoekers, over doop/huwelijk etc., te beantwoorden. Mogelijk doordat een deel van de markt in de kerk was viel Jan minder in het oog dan in andere jaren. Jammer, kans voorbij! Jan bedankt.open monumentendag Jan
Ook de orgelliefhebbers kwamen aan hun trekken. Zij konden om half drie luisteren naar orgelspel van Gerrit van der Werf. Wat hebben we toch een prachtig orgel. Gerrit, hartelijk dank voor je bijdrage aan de open monumentendag.

Er staan plantjes voor het raam, meubels in de kamers en er zijn nog veel meer tekenen te zien die ons verklappen dat de pastorie weer bewoond wordt! Met de geweldige hulp van vele handen is alles binnenshuis op tijd afgekomen. En is de familie Baggerman er blij mee? Overtuig u zelf:
20170902 114705

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Er is ontzettend hard gewerkt door veel vrijwilligers en het is gelukt. En wat een resultaat! Dank zij al die vrijwilligers is de klus geklaard. De nieuwe bewoners kunnen genieten van hun nieuwe stek. We heten hen via dit bericht alvast van harte welkom en hopen dat zij zich spoedig thuis zullen voelen in de pastorie en in de IJsseldijkkerk.

intro_voorbede.JPG
Nu er geen speciale voorbedediensten meer zijn willen we u toch graag de mogelijkheid tot voorbede bieden. Wij kunnen ons voorstellen dat hier toch behoefte aan is. Mocht u voor uzelf of anderen voorbede wensen, dan kunt u na iedere ochtenddienst terecht in de consistorie waar mensen aanwezig zullen zijn om met u in gesprek c.q. in gebed te gaan. Voel u vrij om te komen. Het gebedsteam
Wij, Corina van Wijnen en Marja van Meijeren, zijn 2 jeugdouderlingen en we proberen veel leuke dingen voor de jongeren tussen de 12 en 16 jaar te organiseren. In samenwerking met de Rank, Ark en Wingerd gaat dat ook prima. Maar we kunnen wel wat hulp gebruiken. Wij hebben beide onze gezinnen en we hebben niet altijd de tijd om van alles te doen.

Lees verder

De IJsseldijkkerk heeft een twitter account. Op dit moment is deze te bereiken via www.twitter.com/ijsseldijkkerk

We zijn op dit moment bezig om alle berichten automatisch door te sturen naar dit twitter account.

intro jaarmarktWat gaat er allemaal gebeuren in en om de IJsseldijkkerk  (en zelfs nog verder weg) op het Startweekend  van zaterdag 8 en zondag 9 september 2018? Op zaterdag, de Open Monumentendag is onze kerk weer opengesteld voor iedereen die wil komen kijken naar bijvoorbeeld ons prachtige orgel. Er is tegelijkertijd ook de Jaarmarkt, waar u bekende elementen (en misschien ook wel verrassend nieuwe! ) vindt, samen met iets voor de inwendige mens en het Rad van Avontuur. Alles voor steun aan ons project in Roemenië. Voor de tieners is er een BBQ en een spannend bezoek aan een escape room.
Op zondag, de startzondag  is er een feestelijke dienst in het teken van het thema: 'Een goed gesprek'. Dat is er vast ook bij een kopje kofffie na de dienst, een brunch en de workshops voor de kinderen. we sluiten af met een Jeugddienst. Het volledige programma vindt u hieronder. Daar staat ook waar u zich kunt aanmelden.

Lees verder

Op 19 januari 2018 overleed Willem Cornelis van Holst op de leeftijd van 84 jaar.  We lazen in de uitvaartdienst in de kerk uit Psalm 23 en Psalm 139: woorden van geloof en vertrouwen: De Heer is mijn Herder, mij ontbreekt niets. Wim van Holst was tevreden met wat hij had en wij mogen dankbaar zijn voor het vele goede dat wij van hem hebben ontvangen. We wensen mevrouw Van Holst, de familie en vrienden veel sterkte en Gods zegen toe in dit grote gemis. Ds. C. Baggerman
intro bloembezorgingIedere week wordt het boeket van de kerk door een vrijwilliger weggebracht. Op dit moment is er behoefte aan aanvulling van de pool bezorgers. Je bent ongeveer 1 x per 8 weken aan de beurt. Aanmelden kan bij Aaf van Lieburg (tel. 517409).

intro reuring wandelenOp vrijdag 22 juni wandelden we met 6 personen de mooie Cabauwse Jacobsroute. We wandelden vanuit Schoonhoven langs de Vlist naar Polsbroek en via Cabauw naar Schoonhoven. We genoten van het weidse landschap en de mooie natuur. De route was niet altijd gemakkelijk te vinden, maar met elkaar kwamen we er wel uit. Ook moesten we over hekken klimmen. Alle restaurants waren dicht voor een bakkie koffie, gelukkig werden we uitgenodigd door een vriendelijke mevrouw om in haar tuin een bakkie te doen. Daar waren we wel aan toe. Een foto impressie hieronder:

Lees verder

intro GebedskringKrimpenDe interkerkelijke gebedskring Krimpen komt  samen in de consistorie van de IJsseldijkkerk op iedere eerste en derde donderdag van de maand.  Anders dan andere jaren zal dit de eerste donderdag om 19:00 uur zijn en de derde donderdag om 20:00 uur! Hiermee geven we ouders van jongere kinderen de gelegenheid ook aanwezig te kunnen zijn op een tijd die het beste bij hen past. De bijeenkomsten en tijden vindt u ook in de agenda van www.ijsseldijkkerk.nl .
intro collecte diaconieOnze diaconie vraagt  op 19 augustus 2018 uw bijdrage aan het Noodfonds. De gemeente wordt om een bijdrage gevraagd,  zodat de ondersteuning door de diaconie van een groot aantal activiteiten door kan blijven gaan. Werk onder allerlei groepen mensen, activiteiten op allerlei gebieden, onder zwakkeren, onder mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Van harte aanbevolen!
Hallo lieve tieners, we wensen jullie allemaal een fijne vakantie en hopelijk zijn jullie over naar het volgende schooljaar. In september willen we graag weer met jullie van start tijdens het Startweekend. We nodigen jullie (tieners vanaf groep 8 tot 16 jaar) uit voor zaterdagavond 8 september om 17.30 uur bij de kerk. Daar gaan we eerst barbecueën met elkaar en daarna… naar een escape room. Het is niet gegarandeerd dat iedereen weer veilig thuis komt want tsja… als je niet op tijd kunt ontsnappen……. ;-). We vragen jullie om je tijdig op te geven door op dit Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van Corina te reageren, uiterlijk 2 september i.v.m. inslaan van boodschappen en natuurlijk de reservering voor de escaperooms. Ook horen we graag of jullie ouders kunnen rijden. De escaperoom zit op het Capelseplein, achter de MC Donalds.
Groetjes, Marja en Corina
intro alpha cursusKent u mensen die niet naar de kerk gaan, maar wel geïnteresseerd zijn in het Christelijk geloof of meer willen weten over de zin van het leven?  Geef aan hen dan de volgende informatie door.  Vanaf maandag 14 januari 2019 start vanaf 18:30 uur tot ca. 21:30 uur in de Rank weer de nieuwe Alpha! 11 avonden (1e is een introductieavond) en een hele zaterdag wordt u door het Alpha team begeleid. We beginnen gezamenlijk met het eten, vervolgens krijgt u een korte inleiding over het onderwerp en gaan daarna in groepjes uiteen om over het onderwerp door te praten. 
Het is gratis en leuk!  Info en aanmelden:
Edwin Herwijnen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
of  06-33148802
intro kerkenvooroegandaDe mensen die een reis hebben ondernomen naar Oeganda zijn weer terug in Krimpen (en omstreken?) Hun laatste blog is zo'n mooie samenvatting geworden dat we dit graag aan iedereen willen laten lezen:

De reis van je leven.
Daar begon het avontuur een aantal jaren geleden mee. Geïnspireerd door een rondreis door Tanzania en Rwanda werd het initiatief genomen een werkvakantie te organiseren voor jongeren. Nog om het even naar welk land maar wel met de doelstelling iets voor een ander te doen die dit hard nodig heeft en een onvergetelijke levenservaring op te doen. De levenservaring zou moeten zijn: wat kan je betekenen voor een ander en ervaar hoe onvoorstelbaar goed wij het hebben in Nederland.

Lees verder

zomermarkt kleinerNet als vorig jaar wordt op de Open Monumentendag 2018 de jaarmarkt gehouden. Ook deze keer wordt het een kleine rommelmarkt. We beperken ons tot boeken, speelgoed en muziek (LP/CD). De inleverdatum boeken, speelgoed of muziek, is 1 september van 10.00 – 12.00 uur in de achterzaal van de kerk. Wilt u spullen beschikbaar stellen, maar bent u niet in de gelegenheid om deze op 1 september in te leveren neem dan contact op met Theo de Jong, tel. 0620279330. Ook willen we u, als gemeentelid, de mogelijkheid bieden om spullen te verkopen die u zelf hebt gemaakt of … Heeft u ideeën? We horen het graag. Uiteraard is het Rad van Avontuur erbij en zorgen we goed voor de inwendige mens. Daarvoor vragen we uw hulp en zoeken wij koekenbakkers/baksters. Ook voor de markt kunnen we extra handjes gebruiken: voor de verkoop, de catering en de verkoop van plankjes voor het Rad. Wilt u meehelpen? Geef het door aan ondergetekende. Meer informatie volgt.
Namens de marktcommissie, Ciska de Ligt.
Op 25 juni 2018 overleed voor ons toch nog onverwacht Jannie de Ruiter-Rink. Ze betrokken bij de Zonnebloem, de wijkmedewerkers van de IJsseldijkkerk, het kerkkoor. Ze vond kracht en troost in de liefde van het gezin, de vrienden om haar heen en ook in de woorden van de bijbel: ‘Mijn genade is u genoeg’. Gods liefde, zijn genade, onverdiende goedheid zijn ruim voldoende voor ons. Meer dan genoeg! Die troost en die vrede wensen we allen die haar lief waren toe.
C. Baggerman

De leiding heeft weer een super gaaf programma bedacht voor het 16+ kamp van dit jaar. Om dit te kunnen regelen hebben we jouw aanmelding nodig vóór 15 juni a.s.!! Dit om genoeg tijd en personen te hebben èn zeker te weten wat we het niet voor niets regelen. Dus kom uit je stoel: geef je op, spoor ook je vrienden en vriendinnen aan en bezorg jezelf en elkaar een onvergetelijk weekend! Voor informatie kun je bellen met John Maliepaard: 06-217141545, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en zie ook de flyer: 

Lees verder

Op zondag 8 juli was de overstapdienst. De oudste kinderen van de kindernevendienst gingen afscheid nemen, velen gaan straks naar een andere school, en daarbij hoort ook de overstap van kindernevendienst naar… Ja, naar wat eigenlijk? Er is de eethuiscatechese, die in september weer begint, en er zijn ook plannen om te komen tot een jongerennevendienst, bijvoorbeeld een keer in de maand, parallel aan de kindernevendienst, om zo de overgang naar de gewone kerkdienst, want dáár wordt natuurlijk iedereen verwacht…, te maken.
IMG_0252-resized.jpg

De dienst waarin we de nieuwe ambtsdragers bevestigen en afscheid nemen van de oude ambtsdragers zal zijn op zondag 26 augustus. De taken van het scribaat worden alvast overgedragen. Afscheid wordt genomen van Ciska de Ligt en Jan en Co Koorneef. Met ingang van 1 juli sluit  Ciska de Ligt haar taak af en wordt het scribaat overgenomen door Annemieke Ringoir.

 

Op 22 mei overleed ons oudste gemeentelid, Adriana de Boom – van Krimpen op de hoge leeftijd van 98 jaar. Een lang leven, waarin ze niet alleen haar klein- en achterkleinkinderen bij zich had, maar zelfs ook een achter-achterkleinzoon, de vijfde generatie dus! Bij de  uitvaartdienst in de Olm lazen we  de gelijkenis van het verloren schaap. De goede herder gaat op zoek naar iedereen, zo zoekt ook Jezus ons allen en Hij doet dat uit liefde. We mogen, bij al het verdriet, ook dankbaar zijn dat mevrouw De Boom nu de rust heeft gevonden en we wensen het gezin veel sterkte toe  en Gods zegen in alles.

Lees verder

intro GebedskringKrimpenDe gezamelijke gebedskring van PKN kerken die elke 14 dagen op donderdag wordt gehouden in de IJsseldijkkerk zal er niet zijn in de maanden july en augustus. In september worden de gezamelijke gebeden weer hervat.
afsluiting bijbeluurseizoenOp woensdag 23 mei hebben we het bijbel-uur-seizoen afgesloten met een gezellige bijeenkomst in de pastorie. Het afgelopen seizoen zijn we, eens in de twee weken, op woensdagochtend bij elkaar gekomen om samen de bijbel te lezen.

Lees verder

intro rhoonDonderdag 24 mei 2018. Het leek aardig weer te worden, met aan het eind van de dag kans op onweer. Vol goede moed en zin gingen we met 8 mensen op stap. Deze keer liepen we een route door de Rhoonse Grienden. Zodra we de metro uitkwamen vielen de eerste spetters. Dat was niet beloofd! Maar wat nu valt, valt later niet. Eerst maakten we een klein uitstapje om het kasteel, om vervolgens richting de Grienden te gaan.

Lees verder

intro ds. Baggerman 2Inmiddels is de drukte van het ‘hoogseizoen’ in de gemeente voorbij, de activiteiten-agenda wordt steeds leger. Dat geeft weer tijd en rust voor andere dingen, om met nog meer mensen kennis te maken en om ook wat tijd te vinden voor studie. Ben ik nog niet bij u langs geweest om kennis te maken, en stelt u dit wel zeer op prijs, laat het mij gerust weten! Een hartelijke groet voor u allen en Gods zegen toegewenst,
Ds. C. Baggerman

intro kerkenpad 2018We treffen het al jaren met het weer en ook deze keer was het heerlijk! Fijn voor onze gasten, fijn voor het bekijken van de buitenkant van ons mooie kerkgebouw. Jammer genoeg moest één school afzeggen, maar de gasten die we kregen van het Kompas hebben het naar hun zin gehad. Er waren dan ook uitstekende vertellers met Cindy Slappendel in de achterzalen, ds. Baggerman in de kerkzaal en Han Karels voor de buitenkant van onze kerk en pastorie. De schoolkinderen waren enthousiast en we kijken met elkaar terug op een feestelijke ochtend! Hierna vindt u daar een foto impressie van. 

Lees verder

intro follow meMet een heerlijke maaltijd is op 16 april 2018 het eethuis-seizoen afgesloten. Het was heel mooi om zo met elkaar in gesprek te gaan. Na de zomer, in september willen we weer van start gaan, en hopelijk komen er dan ook weer nieuwe jongeren bij.  Dank aan alle leiding, kokers en afwassers die dit seizoen weer tot een succes hebben gemaakt, en dank aan alle jongeren voor hun deelname!

intro huwelijk roosDonderdagmiddag 12 april kwamen veel senioren naar de Rank voor de eerste contactmiddag van 2018, georganiseerd door de wijkmedewerkers van Rank en IJsseldijkkerk. Ds. Van der Giessen hield een meditatie over "het huwelijk in de hemel". Op aarde elkaar eeuwig trouw beloven klopt niet, aldus ds. Van der Giessen. Beter is: elkaar trouw beloven tot de dood scheiding brengt. In de hemel zijn er namelijk geen huwelijken meer. Dit onderwerp paste goed bij het thema van de gastspreker van deze middag, de heer Jan Wiersma uit Steenwijk (bij Staphorst). Hij gaf een enthousiaste en leerzame presentatie aan de hand van beamerbeelden over "Huwelijken door de tijden heen". 

Lees verder

Op zondag 25 maart 2018 klonk vijf keer het woord JA van de jonge mensen die op deze Palmzondag openbare belijdenis deden van hun geloof. Daarmee werden ook zij volwaardig lid van de algemene christelijke kerk en van de IJsseldijk wijkgemeente in het bijzonder. Na afloop van de feestelijke dienst wilden heel veel mensen daarom graag Anne en Gerard de Bruin, Coreline Geneugelijk, Gert de Jong en Gerjo Verhagen feliciteren en in hun vreugde delen.

Lees verder

ds. Baggerman 2

Zondag 4 februari was het radioteam van de IJsseldijkkerk weer aan de beurt om de radio-uitzending van 'De Kerken Spreken' via de Lokale Omroep Krimpen te verzorgen. Na het kinderhalfuurtje en de kerkdienst kon u luisteren naar een kennismakingsinterview met dominee Baggerman. Een openhartig gesprek over de jeugd van de dominee, het studeren en het werken in de verschillende kerken waar onze wijkpredikant dominee Baggerman tot nu toe betrokken was. En hoe ziet hij de toekomst van onze kerk? 
Beluister hier het volledige gesprek. 

 

Audio and voice recording >>

 De volgende uitzending van 'De Kerken Spreken' door het team van de IJsseldijkkerk is op zondag 25 maart.

Op woensdag 21 december werd er een Kerstzangdienst gehouden voor de senioren van de IJsseldijkkerk.Het was een mooie en gezellige middag met een goede opkomst. De zaal was goed gevuld met zo'n zeventig senioren. We begonnen met een gezellige ontmoeting in de achterzaal met koffie en wat lekkers. Rond drie uur gingen we naar de kerk voor de Kerstviering, waarin dhr. Wim van der Lee uit Ouderkerk de meditatie verzorgde. Muzikale medewerking werd verleend door het Vocaal Ensemble Onomatopee uit Krimpen o.l.v. Stephan B. Rothman. onomatopee
Ze zongen erg mooi kerstliederen voor én samen met ons. Het kerkorgel werd bespeeld door dhr. Jaap Bremmer. Na de dienst gingen we weer naar de achterzaal voor een gezellig samenzijn met een hapje en drankje. Rond half zes ging iedereen voldaan weer naar huis. Hier onder kunt u zien hoe er is genoten!

Lees verder

oud papier webJarenlang stond elke laatste vrijdag van de maand een grote papiercontainer geparkeerd bij de IJsseldijkkerk. Helaas zal dat op vrijdag 23 en zaterdag 24  februari 2018 voor het laatst zijn. Jarenlang reden gemeenteleden af en aan om hun ijverig verzamelde papiervoorraad af te leveren. Vrijwilligers zorgden ervoor dat het papier zorgvuldig in de container werd opgestapeld. Het was een stuk onopvallend kerkenwerk dat jarenlang een mooie bijdrage heeft geleverd aan de financiële situatie van de protestantse gemeente Krimpen aan den IJssel. Voor de mensen die bij de gemeente indertijd geen papiercontainer hebben afgenomen, is er nu wel een gratis beschikbaar. Aanvragen kunnen worden gedaan bij NV MAK (0180-530730).

Lees verder

intro kerstBij het terugkijken naar Kerst 2017 heeft u misschien foto's gemist. Er waren veel en vooral ook mooie kerstvieringen en bijeenkomsten: van zingen in Crimpenersteijn tot kerstwandeling, eethuiscatechese- kerstdiner, kerstmarkt en seniorenkerstfeest en de verschillende kerkdiensten: overal klonk het lied van de nieuwgeboren Heer! Nog even fijn nagenieten?  Hier ziet u foto's van IN DE AANLOOP NAAR KERST en deze link bengt u naar foto's van het KERSTSPEL van de KindernevenDienst. De  foto's kunt u groter bekijken door erop te klikken. Foto's van het diner met de eethuiscatechese vindt u op de IJsseldijkerkpagina van Facebook.

Onze tieners zijn op zaterdag 9 september 2017 uitgenodigd om mee te gaan trampolinespringen bij FreeStyle Motion in Rotterdam. En hoe zij het vonden:trampolinespringen 9 9 17

AED 2In het kader van het project Hartveiligwonen zijn er in Krimpen a/d IJssel de laatste weken 18 AED’s bijgeplaatst. Samen met de reeds aanwezige AED’s is Krimpen nu een gemeente met een 6-minutenzone. Dit betekent dat waar u in Krimpen ook woont er is altijd een AED binnen 6 minuten beschikbaar. De diaconie van onze IJsseldijkkerkgemeente heeft besloten de aanschaf van dit apparaat te bekostigen, de buitenkast om de AED is gesponsord door de hartstichting. De Kast hangt aan de buitenmuur nabij de zij-ingang van de kerk.

Lees verder

Op donderdag 9 november was er weer een contactmiddag in de Rank. Ds. Baggerman hield een meditatie over Gods grootheid in de schepping en daarna kreeg dhr. Sussenbach uit Houten het woord over de grootheid van God in de sterrenhemel. In zijn werkzame leven was hij aan de universiteit in Utrecht verbonden als moleculair bioloog en aan de Baptistengemeente De Rank in Utrecht jarenlang als oudste en voorganger. ouderenmiddag 9 11 17

Lees verder

intro_jaaruitje_WMIJ.jpg

Op woensdag 6 september hielden de Wijk Medewerkers IJsseldijkkerk hun jaarlijkse uitje, deze keer naar het Natuurmuseum "De Wielewaal" in Willige Langerak. Dit museum geeft een blik op de mooie en gevarieerde natuur van Het Groene Hart. Na koffie met huisgemaakte koek en een korte inleiding kon iedereen het vele wat er binnen en buiten te zien is bekijken. Natuurgetrouw opgezette dieren, mooi neergezet in hun eigen habitat in grote vitrines met fraaie muurschilderingen. Er was ook van alles te koop in de bijgebouwen op het terrein, zoals fruit en bloemen uit eigen tuin en cadeau-artikelen. Om 13:00 uur genoten we van een heerlijke boerenlunch. Het was een gezellig en geslaagd uitje naar een mooie bestemming. 

Lees verder

De weersverwachting was niet goed, veel regen en matige temperatuur. Tijd voor plan B. Dat betekende extra tenten, tafels in plaats van kramen en hopen dat het meeviel. Nou, eerlijk gezegd deed het dat niet. De tenten werden in een motterige regen opgezet en nadat de tafels waren ingericht werd het er niet beter op. Waren we gewend dat er voor de start van de markt zo’n 50-60 man voor de poort stond te wachten op het startsein van de markt, dit keer was het niet nodig om de poort te bewaken. De start was nat, maar gelukkig werd het na 11 uur droog en kwam het publiek alsnog een kijkje nemen op de markt, de lunch gebruiken en meedingen naar de prijzen van het Rad. Opbrengst en foto's ziet u hieronder:

Lees verder

milittia christiDe zon scheen, de tenten stonden er nog en de kerk was al vroeg open. Aan de ochtenddienst, waarin ds. A.J. den Besten uit Hooge Zwaluwe voorging, werd medewerking verleend door Interkerkelijk koor Militia Christi onder leiding van Peter van der Zwan. Het thema van de dienst was ‘De IJsseldijkkerk, een open huis’. Een volle kerk (wat zingt dat fijn), prachtige liederen gezonden door het koor en een inspirerende preek maakten het geheel tot één groot feest. Hieronder ook een foto impressie.

Lees verder

intro PKN KrimpenMiddenin de zomerperiode is het definitieve beleidsplan voor de Protestantse Gemeente in Krimpen aan den IJssel met de titel: Zicht op Overmorgen aangekondigd in het Krimpens Kerkblad én gepubliceerd op de gezamelijke website van deze kerken. Hoog tijd om uw aandacht te vragen voor dit BELEIDSPLAN. Misschien niet de allerspannendste lectuur, maar zéér informatief en geschreven in een heel leesbare vorm. Na lezing bent u weer helemaal op de hoogte over de toekomst van Protestantse Gemeente in Krimpen aan den IJssel, de toekomst van ons allemaal tenslotte!
We kijken terug op een fantastisch kamp met jongeren uit de verschillende kerken. Hoewel de nachtjes kort waren en de dagen intensief hebben we allemaal genoten en kijken we nu al uit naar volgend jaar.
PKN-Kamp 2013
nogmaals willen we alle deelnemers bedanken voor hun enthousiasme, de leiding voor de voorbereidingen en de goede uitwerken en natuurlijk SKK voor hun ondersteuning tijdens dit weekend.

En hoe dachten de deelnemers over dit weekend?

Lees verder

intro geld.jpg
Het College van Kerkrentmeesters  heeft op de gezamelijke site van  PKN Krimpen een artikel geplaatst over periodieke giften. Het lijkt moeilijker dan het is en als u zich er even in verdiept, kan dit bijdragen aan het financieel gezond maken van de PKN in Krimpen aan den IJssel. U leest er alles over door te klikken op deze link en als u hulp nodig heeft kunt u contact zoeken met J.C. ( Hans ) van Lieburg, penningmeester van het College van Kerkrentmeesters: telefoon: 0180517409; e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer

Social Media